Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
  • filibustern

    Vi som gifter oss 2015!

    wuhu! hon hade grenörhängena i silver! ( de som är i guld i tidigare bild) perfekt! då blir det nog mest troligt dom, och kottthalsband, men kommer nog även beställa grenhalsbandet bara för att det är snyggt!:D

  • filibustern

    har räknat ihop hur mycket det skulle kosta om vi beställer det vi/jag vill ha :P 

    ett broderi, ett par örhängen, tre halsband(två olika) och caketopper

    ca 1360kr, inkl. frakt, exkl. ev tull och moms...

    dyrt? har själv ingen aning. 1300 är mycket pengar, men vet inte om det är mycket med tanke på vad vi beställer?

    och så beror det ju på som sagt tull och moms, då det (tro ja) inte kommer en enda avgift, utan en avgift/grej.  

  • filibustern
    Annisen skrev 2014-02-03 13:11:29 följande:

    Wiehoo, nu har vi preliminär bokat vår festlokal och därmed också vår vigselplats!! <3


    Från början hade vi tänkt oss ett bröllop i närheten av Stockholm (eftersom vi bor här) men efter lite spejande på nätet så har vi hittat ett slott nära vårt sommarhus i Västergötland. Priserna är helt annorlunda där, alltså mycket billigare, och vi hyr hela slottet fre-sön för 20 000 kr. Då ingår även 20 bäddar för våra gäster, vi kan ta med egen mat och dryck och allt porslin, stolar, bord m.m. finns! Vi kommer att gifta oss utomhus precis vid Vätterns strand i slottsparken!


    Så sjukt nöjd och glad :) Nu håller vi tummarna för att det är lika fint i verkligeheten i maj när vi ska dit och titta på allt men nu känns det som vi kan hålla det bröllop jag drömt om för 60 gäster inom vår budget på 50 000 kr och också få den bröllopsresa min blivande man drömt om! Är så taggad på att börja pyssla och spara nu!


    å vad roligt!! låter ju helt underbart :D
  • filibustern
    snartfrueriksson88 skrev 2014-02-04 09:39:39 följande:
    Hej! Hoppar in här. Vi skulle egentligen ha gift oss 14 juni i år men pga ekonomiska skäl måste vi nu flytta fram bröllopet. Nya datumet blir 15 augusti 2015 :)
    välkommen! :) då kanske ni har rätt så mycket planerat redan eller? 
  • filibustern

    haha! måste bara berätta om min (mar)dröm inatt. handlade så klart om bröllopet

    det är dagen före bröllopet, vi är nervös och förväntansfull. vi kollar in biografen där vi ska vigas och allt ser bra ut. så blir jag likblek då jag komme på en sak... jag har ju inte någon tid hos frisören för uppsättningen... Och mannen säger att han totalt glömt att beställa bukett och tårta... PANIKEN PANIKEN!! hur fan gör vi?? buketten är de ju lugnt med, ja kan ta en näve björkris. men tårtan?? och maten har vi också glömt!

    vi hoppar till dagen B. kl 10 på förmiddagen gå rjag in till frisören och förklarar den pinsamt hemska situationen, hon ställer upp och ger mig en frisyr.. men konstig, men en frisyr. dock får jag gå osminkad. ok. 

    kl är 2 på eftermiddagen. en timma innan vi ska vigas.. då kommer jag på det ännu värre - vi har glömt göra och skicka inbjudningarna! men då vart ja svettig! haha! så ja skicka ett sms åt alla att dom är välkommen på vigsel och fest blabla. kom sen på att min syster bor 35 mil härifrån, hon hinner ju inte hit till vigseln, knappt till middagen ens!

    och så vakna ja. haha! 

  • filibustern
    Petraksa skrev 2014-02-06 10:58:15 följande:
    Hahaha, Gud vilken mardröm!
    Som tur är känns det som det mest otroliga som hade kunnat hända på ens stora dag. Visst att saker kan gå snett men då ska jag iallafall trösta mig med att det aldrig kommer gå så snett som i din dröm. ;)
    jo precis! haha
  • filibustern
    frkmaria skrev 2014-02-06 19:32:52 följande:
    Läskig dröm filibustern! Man får ju verkligen panik när allt bara går fel fel fel.. Men som det sägs... då kan du iaf trösta dig med att det inte kommer gå så illa! ;) Hihi. 

