Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    Vi som gifter oss 2015!

    Sthlm2015 skrev 2015-03-16 16:57:04 följande:

    Jag kände också att jag gjorde det mesta av jobbet, då sa jag till att jag från och med nu inte tänker göra något alls om han inte tar initiativet, och det har fungerat alldeles utmärkt. Nu är det han som kollar upp bröllopsfotografer, band, etc. Han vet nog att om allt går åt helvete kommer det bero på hans icke-engagemang. Jag skulle fixa det mesta innan bröllopet, med min stresstålighet, han däremot, not so much.


    Det är jag som är lättstressad av oss, så jag skulle inte kunna vänta ut honom. Men jag pratade med honom om det idag och sa att vi måste hjälpas åt om det ska bli något. Jag kan tänka mig att strukturera det om jag vet att vi hjälps åt med allt under tiden. För vi kompletterar varandra eftersom jag planerar och han genomför
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    EbbZen skrev 2015-03-16 17:40:59 följande:

    Varför inte köra bara dricka till maten och sen inget mer?

    Vi tänker oss vin, öl och cider till maten + något avec till tårtan och kaffet men sen inget mer. Tycker inte att det ska vara så mycket sprit på en bröllopsfest oavsett om man kan hantera alkoholen eller inte!


    Om det hade varit upp till mig hade vi gjort så, men min sambo vill ha fest med alkohol. Så jag försöker bara styra upp det så att det inte ska bli fullständigt kaos. Och jag målar upp värsta tänkbara scenariot eftersom jag fått städa varje gång vi haft fest hemma. Det har varit åt helvete vissa gånger (ursäkta språket), och så vill jag absolut inte ha mitt bröllop.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag befinner mig lite i dimman och vet inte om jag ska vara glad eller ledsen. Min morfar gick bort igår, helt utan förvarning. Jag har nog inte riktigt förstått det än, men jag får små gråtanfall och bara sprutar tårar omkring mig. Men nu är han med mormor igen.

    Och när jag vaknade idag hade jag fått mejl om att brudklänningen är på väg. Det är jättesvårt att vara glad för det, även om jag längtat efter att få mejlet.

    Ena stunden vill jag bara pausa planeringen och inte gifta mig, samtidigt vet jag att min sambo var mer än godkänd av både mormor och morfar. De skulle inte ha velat att vi ställde in det, men de hade också gjort precis allt för att få vara med. Usch, jag var inte beredd på det här.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    crs skrev 2015-03-18 11:31:31 följande:

    Åh, jag beklagar Plättis! Vad jättetråkigt :( 

    Du kan kanske pausa planeringen lite utan att för den skull ställa in något? Låt din sambo ta över det som måste göras, och ta själv ledigt ett tag, för att smälta det som hänt. 


    I måndags gjorde jag en "stress-lista", och fördelade allt som skulle göras fram till bröllopet över de nästkommande månaderna. Allt vi ska göra de närmaste veckorna är att trycka och skicka inbjudningarna, och det kan min sambo absolut göra. Visserligen har han hiskelig handstil, men det är ändå genomförbart.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    crs skrev 2015-03-18 12:36:21 följande:

    Då tycker jag att du kan låta honom göra det! 

    Och när klänningen kommer, om du då inte är pepp på att prova den och så, så kan du ju bara be någon annan kolla så att den ser okej ut (bara så den inte är skräp och behöver reklameras liksom), och sen hänga undan den tills det känns kul igen? Så inte den blir en tråkig grej, liksom. Det är ju ändå ett tag kvar tills ers bröllop, du hinner vänta med att prova den, och sen ändå ha tid att lämna in den för eventuella småjusteringar. 


    Han kommer absolut få skriva adresser och hålla ordning på det, nu börjar det bara vara praktiska saker kvar, och sådant är han mycket bra på.

    Klänningen kom idag, och fast jag beställt snörning fick jag med dragkedja. Enda fördelen är att det gick alldeles utmärkt att prova den ensam. Och den är allt jag ville ha, förutom att den är lite stor i bysten och trång i midjan. Men jag måste kolla vad säljaren tänkt göra åt det, och vad det kostar att sy om den till snörning hos en sömmerska.
    Nightrod skrev 2015-03-18 13:07:05 följande:

    Beklagar


    Tack.
    Sofia2015 skrev 2015-03-19 10:27:31 följande:

    Usch så tråkigt Plättis! Jag känner verkligen med dig. Fatta inga beslut just nu, låt det sjunka in och vara jobbigt ett tag bara.


    Jag har pendlat mellan panikattacker och någon form av tacksamhet över att det ändå gick så lugnt till. Och fokuserat på att hans hundar ska hitta nya hem. Det funkar tydligen inte att bara säga till sambon att sluta vara allergisk, annars hade det varit enkelt.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Sofia2015 skrev 2015-03-20 18:46:29 följande:

    Jag ÄLSKAR klänningen! Sjukt fin. Hoppas du kan få en slant tillbaks så du kan få snörning i ryggen. 

