Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Caisa:Hej pioner är helt underbara . Priserna varierar mkt från butik till butik beroende på fraktkostnader, hyra, läge, löner mm . Där jag jobbar i stockholm så skulle denna bukett ligga på ca 900-1100 Lite beroende på storlek och dagspris. Men prata med din lokala florist för exakta prisuppgifter

  • Sara1991
    Midsommarbrud skrev 2014-01-09 21:54:51 följande:
    Hej! Vilken bra tråd, passar perfekt just nu då jag har lite funderingar.. Ska gifta mig på midsommar nu i år och vill så gärna ha blommor i håret.. Min brudbukett kommer jag plocka själv på midsommaraftons morgon och kommer då såklart bestå av vanliga vildvuxna blommor som prästkragar och blåklockor m.m. Skulle egentligen vilja ha samma sorts blommor i håret men är rädd för att de kommer sloka under dagen. Vad tror du? Finns det nån blomma som kan hålla sig hyffsat fin under lång tid utan vatten? Har även funderat på att ha brudslöja (blomman alltså) i håret. Tror du de är mer hållbara?
    Hej :) Då skulle jag föreslå att du väljer bort de sköraste blommorna så som blåklockor, prästkrage osv och istället väljer lite tåligare blommor som klöver och rölleka. Brudslöja tycker jag också låter som ett bra alternativ, den brukar hålla sig rätt så bra utan vatten :)
  • Sara1991
    junibruden89 skrev 2014-01-09 21:40:02 följande:
    Vad kostar liljekonvaljer att beställa till den 7 juni? Jag vill ha det och röda rosor i och något blått har du förslag på vad man kan ha då?

    Hej :) Priser är allti väldigt svårt att uppskatta då det varierar så enormt mycket mellan butikerna. Helt beroende på fraktkostnader, löner, hyra, läge osv. Så det bästa är att du kontaktar din lokala butik för att få mer exakta prisangivelser. Men här i butiken jag jobbar i Stockholm så brukar dem ligga på ca 10 :- stjälken under denna tiden på året. Men hör med din lokala florist för ett mer säkert pris.


     


    Fina blåa blommor är riddarsporre, iris, hortensia, afrikas stjärnlök.


     


     

  • Sara1991

    Maria466 : Det blir säkert jättefint ihop . När det gäller lila rosor så finns det massor av olika nyanser. Men tyvärr så finns det ingen som är så mörkt lila som den på bilden , gissar att de är en konstgjord blomma på bilden. Bifogar lite bilder på de vanligaste lila rossorterna . Men det är alltid bra om du pratar med din florist så kan dem visa dig vilka lila sorter dem brukar ta in

  • Sara1991

    haltta:Hej När jag träffar en brud för första gången så brukar jag alltid råda henne till att inte fokusera så mycket på blomsorter . De är enligt mig att börja i lite fel ända och brukar göra det lite mer komplicerat eftersom de finns så oändligt många sorter. Då tycker jag att de är bättre att man börjar med att fundera kring vilken känsla man vill ha på bröllopet , finns det något tema eller någon Speciell färg som man kan influeras av . Och sedan när man gjort upp temat på brukar jag och min brud kolla på bilder av den valda klänningen och när jag tagit in all info så börjar vi kolla på blomsorter som passar de valda temat. De brukar göra det mycket enklare att ha ett 10-20 tal sorter att titta på istället för flera hundra sorter Så mitt tips till dig är att fundera lite kring känsla och färger och sedan besöka din florist och med hennes hjälp välja ut blomsorter .

  • Sara1991

    iJenny : Hej precis som du nämner så är tulpaner en vårblomma och kommer inte finnas tillgängliga i juni. Men det finns massor med fina sommarblommor att titta på så som : Pioner, stjärnflocka, riddarsporre, lejongap, astillbe, Lövkoja, hortensia mm

  • Sara1991

    ADE: Hej Några bruna rosor finns tyvärr inte . Det finns rosor som är cremefärgade, aprikosa eller orange , det är så nära brun du kommer Om det finns att få tag på färgade blommor i brunt får du nog höra med din forist om. Jag har personligen aldrig sätt de , brun är ingen färg som brukar efterfrågas på blommor så är tveksam på om det finns. De finns blommor som är cremefärade så som rosor , nejlika mm och sedan finns det kryssantemum som går att få i rostfärg . De är vad jag vet de närmsta brun man kommer . Sen finns det såklart massa torkade material man kan använda sig av som kottar , grenar mm för att få in mer brunt .

  • Sara1991

    CamillaForsgren: Hej nej det finns tyvärr inga nattsvarta blommor , de man då kan jobba med är konstgjorda material som knappar, band, tygblommor, brocher osv. Typiska sensommarblommor är aster, dahlia, solros, solöga , lejongap mm. För bra ispiration så tycker jag du ska googla runt lite , finns jättemånga fina buketter där

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)