Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
  • filibustern

    Vi som gifter oss 2015!

    frkmaria skrev 2014-01-11 12:03:19 följande:
    Hm. Men tror du inte han ändrar sig när bröllopsfotot väl kommer? Jag vill minsann ha ett bröllopsfoto! :) 
    filibustern skrev 2014-01-11 10:02:38 följande:
    jo men jag menar ju det! ne han har svårt för människor på väggar, och det vet jag ju om. t.ex målningar med människor på fungerar inte. han tycker dom är lite läskiga. men ja tänkte ett bröllopskort? ja mena. det är ju VI. men ska fråga om det kanske går för sig att man tar ett foto på våra händer "bara" eller min bukett med ringarna i eller något, då blir det ju som en kompromiss - jag får mitt foto på väggen, men han slipper ansikten :P 
    bra idé! Även om jag tycker att det är fint om man får med hela. Mina vänner har ett photoshoppat kort på när de gifter sig. Man ser helt klart att det är dem även om det bara är siluetter och sen är det mycket landskap bakom som är med. Det är verkligen jättefint och något jag hade kunnat tänka mig att ha som bröllopsfoto! 
    jo precis. jag frågade han ang. kompromissen och det gick han med på :) 
  • filibustern
    frkmaria skrev 2014-01-11 15:30:28 följande:
    Man är aldrig först med en idé tydligen...

    Eftersom vi ska ha lite av ett "musiktema" så tänkte jag göra lp-skålar att ha såser osv i.. Sen tänkte jag även göra tårtställ av lp-skivor att ha tårtan på... nyskapande.. eller? För när jag googlade på pinterest kom flertalet sådana nämligen upp.. Jaja. Kanske kan vara fint ändå även om man inte är först.

    Idag har jag klippt klart de svarta skivora, eller ja hälften. Köpte ett 10pack papper och ska köpa 10st till att klippa. Får plats 3 skivor på varje så 30 st är klippta. Tror vi kommer behöva c:a 60st inbjudningar.. Har också börjat skära ur hålen i det svarta papprena där man ser siffrorna och informationen.. När jag är färdig med allt det köper jag fler papper att klippa och skära. Det är ju det som jag kan göra nu innan och som blir så tråkigt om man sitter och gör hur mycket som helst.

    Och imorgon smäller det! :) Vi åker och tittar på lokalen och ser om det är "rätt". Om det är där vi ska gifta oss. Ihhh... Så spännande!!

    Förövrigt var min m2bs kompis här igår, han ska gifta sig i september.. Jag frågade lite försiktigt hur bröllopsplanerna gick och hur långt de hade kommit och han hade stenkoll på allt men bara "ja, jag är ju inte så intresserad av det.. det är hon som gör allt. Jag tycker inte det är så spännande" varpå min sambo tittade menande på mig och säger "ja, jag vet precis vad du menar". Känns skönt att många killar är likadana och att det inte handlar om att de inte vill, de tycker helt enkelt inte det är lika spännande. :)  
    haha ne du. ofta så är man inte först. tänkte själv också "men hur coolt är det inte att ha en trästubbe som tårtfat?" mmmm. fanns massa sånna haha! 

    ne min karl han har sagt som det är: "jag bryr mig inte om bröllopet, bara jag får gifta mig med dig så är jag nöjd": och med det har han ju sagt vad han vill, så jag kan liksom köra på :P (fast självklart frågar jag han ju om allt)   

    roligt att få titta på lokal! vi kommer nog inte titta förrän det är ca ett år kvar. men det lär inte vara några problem, då det är sambons farbror som håller nyckeln till byastugan. då ska vi kolla delt uttrymme, hur många bord/stolar ryms utan att det blir löjligt trångt? och så hur det ser ut med porslin och vinglas (om dom har några vinglas öht). om det itne går så blir det nog så att vi ringer andra alternativet.  om vi inte skär ner på gästlistan innan dess. :P
  • filibustern
    frkmaria skrev 2014-01-11 15:43:27 följande:
    Vi ringde ju och kollade om det var ledigt. Så tänkte vi att äsch, lika bra att slå till och kolla.. Känns det inte rätt måste vi ju kanske kolla på flera! Så 1,5 år innan får vara ok! Men tänkte kolla lite hur stor lokalen är, hur mycket det finns i köket, hur stort köket är osv. 

    Problemet med oss är att vår gästlista ökar. Har några på jobb jag vill bjuda.. Tror säkert min sambo får klasskamrater han kommer vilja bjuda. Även folk i hans band vi inte skrivit upp som känns som ett måste när vi bjuder de andra i bandet liksom. Sen har jag ångest över släktingar men tänkte att jag någon gång i höst sätter mig med mina föräldrar och frågar dem om det liksom. Lite mer seriöst. Om de är ok med att jag bjuder vissa och inte alla. För det är dem jag är orolig för att de blir arga att jag bjuder nån syster men inte nån annan. Vi får se. Annars får man helt enkelt låta bli att bjuda men det finns några jag faktiskt vill ha där.  
    jo de där med gästerna är hopplöst känns det som. man försöker hålla ner. och det går ju, men går det utan dispyter? det är ju det som är frågan. men man får skapa en enad front som brudpar och stå emot omgivningens åsikter. :P
  • filibustern
    Kinder skrev 2014-01-11 19:53:11 följande:

    Hur många har ni planerat att bjuda på era bröllop? Jag känner lite så att jag vill inte att vi ska bli allt för många men sen känner jag mig dum som inte bjuder alla i släkten! Hur ska man kunna avgöra det? Men har man inte pratat md folk på 3 år så måste man verkligen bjuda dem då?