    Hoppas det löser sig med hundarna också, man är ju lite petig när det kommer till ens närståendes djur. Vad är det för ras/er?


    Jag tog kontakt med säljaren som bad så väldigt mycket om ursäkt för misstaget och skulle skicka en ny som var rätt. Egentligen skulle jag inte ha klagat, men det var mörka fläckar på tyget här och där. På livet, så de hade inte gått dölja.

    Det är två finnstövare, vana vid jakt. Så inga lägenhetshundar. Men hela släkten hjälps åt för att hitta någonstans där de kan bo, så jag tror det kommer lösa sig.
    Eriikah skrev 2015-03-20 19:56:35 följande:

    Jättefin klänning! =)


    Tack
    tesselessan skrev 2015-03-20 20:08:48 följande:

    jättevacker klänning - ser inte alls ut som den är för tajt över midjan, tycker den sitter jättesnyggt. Lite stor över bysten som du säger men det är ju inte svårt för en sömmerska att ordna


    Jag kunde ju stänga dragkedjan, så alldeles för liten är den inte. Men den satt åt för tajt, allt som inte var skelett trycktes antingen uppåt eller neråt

    Nu skulle säljaren skicka en ny, men jag hann ringa sömmerskan för att kolla om det gick göra ändringar. Och det hade förmodligen blivit med dragkedja i vilket fall. Att sy om till snörning var svindyrt, så sömmerskan rekommenderade att bara ändra storleken.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    I helgen fick jag hjälp av mina systrar att prova klänningen igen, och den satt bättre då även om den fortfarande var för stor i bysten. Lillasyster petade lite med håret och vi bestämde vilken frisyr vi kommer öva på fram till bröllopet. 

    Och ikväll beställer vi våra inbjudningar så vi kan börja dela ut dem till helgen. På onsdag är det fyra månader till bröllopet, och jag har egentligen varit stressad länge, men försöker lugna mig. 

    Den senaste veckan har jag dessutom fått panikattacker eftersom det är jäkligt påfrestande att vara både väldigt glad och väldigt ledsen samtidigt. Ringer hem till mamma och pratar halva tiden om morfars begravning och halva tiden om min klänning och bröllopet. 


    Sofia2015 skrev 2015-03-23 12:34:28 följande:
    Vår planering står rätt stilla. Väntar på att tärnorna ska få tummen ur och bestämma storlek till klänningarna så vi kan beställa. Om jag fick göra om nånting så skulle det vara att jag skulle skippa tärnorna, alternativt bara ha en. Jag har fyra (lång historia...) och det är egentligen bara en som är hjälpsam, resten är bara jobbiga.  
    När är det ni gifter er? Vi har också stått stilla i perioder, ibland i flera månader, så rasslar det till och det händer massor på en gång. 

    Jag har inga tärnor utan har delat upp allt som hade varit tärnans/tärnornas uppgifter på mina närmaste tjejer. Mina systrar, min kusin och mina vänner. Det är jätteskönt, och jag behöver inte överbelasta en av dem
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Allrakäraste skrev 2015-03-25 10:44:55 följande:

    Satte mig ner framför datorn så fort jag kom hem igår och lade in de nya siffrorna vi fått från restaurangen om vi skulle välja att ha hela festen hos dem, dvs alternativ nr 2. Hur det gick till vet jag inte, vi måste ha räknat totalknasigt på hyran av personal och porslin eller nåt, men det blev faktiskt BILLIGARE för oss att inte catera mat, personal och porslin utan ha festen på restaurangen istället. Ca 5 000 kr billigare. Nu känns det helt okej att köra på alternativ nr 2.

    Från det ena till det andra: jag ska försöka att fara och prova brudklänningar efter påsk. Ska man köpa underkläder innan det eller vänta till efteråt?


    Skönt att det blev billigare Tungan ute Det är inte alltid man får den känslan i planeringen. Vi har typ bestämt oss för vigselringar nu, och de blev dyrare än förra gången vi tittade... På samma ringar. De kommer landa på strax över 20 000 för båda ringarna, men vi ska lämna in guld för att få ner kostnaden. Enda trösten är att sambons ring är dyrare än min, då behöver jag inte ha ångest för att JAG sprängt budgeten  

    Det är nog lättare att anpassa underkläder efter brudklänningen än tvärtom. Vet du redan nu vilken typ av klänning du vill ha kanske det är lättare att leta underkläder, men om du bestämmer dig för något helt annat så är det bara att börja om igen!
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Ååååh, våra inbjudningar kom från tryckeriet igår!!! De var superfina, precis som jag hade föreställt mig att de skulle bli Skrattande Nu börjar det mindre roliga projektet med att skriva adresser till alla gäster, och att fundera på om vi måste ha infoblad för att förklara var lokalen ligger. 

    Blev dessutom upprörd på min sambo igår då han inte engagerade sig det minsta i att börja göra något. Han kollade adresserna till sina mor- och farföräldrar, men inget mer. Förhoppningsvis lyckas vi ta tag i det igen på söndag, för resten av helgen har vi besök av vänner. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!