Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
  • filibustern

    Vi som gifter oss 2015!

    gloriousgirlgirl skrev 2014-01-15 14:40:07 följande:
    Äntligen, äntligen, äntligen! Får jag skriva här på BT och faktiskt, på riktigt, planera ett bröllop! Så jag hänger på lite här, hoppas att det är okej med er andra. Bröllop blir det nästa sommar (2015) i Linköpingstrakterna.
    välkommen!
  • filibustern
    Tessa skrev 2014-01-17 22:57:52 följande:
    Jag har ju tidigare i denna tråd klurat på alternativ till de gräsliga stolar som herrgården vi bokat har i sin festsal. För er nya så är hela herrgården superfin, med kristallkronor och tidstypiska inslag från 1700-talet samt en salong med rokokomöbler etc. 
    I festsalen har de tyvärr slitna trästolar med en lila sits som inte faller någon i smaken - varken den som gillar trästolar eller lila...

    Har tittat på att hyra in stolar eller överdrag, men med transportkostnader till norrbotten kostar det multum.

    Hittade nu dessa fina vita TERJE klappstolar på IKEA som jag tänkte att man kan ha både under middagen och under vigseln utomhus. Man ställer upp dem i trädgården och personalen bär sedan in stolarna i festsalen medan gästerna minglar.

     


    Vet dock inte hur sköna de är att sitta på en längre stund, så måste nog testa vid nästa IKEA-besök.
    De kostar 139kr styck, och jag behöver ca 40 stycken = 5560kr
    Men detta är kanske något man kan sälja för halva priset på blocket sedan får att få igen lite av pengarna?

    Vad tror ni? Kanske rentav någon av er som har denna stol?
     
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
    låter som en ypperlig plan tycker jag :) och ang. komforten, jag tror det är som med alla andra stolar. det är olika från klappstol till klappstol. kanske just den här kvalisorten är skön, eller inte? :P 

    tror absolut dom är säljbara sedan! kan faktiskt vara rätt så åtråvärt för en annan som kanske ska ha utomhusbröllop. :)
  • filibustern
    Azra M skrev 2014-01-18 19:36:11 följande:
    Är det nån här som kommer byta om till "dans" klänning efter middagen? Jag funderar på det :) enklare att dansa i istället för en stor bröllopsklänning. Kommer isåfall byta till en kort bröllopsklänning kanske.
    jag funderar på att göra som min syster gjorde. hon satt i sin brudklänning tills vi ätit klart och skulle dansa. då bytte hon till ett par ljusa finbyxor och ett vitt finare linne. kommer nog att dansa någon dans eller nåt med brudklänningen på, men för det praktiskas skull så funderar jag på att byta. skulle vilja hitta nå snygga vita (eller ljusa) jeans, som INTE gör min rumpa platt haha. och någon vit fin tröja eller tunika eller nåt. :) 
  • filibustern
    Tessa skrev 2014-01-18 20:54:39 följande:
    Jag har sett så många fina korta bröllopsklänningar på nätet som folk har som "festklänning" efter middagen.
    Dock vill jag nog själv uppleva den fina brudklänningen så länge jag bara kan. Glad Minns fortfarande min morbrors bröllop som jag var på i 10-årsåldern... Och hans fru hade en så vacker klänning med otroligt fina detaljer. Hon berättade efteråt att hon nästan vägrat ta av sig den när hon skulle gå och lägga sig. Hon kände sig så vacker i den och visste att hon aldrig mer kommer bära den.
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
    förstår henne. dock kommer jag nog mest troligt bära den två ggr. när jag gifter mig, och när jag (om nu min blivande tillåter det haha) ska köra en "trash the dress"-dag. :) 
  • filibustern
    josefjun skrev 2014-01-19 13:42:22 följande:
    Hoppar gärna på denhär tråden! Planerar själv ochså bröllop 2015 i juli/augusti nån gång! :) Suttit och läst lite av det ni skrivit tidigare, men det är ju en del! :P haha.

    Jag har i alla fall hittat min drömklänning som nu är beställd. Väntar spänt på den! och hoppas den kommer sitta som en smäck! Tur man har lite tid på sig att fixa det annars. Planerar ett bröllop i lite vintage stil oxhh sitter nästan dygnet runt nu och letar inspo. Finns så mycket fint, det är ju helt galet!
    grattis grattis och välkommen! ja visst finns det mycket att titta på? och vad mycket att GÖRA. 

    har vinkat av min kompis och tärna som varit på besök. visade henne min inspirationsmapp, hon tyckte mycket var fint. och så såg hon bilden på min klänning, trodde hon skulle måsta plocka upp hakan från golvet haha. och ännu mer när jag tog fram den så hon fick se den på riktigt. hon älskade den. och jag blev ännu en gång påmind och hänförd över dess skönhet!