     


    vi har nu 36 st på vår lista, om jag inte missminner mig. vi sa från början "bjud de vi vill", vilket innebär att sambon bjuder en kusin från varje syskonskara :P han har inga syskon själv.. han bjuder båda sina mostrar, inga farbröder (tro ja, i så fall bara 1eller2 av tre) jag kommer bjuda min enda moster, men inga kusiner. så det blir lite random :P 

    en del känner jag mig lite tveksam till, "om man bjuder dom, måste man inte bjuda dem då?" osv. men vi får se hur listan artar sig. har redan ändrat lite då en kompis gjorde slut med sin sambo. 
  • filibustern
    Kinder skrev 2014-01-13 09:26:18 följande:
    Lokalen vi har tänkt oss får där plats 100 st utan att de ska bli för trångt! Tror de var Max 125 st. Vi är just nu 70 st tror jag att de var men de är som ni skrev varför ska man bjuda folk som man inte vanligtvis pratar med! Ja sen är de ju den frågan med vänner! Hur många vänner ska man bjuda? Vi har valt de som står oss absolut närmst! Men sen är där andra som man umgås med ibland, ska man inte bjuda de också? Tar inte de illa upp om man inte bjuder dem också? Där är så många jobbiga frågar runt själva gästlistan så de känns som om jag kommer bli knäpp! Trodde faktiskt att de skulle vara en av de lättaste sakerna på den oändliga listan ;). De man absolut inte vill är ju att någon ska bli ledsen eller bortglömd! Man kan få de hur fint som helst oavsett budget :). De är vad man själv gör det till! Vi har faktiskt inte satt någon riktig budget måste jag medge utan vi har valt att ta de lite som de kommer :-/. Kanske inte de smartaste men lättast just nu haha :).
    inget är lätt i bröllopsplaneringar tycker jag :P själv har jag inte så många vänner jag umgås med mycket. har många bekanta och vänner jag inte träffar. men dom kanske bara får komma på vigseln. vi kommer bjuda tre av mina nära vänner (en av dom är tärnan) och 3-4st av sambons vänner. för de är väl typ de enda han har. 

    och ang. budget. det blir nästan att man tar det som det kommer fast man har budget (i alla fall för oss) .vi har budget på 30 000, men det har pendlat mellan 10 och 40 000 sen vi börja haha.. man kan ha ett riktmärke och utgå från det, sen får man ju ändra allt eftersom om man vill/måste. t.ex vi hade tänkt ringen skulle gå på max 6000. men den jag älskar går på 10 000. så då kanske vi får bita i det och betala mer, eller hoppas att det kommer en rea-period på den ringen någon lämplig tid. (är en nu, så den skulle gå på 8 000, men tycker det är lite väl tidigt att köpa ringen redan :P) 
  • filibustern
    Emilia skrev 2014-01-13 15:10:01 följande:
    Förresten vad gäller budget har vi nog börjat i fel ände. Vi har räknat ihop vad det kommer kosta om vi väljer denna lokalen och så får man se om det är värt det eller om vi får tänka om.
    Vi är uppe i 150 000 kr ca totalt. (exkl. resa).

    Jag vet inte hur ni lyckas med budgetar på 10-60 000 kr. Det är imponerande. :) Tycker bara maten, drycken är uppe i dessa kostnader. Men det är en fördel om man kan göra mycket själv såklart!

    Har ni börjat fundera på fotograf? Tycker de är snordyrt. :(
    tja, bor man mitt uti ingenstans (typ, västerbottens inland) så är mycket saker billigare. och så är det ju prioriteringar. men det är inte lätt! klänning skaffa jag på blocket, 1000 spänn. där spara jag säkert 4-7000. ica här jag bor har plankor (buffé) som är relativt billiga. och mycket dekoration tar vi från naturen, granris, löv, vedklabbar från stugan.. nu fick jag t.ex ett sms om att ett paket är på OK. 22meter säckväv! (23cm brett) och detta för 255kr inkl frakt. och detta begagnat härifrån BT. på nätet skulle typ 10 meter gå på 350kr. exkl. frakt. 

