Inlägg från: frkmaria |Visa alla inlägg
  • frkmaria

    Vi som gifter oss 2015!

    Alltså? Måste bara inflika! Har ni läst tråden "systerns man (långt)"? eller vad den heter.

    Det känns som en kort roman eller en lång sammanfattning av en roman. Typ. Kanske ska ta storyn och bli författare. Hehe. :)  

  • frkmaria

    Citatet försvann men..
    Jo. Visst känns det fejk. Men det är ju lite som att läsa en väldigt minimerad novell.

    Men jag förstår vad du menar. Jag känner också att det är osannolikt.
    Samtidigt kan jag inte hjälpa att leva mig in i "tänk om det var sant". Det är väl iofs det som är så härligt med böcker. ;) hehe 

  • frkmaria

    Förstår faktiskt inte varför. Eller ja. Det är ju om man vill ha många kommentarer och få uppmärksamhet. Men synd om dem som faktiskt behöver ventilera ett problem för då blir det mindre trovärdigt. För de andra två tyckte jag inte alls var lika uppenbara trollare som detta. 

  • frkmaria

    Jag vill så gärna göra allt nu. Men. Försöker hejda mig lite. :) Har klippt "skivorna" som ska va till inbjudningskorten, så det är typ klart allt jag kan med det. Sitter och tittar och drömmer mig bort på sidor alltför ofta. Hittade igår små tandpetare att ha i snittar som hade g-klavar. Perfekt! Ska dessutom försöka utforma en Skiva att ha som placeringsskylt. Vi får se hur det går. Men jag längtar.

    Och idag är det årsdag för oss så ikväll blir det trerätters och bio! :D Tjoho.  

  • frkmaria
    filibustern skrev 2014-02-18 16:53:55 följande:
    grattis på dagen då! :D själv har jag och göbben avnjutit en liten chokladprovning. köpte olika tryfflar på en affär, (DYRT SOM FAN var det!) de flesta goda, någon inge go :P ha så trevligt!
    Mums! I lööööve choklad. haha. Det är ju det bästa som finns. Hittade ni någon ny favorit på provningen?
    Vi hade en riktigt lyxig chokladaffär här men han har fått stänga ner! Finns en till men tycker det är lite jobbigt att gå in i sådana butiker om man bara ska titta.  
  • frkmaria
    filibustern skrev 2014-02-18 17:43:18 följande:
    oh! det började klia i fingrarna nu!! så fort snön försvunnit ska vi göra placeringskortshållarna! dom lär ju gå jäkligt fort. ska försöka göra några fler ljushållare också... och en gästbok vore ju inte fel att försöka göra. men dom är ju så mycket snyggare på etsy! :P
    Sådana saker VILL jag göra NU men ska försöka vänta tills nästa sommar! :) Men har en liten problematisk sits just nu där jag hade velat ha bröllopet redan nu i sommar så det blir avklarat. ;) hehe. Men tror det löser sig till det bästa i slutändan!
  • frkmaria
    EochA skrev 2014-02-19 17:54:25 följande:
    Även jag har en plan angående val av tärnor men det här med toastmaser/madame, shit så svårt! Hur tänker du angående det? Jag velar fram och tillbaka till folk jag vill ge uppgifter till, för de skulle uppskattadet, till de som faktiskt skulle passa som det.
    Jag håller med dig! Jag tycker det är jättesvårt att välja t.ex. toastmaster/madame. Ska det vara en i vår ålder eller en lite äldre? Ska det bara en eller två? Måste man ha värdpar? Vilka borde vara värdpar då? VIlka kan man lita på att ge lite uppgifter innan/under kvällen. ex be systrar eller bröder att hålla koll på saker osv. Ja. Vi får se hur det funkar. Hoppas verkligen det funkar bra! :) 
  • frkmaria

    Vi har ju bokat en bygdegård och där får vi max plats 100. Men antar att det är skillnad med restaurang. Säg hur många ni tänker bjuda till restaurangen och kom överens om ett sista datum med den definitiva gästlistan! 

    Så får ni helt enkelt sätta OSA några dagar innan det definitiva datumet (så ni får tid på er att sammanställa listan! :) )

    Tror annars man räknar med 10% bortfall sa de vi ska hyra bygdegården av. Men helst vill man ju tänka att alla bjudna kommer! :) 


    Helena1990 skrev 2014-02-20 17:56:58 följande:
    Kära ni, jag är mitt uppe i all planering vi gifter oss i Maj 2015 men pysslig som jag är kan jag inte låta bli att börja boka och köpa hem saker.

    Vi planerar att ha vår bröllopsmiddag/fest på en restaurang med tre rätters middag osv.. Hur har ni gjort när ni har bokat festen? Eftersom vi inte kommer skicka ut inbjudningskorten förrens om några månader och kommer ha OSA några månader innan bröllopet.

    Bokar ni & antar antalet gäster eller ska ni väntat med att boka?
    Har förresten börjat kolla catering nu. Vi tänkte göra allt själva först men kanske ska strunta i det. Priset kommer ju bli det dubbla ungefär men kanske är värt (typ 20.000 och vi räknade att göra det själv skulle kosta 10.000). 
  • frkmaria

    ungafrukajson.se/2013/september/vinterbrollop-pa-en-mandag.html
    Filibustern, jag tänkte på dig när jag såg detta inlägg! :) 

    Förövrigt åkte vi bil i 2 timmar idag och jag uppdaterade sambon lite om hur jag tänker. Har bl.a. fått en placeringskortsidé som jag la fram till honom plus lite om gäster osv. Han sa ju "ja, du är bättre på detta än mig, jag tycker inte det är så intressant" osv men vi pratade ändå ett bra tag om det, om bestman, om gäster, om maten. Det var skönt att ha lite tid att prata av sig lite. Ja, vi har ju ändå tid men är nervös över att budgeten kommer gå åt pipsvängen så nu funderar jag på hur mycket man egentligen måste lägga på pyssel. Tror det är en helt onödig punkt egentligen! Visst. Om man kommer och det är pysslat tänker man säkert "gud så uttänkt", men om man inte har gjort en massa pyssel tror jag inte man tänker "gud vad tomt och kalt" utan det blir stilrent bara liksom. Tänker ändå ha en del grejer -  ev lila vepor över vita duken, eller svarta bordstabletter i form av tårtunderlägg (kanske spexa dem så det ser lite ut som lp-skivor i mitten för att ha lite musiktema inräknat), ljus och något form av enkelt blomsterarrangemang vid borden -väldigt spartanskt. Tror inte det behövs mer än så egentligen faktiskt! :)

  • frkmaria
    Sudditjuven skrev 2014-02-23 17:01:39 följande:
    Hej alla fina! 

    Jag har varit borta i snart ett halvår (!!!). Anledningen till det är att jag och min dåvarande blivande hamnade i någon sorts kris och beslöt oss för att flytta isär. Vi tog en paus, helt enkelt, och försöker nu jobba på saker och ting. :) Ska försöka hänga här lite mer dock, för det var ju så himla roligt..! 
    Har också funderat på vart du tog vägen! 
    Välkommen tillbaka och hoppas jobbandet går framåt! :)

     
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!