Inlägg från: Trattkantarellen |Visa alla inlägg
  • Trattkantarellen

    Vi som gifter oss 2015!

    litenkaka skrev 2014-08-05 18:09:10 följande:
    Vilken förrättade har ni bokat? Kollade listan och sambon gillade han längst ner ;)
    Vi gifter oss som sagt i Forshaga, som är en egen kommun. Så deras vigselförättare heter Håkan Engmalm
    filibustern skrev 2014-08-06 16:04:00 följande:

    när vi ändå är inne på frisyrer. har pratat med gubben lite kort om frisyrer. och kalla mig velig, men ajg vill ju han också ska tycka jag är fin, men han sa som det var och sa att han tyckte sånna där bröllopsuppsättningar är så fula.. alla.. och när ja fråga om vad han skulle gilla, fick jag till svar - "kan du inte bara ha utsläppt?" ja men hurdå utsläppt? vill inte ha lockigt och gulligt.. faktiskt.. *suck* sen hittade jag ju något asfränt som ajg kanske skulle vilja ha: 

    det är hjorthorn om ni undrar. :) men min gubbe tänkte inte på hornen, utan på hur ful frisyrerna var.. *suck* ärligt talat.. det vette fan om jag kan vara vacker i hans ögon på bröllopsdagen. :( 


    Säger samma som andra innnan, det är ju din bröllopsdag, klart du ska få känna dig vacker! Säg åt honom att du vill vara lite extra upp-piffad den dagen och fråga honom vilken uppsatt frisyr han gillar mest istället

  • Trattkantarellen

    Gud vad avundsjuk jag blir på dig Filibustern
    Önskar att jag kunde hitta den motivationen för träning...
    Har nog provat alla möjliga olika sporter och träningsformer som finns, men det går sådär :p Får oftast tvinga iväg mig...

    Min plan är att komma i form mer innan jag beställer min klänning, och sen beställa den med snörning så det går att justera om jag lyckas tighta till mig ännu mer  

  • Trattkantarellen
    filibustern skrev 2014-08-12 20:52:17 följande:
    prövat kampsport? det är ju en grej jag absolut brinner för. hatar gym, att jogga/promenera är tråkigt, simma.. njä.. 

    kampsport.. det är som en gemenskap, det är disciplin, man lär sig att liksom.. pressa sig själv. och man börjar fundera på livet som helhet när man tränar kampsport. det finns inom karaten en lista - Niju kun. det är som regler på hur man för sig liksom. och nr 10 och 12 älskar jag: 
    "put karate into your everyday living, that is how you will see its true beauty" och "think not about winning, think rather that you do not have to lose"

    men hela listan ger en mycket att tänka på(sök på den vettja!) och så är det egentligen med all kamsport. man blir lugnare som person tycker jag. sen är det mycket konditioon, mycket styrka, och mycket stretch, ojojoj vad vig man är efter ett halvårs tränande haha! 
    Nej, det är nog det enda jag inte har provat...
    Men min sambo har tränat Taekwondo, och jag var med på flera träningar och det kändes inte riktigt som min grej... Men man kanske ska ge det en chans..
    Vi funderar ju på att flytta tillbaka till Karlstad när vi skaffar barn, och då kommer min sambo börja träna på sin gamla klubb igen. Så då kanske man skulle ge det en chans...

    Funderar på att börja med crossfit också, var på ett prova-på-pass och tyckte det var väldigt kul. Ska önska mig PT-timmar nu när jag fyller år snart också tänkte jag..
  • Trattkantarellen
    litenkaka skrev 2014-08-12 22:22:46 följande:

    Åh jag är så kluven... Börjar bli dags att boka lokal! Den vi vill ha finns i Göteborg, vår fd hemstad och är fullbokad hela sommaren så iaf blir fet höst/vinterbröllop. Men vågar ci boka redan? :/ sen är lokalen rätt dyr, 15000:- och då ingår varken porslin eller mat... Sen undrar jag: vad ska era män ha för kläder? Och bestman? Sambon ska ha blå kostym från Oscar Jacobsson eller Tiger och vi vill gärna att bestman har samma...


    Om du verkligen vill ha lokalen och tycker det är värt pengarna, så tycker jag du ska boka nu.

    Vi kollade på en superfin lokal som kostade 12.000kr, men valde att istället ha vårt bröllop på en bygdegård för att kunna bjuda fler gäster då vi kom fram till att för oss var det viktigare att bjuda alla vi ville.
    Har en kompis som ska gifta sig på ett slott, med mkt färre gäster (och ändå ca 3x vår budget pga lokalvalet och allt runtomkring), och det är deras prioritering, att bjuda färre och ha en superfin lokal.