    fotograf kommer bli bland de dyraste. om vi tar hon vi gillar hittills så skulle det visst gå på runt 5000. för ca 2timmar, 40 bilder. rätt så billigt tycker jag, och det är för att hon kör privat, alltså jag tror inte hon har ett företag, det är bara en hobby. men hon tar OTROLIGA bröllopsbilder!  
  • filibustern
    Kinder skrev 2014-01-13 16:49:02 följande:
    Frkmaria ja de verkar vi verkligen ha!! Satt också och funderade på om man skulle ha någon färg till för att bryta av de lite!! Men i så fall i bordsdekorationerna bara :). Haha ja vitt är ju den färgen som är självklar haha!! Haha ja min man bara tittar på mig när man pratar om vissa saker och frågar mig om jag inte är riktigt klok haha!! Haha ja tyvärr så tror jag de första karlarna är så ;). Filibustern: låter super fint!! Måste fråga vad ska du göra med säckväven? När de gäller fotograf så har min mamma en granne som stället upp!! Han jobbar som skolfotograf annars. Och han är super duktig. Har inte fått något pris än men han kommer vara med mig från morgonen till kvällen! Och självklart får han stanna sen om han vill!! Så nu får vi bara se hur mycket pengar han vill ha :-/ haha men de är ju värt de!! När de gäller klänning så har jag kollat mycket på jjshouse.se. Super många fina klänningar till inte så farligt pris!! Man har ju fastnat för ett par stycken haha. Tur man inte ska beställa den än haha för då hade jag haft stora problem haha
    vi har skogstema (kanske jag skrivit åt dig?) och täntke det kunde bidra till dekorationen. likt såhär: 

    (vet inte om vi kör säckväv på inbjudan, men det är ju ett exempel)



    hittade den här som jag blev kär i (handtaget då, sambon ska fixa min bukett så jag vet inte hur den kommer se ut, men kanske jag kan övertyga honom om att ha juteväv? )

    man kan linda runt glasburkar och ha som ljus också. :)
    fick just hem paketet med all säckväv. det var styvare och grövre än jag trodde, men även finare än jag trodde :P 

  • filibustern
    Kinder skrev 2014-01-14 06:33:53 följande:
    Nä de har jag nog missat att ni ska ha skogstema! Men Gud va häftigt!! Super fina saker man kan göra med de och väldigt unikt måste jag säga!! Kul med ett annorlunda tema. För mig är de annorlunda i alla fall ;). Är 250 de billigaste ni har hittat? Oj de är dyrt :-/. Känner ni ingen som är duktig på att laga mat som kanske kan ställa upp? Hade de inte varit så att de är jag själv som ska gifta mig så hade jag gjort maten! Men känns lite väl att även stå med det på morgonen!! Känns som om där är mycket annat som är viktigare den dagen haha!! Ja fotografer är ju inte alls billiga!! Men min man säger att de är mitt val haha!! Men ska fundera lite till över det. Har en vän som är super duktig på att fotografera så vet inte om jag ska prata med henne också och se vad hon säger. Kan man spara in lite pengar på de så kan man lägga mer på något annat ;)
    tack^^ jo det ska bli kul att dekorera och så. ska göra placeringskort av små vedklabbar. bl.a :P har även ett jätte-älghorn jag fick av pappa för att göra ljushållare av. 

    jo maten lär bli en saftig summa för oss också.. men ändå.. här jag bor kostar en planka (catering, buffé, kalla det vad ni vill :P) 129 eller 159kr/pers (beroende på kvalisort) så jämfört med er andra verkar ju vi ha det jäkligt billigt. 
  • filibustern

    ja vi hoppas då vi får till skogs-mys-känslan^^ granris får fylla ut en del. :P har även prövat göra ljushållare av vetklabbar. lite krångligt, men det går. :P och vi har införskaffat servetterna också. enorma! skogsgröna såklart



    låter som en plan^^ 
    vi kommer nog att modifiera plankan vi väljer. men vi får se. alla plankor har något gott i sig. men det är aldrig på en planka är perfekt :P och dom på ica säger ju att vi kan konstruera en egen kombination, så det är mycket möjligt vi gör det^^

     

  • filibustern
    Petraksa skrev 2014-01-15 10:31:36 följande:
    Jag fattar inte heller hur alla lyckas hålla priset nere.
    Vi hade tänkt oss en budget på ca 60.000 men igår när vi satt och räknade på vad allt kommer kosta så insåg vi att det var kört :P

    Fattar inte hur vi har planerat våra liv egentligen. Håller på att renovera huset, 2 resor inplanerade detta året och så ett bröllop 2015.
    Känns som om att vi får leva på nudlar ett tag, haha.

    Ni som inte har tänkt spendera så mycket på ert bröllop vad drar ni in på? Det är jag nyfiken över!
    För vi har ändå gratis lokal plus att jag kommer fixa nästan alla dekorationer själv och har planerat att köpa en kinaklänning men ändå kommer vi upp i extrema summor! 
    klänningen ville jag personligen inte lägga flera tusen på, så det blev blocket. 1000kr. sen har vi inte så många gäster, vi kommer ta några små tårtor istället för en våningstårta. (vet inte om det blir någon skillnad, men det hoppas vi väl) cateringen är rätt så billig här, alkoholen bjuder vi bara en del på, sen får de hålla eget. dekorationer tar vi från naturen så där sparar vi in massor. storduken blir nog en sån där pappersduk från dollarstore. lokalen kommer gå på 400kr för två dagar. om det inte blir den blir det nog dyrare. 

    men det är klart, mycket blir dyrare än man tänkt. :) men man försöker hålla ner.  
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!