imoen skrev 2013-06-07 11:22:42 följande:
Det finns en storköksdiskmaskin i lokalen kan jag också tillägga :) så det är inte det värsta diskjobbet genom tiderna.
Tja jag har stått i storkök och diskat en hel del i och med att jag är i hotell & restaurang branchen. Och det är faktiskt en hel del jobb ändå
Det är varmt, fuktigt, svettigt och tungt. Maskinerna tar inte in lika mycket disk / omgång som en vanlig hemmamaskin även om det går snabbare. Men backarna ska plockas i och ur, det ska sköljas, torkas lyftas, flyttas till rätt plats...
Det blir halt på golvet, man riskerar att halka och skaderisken är en av dom största inom restaurang...
Om det är rimligt kan bara dom som ska göra jobbet svara på.
Jag tycker fortfarande att det är i underkant.
Vi gav våra hjälpare 100:- i timmen, men det var liksom ett minimum med 1000:- tyckte vi.
Några stannade mer än 10 timmar, andra blev inte kvar mer än 6-7 timmar för att
deras jobb var slut då. Men så länge som dom gjorde det dom skulle (utan att slarva för att kunna gå tidigare) så fick dom 1000:- eller mer.
Hör med dom.
Ni kanske kan fixa något sorts bonussystem? Alltså typ - dom får
minst 600:- per person + mat. Om dom blir klara tidigare så kan dom gå tidigare (bara kolla av med toastmaster eller er att det är ok att dom går) och om ni tycker att dom skött sig riktigt bra, att disken är bra gjord, köket är städat osv så får dom en hundring var i bonus...
Tänk på att tiden kan dra iväg. Det är inte alls säkert att dom är klara efter 6 timmar även om dom jobbar på i bra takt. Så tänk igenom det också, hur löser ni det om ni har satt ett fast pris men det var mer jobb än ni trodde så att dom blir kvar 2 timmar till... Får dom betalt för den tiden?
Kom överens om sånt innan.
Två av mina tjejer som serverade hade sagt 1000:- fast pris, och då räknade vi med ca 6-8 timmar. Dom blev kvar i 12 timmar. Jag har haft jättedåligt samvete över det. Dom sa ju att det var ok, men jag vet inte om dom verkligen menade det och det är en rätt jobbig känsla