    Inget är rätt el fel, bara du som kan bestämma vad som är viktigt för dig!
  • Trattkantarellen
    filibustern skrev 2014-08-14 10:40:28 följande:
    ja men why not? min karl gick också taekwondo när det fanns här (när han var typ.. 18-20 nåt) och han sa att han var aldrig i så bra form som då! önskar jag hade sett han.. :P men det finns ju andra kampsporter som är.. hur ska man säga.. enklare på nå vis. shotokankarate som jag sysslar med tycker jag är "enkelt" på nå vis. lätt att lära sig. Aikido sägs vara den svåraste, men den är oh så rolig, och gillar du smärta - kör det! :P vad mer kan finnas. Judo, mycket fysisk och kast och sånt. själv gillar jag inte tanken på judo. Aikido är bättre. 

    ja de tycker jag du ska göra! det är en bra början!
    Det är ju den stora nackdelen med kampsport, och det som får mig att tveka,
    jag HATAR all typ av fysisk konfrontation, är alltid den som blir omkullsprungen och skadar sig i typ innebandy el fotboll :p
    Jag gillar dessutom inte smärta alls

    Mmm, cyklar dessutom till och från jobbet varje dag, 1 mil enkel sträcka, så vardagsmotion får jag iaf
  • Trattkantarellen
    Nightrod skrev 2014-08-14 11:52:02 följande:
    Cycklar du två mil om dagen så borde du gå ner ganska regält på det om du håller kosten rätt.

    Vad för träning tycker du bäst om du, om du får välja?

    Jag hoppas ju på det.
    Äter havregrynsgröt till frukost på vardagarna, äter mkt sallad och försöker hålla nere portionsstorleken. Unnar mig något litet på helgen, t.ex en fika eller lite godis etc.

    Hmm... Ingen alls?
    Har spelat en del volleyboll när jag var yngre, vilket jag trivdes mkt bra med, men här i Gbg är det ganska elitistiskt i de centrala lagen, och orkar inte lägga tid på att åka ut till ytterområdena..


    Annars gillar jag att träna typ BodyPump, Medelgympa, Spinning etc.
    Även gym, kan vara väldigt kul, men jag tycker inte om att träna själv, och har ingen kompis här som jag kan träna med längre då min bästa träningskompis flyttade till Stockholm efter att vi tog examen.

    Min sambo hänger gärna med mig på gym och BodyPump, men gillar inte spinning. Sen är vi på lite olika nivå i gymträning också..

    Men jag tror att PT-pass kan vara en bra början, få lite direktiv att följa.

  • Trattkantarellen
    Nightrod skrev 2014-08-14 12:26:26 följande:
    Jobbade som instruktör i GBG förr...

    Bodypump, Box, Body step (inte förvexlas med supertråkiga vanlig step) Bodycombat, Zumba osv, Låsa in sigmed en grupp människor  i en träningsal och göra dessa pass tyckte jag var rolig och bra. Då skaffar man sig också bekanta på gymet och kanske nya träningskompisar..

    Skulle börja med att hitta vad du gillar innan du slösar pengar på PT för det kan bli pengar i sjön annars
    Zumba är lite för avancerat för mig, jag har väldigt dålig koordination
    Jag fyller år snart och vet inte riktigt vad jag ska önska mig, så tänkte önska mig PT-timmar i present, mest så jag får hjälp att lägga upp ett gymprogram som jag kan följa när jag och sambon gymmar tillsammans.
    Men jag tänkte prova sån där TRX-träning också, jag tränar på Fysiken, så finns en hel del att välja på. Funderar på att prova Yoga också...
    Alla nya pass startar 25/8 så tänkte prova mig runt lite då och se om jag gillar något.
    filibustern skrev 2014-08-14 12:28:44 följande:
    jo, men det är ju dessutom olika grader av kroppskontakt, i vår karate så är det väldigt lite nära kontakt, innan man kommer upp i graderna. innan dess är det typ.. arm mot arm.. mest.. :P 
    Okej, tja jag ska ha det i bakhuvudet iaf
  • Trattkantarellen
    Nightrod skrev 2014-08-14 15:14:27 följande:

    Första gången står man som ett fån
    Andra gången känner mman igen en låt och känner sig ändå som ett fån
    Tredje gången får man till det ibland
    Fjärde gången känner man igen sig
    Femte gången så hakar man på

    Vet precis hur det är, men alla är nybörjare och när man väl kommit in i det en gång så blir alla sådana pass lättare sedan. Det Sportlife jag var på och de hade väldigt roliga pass.
    Du gör rät i som provar dig fram men verkar ett pass kul, men att det ändå går åt helvete så kör igen för det som ser kul ut är det oftast bara man väl kommer in i det.
    Lycka till :)
    Tack
  • Trattkantarellen
    En helt annan fråga: får ni aviseringar från den här tråden? Jag fick det i början, men inte längre. Får från andra trådar, men inte denna. Har både klickat i och ur "Favorittråd"-knappen flera gånger :(
    Jag har precis samma problem!
    Men endast med den här tråden, alla andra får jag aviseringar från...
    Har också provat att klicka i och ur massa gånger...
  • Trattkantarellen

    Vi kommer ha barnfritt på bröllopet, men sambon har en släkt-familj på mamma, pappa och 4 barn som bor i Kina och kommer resa hit för bröllopet. Deras yngste kommer vara 16 på bröllopet, och han blir den ende under 18. Men vi räknar med att föräldrarna (och övriga släktingar) håller koll på honom och vi är inte oroliga

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!