    visade och berättade för henne även om en ev. plan jag funderar på att genomföra - trash the dress. t.ex bada med klänningen, leka i lera, hälla massa färg på¨den. och under en fotografering så klart. hon är duktig på att fota så tänkte hon skulle fotografera då. ^^ hon tyckte det lät skitkul, samtidigt som hon tyckte det var synd på klänningen haha. men det är svårt för mig med. vill dels ha på mig den en gång till och leka lite, ha kul. men man "förstör" den ju lite. man kan ju ha sån tur att man får bort lera och så i en kemtvätt, kan se ut som ny. men färg? vet inte.

    får se helt enkelt hur det blir, i så fall blir det inte förrän sommaren 2016.

    men i alla fall. hon har fått se våra planer och hon är nästan lika excalterad som jag ^^P 
  • filibustern
    frMaria!!

    var ute på etsy och kolla runt lite och kom över detta. tänkte på dig då! :P ( visst var det du som hade musik i bröllopet? det är en corsage till brudgummen)


     
  • filibustern
    Maid of honour skrev 2014-01-19 18:57:56 följande:
    Får jag hoppa på här?

    Blev friad till i December i Central Park i New York, och efter mycket funderande har vi bestämt oss för att gifta oss i Sverige. (Både Thailand, New York och Polen stod på listan, men vi insåg sen att vi vill ha ett litet bröllop och sen en lååång skön smekmånad).

    Ska ringa kyrkan i morgon och boka förhoppningsvis15 Augusti. Vi ska som sagt bara ha ett litet bröllop med närmaste familj och vänner, räknar med kanske 40-50 gäster. Och middagen ska vara hemma! Vi bor i ett äldre hus som vi håller på att renovera så förhoppningsvis blir det klart tills bröllopet. Är det fint väder ska det vara i ett stort tält i  trädgården!

    Problemet är maten, jag vet inte hur man kör catering när man inte har något stort "restaurangkök" att vara i. Någon som har tips? Värmeskåp?

     
    välkommen och grattis! vad kul att ha middagen hemma! catering är ju mycket kallrätter, men det beror ju såklart på vad ni har för rätter :)  har dåligt om fantasi för att hitta på en lösning dock. men ett värmeskåp vore ju något! om ni inte hae en stor ugn? fin bukett för övrigt! sitter och tittar själv på buketter, fast jag vet att jag inte kommer att ha ens en ögonfrans med i hur min bukett kommer se ut :P
  • filibustern
    Maid of honour skrev 2014-01-19 19:21:42 följande:
    Tack! Jag vill inte ha något kallt, eller till förrätt och efterätt, men huvudrätten vill jag ha varm. Men jag tänkte om man får den varm och hyr ett värmeskåp och sen har man inhyrd personal som lägger upp och serverar. Vi bor bara 10 min gångväg från kyrkan, och vill inte lägga 100 000kr på bröllop, så tänkte att huset skulle vara roligt, vi har 400kvm totalt med vind och källare, så jag tror vi ska få plats :) Bor på landet med åkrar runtomkring så inte direkt många grannar att störa heller!

    Varför får du inte bestämma hur den ska se ut?  
    OJOJ vilket HUS! O.O  låter underbart! då skulle jag nog rekommendera ett värmeskåp, och personal skulle underlätta mycket! 

    jo, heh. i början av planeringen så läste jag att enl. tradition (vet inte om den är svensk eller amerikanske eller nåt) så ska brudgummen beställa och hämta brudbuketten. och jag berättade detta för min fästman och han liksom "ok! jag ska beställa din brudbukett, och du får inget veta". :) så på den vägen är det. har så klart hintat lite (med slägga haha), men får inget veta. så det kan bli vad som helst, vilket är både spännande och läskigt :P  
  • filibustern
    Maid of honour skrev 2014-01-19 19:47:55 följande:
    Vad romantiskt! Min svärmor var överlycklig när vi sa att vi bestämt oss för att stanna hemma och gifta sig för då kunde hon göra båda brudbukett, bortsdekoration, och kyrkodekoration :) Jag är bara tacksam för de är så himla duktiga!
    romantiskt ja. men som sagt. läskigt också :P men tycker om de allra flesta blommor så det blir nog bra oavsett^^. det jag sagt är att jag absolut inte vill ha en hård rund boll av rosor. ok, om det är en hård rund boll av nejlika (älskar nejlika) men inte av någon annan ensam blomma. och de blommor jag ogilklar, ogillar även han så. :P 

    det är säkert skönt att ha någon som kan fixa sånna saker! blir billigare ^^ det enda vi tar hjälp av är min mamma som ska få virka min brudkrona. sen fixar/köper vi nog allt själv  :)
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!