Hur mycket är rimligt att betala en ungdom som serverar?
Jag har själv jobbat som servitris och för oss som är duktiga på det så får man kanske 120 kr tim svart, men lika mycket i timmen när det är vitt. Så för någon som inte jobbat inom restaurang tidigare och det är svart så hade jag satt 80 kr timmen då det motsvarar vad någon oerfaren skulle få ut om de jobbade inom restaurang vitt.
Även fast många inte tror det så är det otrolig skllnad på hur man jobbar när man har jobbat inom restaurang än när man inte har det. Det handlar om att man vet vad som ska göras, när det ska göras, man ser detaljer, man löser problem utan att behöva springa och fråga någon hur man ska göra, osv. Detta gäller oavsett om det är buffé, fat eller tallriksservering. Det är mer att göra än vad man tror även under buffé.
Vi kommer ha två erfarna servitriser på vårt bröllop de kommer jobba ca 13,00 - 22,00 Vår vigsel börjar 15,30 och vår middag (buffé) ca 17,00 Så tänk på att allt kan ta mycket längre tid än vad ni tror, speciellt om de är oerfarna. V räknar med att middagen är färdig vid 20,30 -21,00 och sedan kommer servitriserna åtminstone behöva en timme efter det att diska upp efter buffén. Städa köket. Ta ner buffébordet. Ställa upp all alkohol på baren, osv.