    Åh. Jag är nästan värre när jag ska ge presenter än få dem, speciellt när det är något uttänkt. Sambon fyller imorgon.. och han har precis börjat plugga. Så har köpt ett (alldeles för dyrt!!) "starting school kit" med nödvändiga saker... så varje sak har fått en liten post-it-lapp på sig där det står "när du behöver..."
    Han ska få en termomugg, en chokladkaka, en påse nötter, ett pkt tuggummi, trisslotter, anteckningsböcker, understrykningspennor, en ny dator/axelremsväska, en bok, ett inramat kort på mig, postit-lappar och sådana sidmarkeringslappar.. jag tror det var allt. Vad tror ni om det? :) 
    låter som ett roligt paket faktiskt! själv gillar jag småttogott-presenter :P 
    camwic skrev 2014-02-06 19:33:14 följande:
    Jag har världens bästa man, ja jag vet så tycker alla men min är underbar. För det första har han LOVAT att gå på bröllopsmässan nästa år. (Vägrade iår pga att vi inte gifter oss före vintern 2015). Dessutom titttar han på mig med enbart kärlek i blicken och säger saker som "Du är så jäkla sexig/vacker/underbar" mm. Sa att jag borde gå ner i vikt, då tittar han på mig och säger "varför? Du är den underbaraste, vackraste sexigaste kvinna jag någonsin sett". (vill alltså gå ner för att bli snygg och smal).
    Jag har i hela livet varit övertygad om att jag är fruktansvärt ful och ingen vill ha mig. Så träffar jag denna underbara man som snygg, sexig, vacker och hör och häpna han älskar mig. Jag är chockad. Underbart, glad överlyckligt chockad. 
    Så nu ska jag sluta skryta om honom och gå och pussa på han :) 
    naaw. !Solig man blir så glad när man hör sånt från sin karl, och speciellt när dom bara kommer och kramar om en hårt. och frågar man varför svarar dom "för att jag älskar dig". 
  • filibustern
    frkmaria skrev 2014-02-06 19:53:21 följande:
    Sådan bekräftelse är bland den bästa! jag brukar tjata på min att jag behöver bekräftelse.. men ibland kommer de där guldögonblicken som imorse när han sa "hejdå min finaste." och då blir man så himla glad bara av ett sådant litet enkelt ord. :) 

    Nu kan jag inte skriva under citatet utan att det blir en del av citatet? Men ja.. Hoppas han gillar det! Han har sagt att han önskar sig en ny väska och en termomugg, cykeln önskade han ju sig men den har han redan fått.. Choklad och nötter är sånt han tycker om liksom.. trisslotterna är lite "när du tröttnat på csn-lånet.." och boken är en Håkan Nesser bok. Vi har lyssnat på 2 ljud-CD av honom nu i bilen när vi åkt hem och så.. och han har verkligen fattat tycke för honom. Boken har motiveringen "när du behöver en paus från pluggandet.." Så hoppas verkligen han gillar det... :) 
    filibustern skrev 2014-02-06 19:44:24 följande:
    låter som ett roligt paket faktiskt! själv gillar jag småttogott-presenter :P 
    har någon av er läst boken "kärlekens fem språk"? om inte DO IT!! det har förändrat min syn på förhållanden! handlar om att man har ett kärleksspråk som man talar och förstår. det finns fysisk beröring, tjänster, gåvor, bekräftande ord och... någon till... och man kan tala olika språk. t.ex mannen känner sig älskad när kvinnan kommer med gåvor, t.ex en blombukett, en kopp te. en present. medan kvinnan känner sig älskad av fysisk beröring, kramar, kyssar, sex. men mannen visar även kärlek med Gåvor, men om kvinnan inte har gåvor som språk, så uppskattar hon det inte på samma sätt. förstår ni? hon känner sig inte älskad på det sätt hon skulle göra om han t.ex strök henne på ryggen. så därför bör man kklura ut vad den andre har för språk, och lära sig det. för att kunna visa kärlek så den andre förstår. 

    väldigt bra bok! 
  • filibustern
    frkmaria skrev 2014-02-06 20:29:32 följande:
    Hänger helt med på hur du menar. Att umgås, att lägga tid på varandra, är det femte (jag och google du vet ;) ). 

    Och min sambo är väldigt bra på beröring och på tjänster medan jag är mer för gåvor och bekräftelse (och beröring men han uppskattar inte det tillbaka att jag sitter och petar på honom :P så där gör jag honom en tjänst att låta bli). Sen uppskattar ju båda att umgås med varandra så.. Där är vi nog lika. ;)  Även om jag mer är sådan som kan ta min ensamtid när det passar medan min sambo måste ha den och verkligen måste när han känner det så! ;)  
    jag och min karl har helt olika. han har tjänster/gåvor. han älskar när jag t.ex bakar åt honom, kommer med en kopp te och sånna saker. han uppskattar verkligen sånt. jag är mer för fysisk beröring, vilket han har lite svårt för istället. men älskade boken och det förändrade mycket för oss! 
  • filibustern
    frkmaria skrev 2014-02-06 20:38:36 följande:
    Haha.
    Jag pratade iofs mer på vad vi var bra på och inte vad vi ville ha.. ;) Fast. Ja. Jag vill gärna ha allt! Men är nog ändå mer för uppskattningen att få presenter/bekräftelse/beröring. Men klart vill jag inte sitta ensam hemma om kvällarna och tycker det är mysigt när han lagar mat osv. Äsch. Så svårt att dela in. Jag är så himla needy att han skulle ha problem vad han än hade för språk! ;)
    haha! jo självklart uppskattar man ju alla "språk", men man har som ett primärt kärleksspråk som man fattar och uppskattar bättre :P 

     
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!