Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    ESW skrev 2013-08-24 12:52:25 följande:
    Sara, vill du hjälpa att berätta vilka blommor som finns i denna buketten?


    Hej :) Jag ska göra mitt bästa :)


     


    Denna bukett är lite krånglig eftersom de inte är de allra vanligaste sorterna så vissa är jag lite osäker på . Jag kan med säkerhet säga att buketten består i majoritet av blå riddarsporre, de är blommorna i mitten . De gröna bollarna är jag lite osäker på namnet men finns en liknande blomma som heter hypericum som man kan ta istället . De lite mindre blå blommorna är lite knepiga, skulle kunna vara någon sorts lökväxt eller scilla. En väldigt fin blå blomma är agapanthus som är väldigt lik och skulle kunna fungera istället :)


     


     

  • Sara1991

    ESW : Ingen av blommorna är sådär jättedyra utan ligger mellan 30-45:- ca. De här med priser är alltid jättesvårt att beräkna då alla butiker sätter olika priser beroende på lokalhyra, läge, fraktkostnader och löner . Men jag tror att de borde ligga på mellan 800-1000:- ca .:)

  • Sara1991

    Katarina: Hej :) hortensia finns att få tag på året om så de är absolut ingen fara :) Pioner å andra sidan finns tyvärr inte i april utan kommer först i maj . Finns såklart andra blommor man kan ta istället så som : ranunklar, trädgårdsrosor, nejlika osv :) De ger en liknande romantisk och mjuk känsla :)

  • Sara1991
    Katarina skrev 2013-08-24 18:14:29 följande:
    Tack!
    De var så lite så :) Bara kul att kunna hjälpa till:)
  • Sara1991
    ESW skrev 2013-08-24 17:35:51 följande:
    Tack Sara!
    De var så lite så :) Hoppas de blir bra med buketten :)
  • Sara1991
    linnea ros skrev 2013-09-09 16:34:38 följande:
    En fundering... Har ju hört att blommor betyder olika saker. Vad funderar på Kalla i min bukett tillsammans med rosor.. Vet du vad Kalla "står" för?

    Hej :)


    Finns massor av olika åsikter om detta med blomsterspråket. De finns också massor av olika källor och alla har sina olika betydelser. Jag som florist tycker personligen inte om blomsterspråket. Enligt mig så sprider det bara en väldigt förvirring om vilka blommor, färger och antal som man kan eller inte kan ge. Tycker att de är väldigt tråkigt att man genom blomsterspråket ska utesluta vissa färger och blommor . Blomsterspråket är alltså inget som man i blomsterbutik brukar använda sig av.


    Jag tycker att du ska välja precis de blommor som du själv gillar . Blomsterspråket är inget som man använder sig av och de är därför väldigt väldigt få personer som känner till de olika betydelserna. De är din stora dag och då är det helt ditt val :)

  • Sara1991

    Emster: Hej igen :)


    Vad tråkigt att höra att de inte riktigt blev som du hade tänkt dig :( Är inte de allra lättaste att fästa blommor i håret pga tyngden. Speciellt om du använder dig av rosor som är rätt så tunga . Då behövs en frisyr med mycket stadga som kan hålla uppe rosornas tyngd , speciellt om du ska ha många på ett ställe. . Jag har fäst hårblommor massor av gånger och att fästa de i lösa uppsättningar eller i utsläppt hår är jättesvårt . Så jag förstår att frisören hade lite problem med att fästa blommorna. Ibland blir de inte riktigt som man tänkt sig innan .


    Hoppas att de blev ett okej slutresultat ändå , trots missödena :)

  • Sara1991

    Hej :) ska försöka besvara dina frågor så bra jag kan :) De allra flesta seriösa butiker brukar satsa på att ha kunnig och utbildad personal och då bör dem ha koll på detta. Att göra glammelirosor är ganska ovanligt så därför gör man de väldigt sällan men det är en del i utbildningen så alla utbildade florister bör ha provat på de :) Dem lite billigare små butikerna har ibland inte utbildad personal. Men de bästa du kan göra är att gå till din lokala butik och höra med dem om dem gör glammelirosor och även kolla pris :) Att beräkna pris är riktigt svårt efter som alla butiker beräknar sitt pris individuellt . Men jag skulle tippa att de ligger kring 2000-2500 beroende på storlek :)

  • Sara1991

    Johanne: Hej :) Att vara ute i minusgrader klarar ingen blomma , förutom möjligtvis julrosor och andra julblommor. Dem kommer att vara fina ett tag men sedan när de kommer in i värmen igen så kommer dem vissna. Kanske finns de möjlighet att ha fotograferingar inne , eller att fotograferas utan buketten och ta bilder på den vid vilsen :)

  • Sara1991

    Pimpim83: Hej :) absolut , de ska jag göra :) Vita rosor, Fresia, Dahlia, bouvardia och prärieklocka. :D

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)