Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
  • filibustern

    Vi som gifter oss 2015!

    frkmaria skrev 2014-05-14 19:29:42 följande:

    Du som la upp bilder på dukningar: första eller ev andra, självklart ska lite grönt in och lätta upp! :)

    Jag har fortfarande inga planer på att ställa in bröllopet även om jag är oaktiv. Mår bara lite kass. Beskedet från jobb dröjer. Jag går inte ner i vikt fastän jag kämpar mig ut på milspromenader flera gånger i veckan och låter bli en massa frestelser. Nu har min nacke/rygg börjat strejka och har fruktansvärt ont, vilket också leder till extrem huvudvärk. Stress och skit. JA. 
    I söndags var vi och tittade på ett fantastiskt hus och hade jag bara haft lånelöfte (säger jag nu när man inte har det) hade vi säkert budat på det fina hus! 

    Hursom. Jag måste bara dumpa av lite skit. Är så trött på att jag har svårt att släppa motgångar och bara köra på med inställningen "det löser sig, det är bara dumt att lägga ner energi på det i onödan". 

    Nåja, därför min aktivitet här inte är super. Hoppas jag kommer tillbaka starkt i sommar! ;) 


    styrkekram! saker och ting ordna sig, tar bara olika lång tid. 
  • filibustern
    Annisen skrev 2014-05-18 16:20:13 följande:

    Är det någon som har kollat på catering av mat? Först tänkte vi att man skulle göra förrätt själva (vi vill gärna ha 3-rätters, egentligen mest för att det på de flesta bröllop vi varit på är buffé och kul och ha annat plus att det har blivit ganska mycket spring på buffébröllopen vi varit på) för att hålla ned kostnaden, vi har vänner som erbjudit sig att stå för tillagningen så vi slipper å sedan catera huvudrätt och göra egen glass med jordgubbar typ till efterrätt.. Vi kommer va 50 st.

    Men så hittade jag en 3-rätters meny för 270kr/pers å jag tyckte det kändes billigt (men sen är allt så mycket dyrare här i Sthlm och vi ska tack och lov på landet i Västergötland) Menyn är;

    Förrätt: Räk- Spikenlöjromspannacotta serveras med oststänger

    Huvudrätt: Hjortytterfilé bräserad i porter och rökig maltwhisky, serveras med sås, grön sparris, halstrade cocktailtomater samt potatisbakelse

    Dessert: Chokladmoussecylinder med maräng

    Vad tycker ni? Verkar det prisvärt?


    vi ska ta catering från Ica. mest troligt en planka av något slag, så det blir typ en buffé. 129 eller 139kr/pers. 

    prisvärt vet jag väl inte. men rimligt. tror vi också skulle hamna på något sånt om vi tog en trerätters från ica. 
  • filibustern
    cecbj195 skrev 2014-05-20 13:17:02 följande:

    Nu har vi bestämt datum!!! :D Kyrkan är bokad och förfrågan om preliminärbokning av festlokal är mailad.

    22 augusti blir vår dag! Som det ser ut nu iaf... Fick höra när jag ringde och bokade att kyrkan tydligen ska renoveras under nästa sommar. Hon visste dock inte i vilken omfattning eller när. Så i värsta fall är det byggställningar utanför hela kyrkan då :S Men hon skulle jobba på att renoveringen skulle vara klar när bröllopssäsongen är i full fart (det är en ganska populär bröllopskyrka så det brukar vara många vigslar däromkring...) Så jag hoppas ändå på att det löser sig :)

    Känns så roligt!! :) Kollar mailen sju gånger i minuten för att kolla om hotellet vi vill ha festen på har hört av sig om datum vi kan komma och besöka dem ;)


    GRATTIS! :D 

    själv har jag blivit kär: 
    camoformal.com/wedding.html
  • filibustern
    MathildaLu skrev 2014-05-28 01:48:11 följande:

    Hoppar in i tråden..jag gifter mig också 2015! :) vi har börjat fundera i stora drag hur vi vill ha det men det här med lokal.. Det är så svårt!


    Geliicaw skrev 2014-05-28 21:14:29 följande:

    Gifter oss med sommaren 2015! känns som de är det rätta året! min sambo fyller 30 de året och jag 25, så varför iinte slå till med en mysigt litet bröllop ! Vi har tänkt att gifta oss borligt vid havet, och sedan ha en utomhus fest i svärföräldraarnas stuga/tomt med partytält och go plockmat/buffe, ganska enkelt men fint!


    Välkommen välkommen! låter jättemysigt med en vigsel vid havet! 

    själv sitter jag och funderar återigen på om man skulle sätta in diamanter i titanringen man redan har, istället för att skaffa en vigselring... jag älskar verkligen min titanring, den sitter så bra, och den tar upp precis lagomt med plats på fingret. men.. man har ju som lärt sig att man ska ha två ringar. på ett vis vill jag det, men å andra sidan vill jag bara ha den här ringen, för TÄNK om jag skaffar mig en till ring och jag tycker det blir för brett? har testat en mycket smal halvalliansring, och den kändes någorlunda bra, men inte PERFEKT. dessutom är det billigare att bara sätta in diamanter än att köpa den vigselring vi tittat på och som jag gillade. men ja... de e svårt att bestämma sig, jag pendlar mellan dessa alternativ i perioder. 

    men för övrigt väntar jag bara.. dels på att karln ska ta å engagera sig någon jäkla gång :P men även på att.. ja... göra lite dekorationer and such. ska till stugan efter middagen ikväll, egentligen skulle man ju kunna göra placeringskortshållarna, borde ju gå fort, är ju bara att kapa vedpinnar i lagom storlek och så såga en liten springa att sätta korten i. 

    nu svamlar jag mest :P 
  • filibustern
    Miss BW skrev 2014-06-01 13:08:36 följande:

    Hej hej
    Här planeras för fullt men jag kan fortfarande inte bekräfta någonting eftersom kyrkan jag vill ha inte tar emot bokningar förrän i augusti *mutter*.

    Sitter just nu och planerar middagen som kommer bli en medelhavsbuffé (trädgårdbröllop) och funderar på hur man gör med serveringspersonal. Jag har funderat fram och tillbaka om det verkligen behövs och kommit fram till att alternativet blir att gäster måste springa fram och tillbaka och det är inte så kul.

    Ni som inte har personal inkluderat i lokalen, hur har ni gjort?


    jag vet inte hur vi ska göra. vore ju skönt att ha serveingspersonal, och då speciellt för att hälla upp vin och så, men det kan ju kosta.. OM vi vill ha så frågar vi nog bara bekanta/vänner. 
  • filibustern

    haha! det är en fotograf som har spammat upp typ ALLA fotograf-trådar. gatt ju kolla in människan - otroligt billigt pris! 12-timmars för 5000kr! omg.. nästan för bra för att vara säkert.. och tyvärr finns väldigt dåligt om bilder... 

  • filibustern
    Sofia2015 skrev 2014-06-03 15:19:57 följande:
    Det är ju sjukt billigt! Jag jobbar själv som bröllopsfotograf (lite press på vår fotograf kanske ;) och jag skulle inte göra 12 timmar för mindre än 10 000:-, det är verkligen hur mycket jobb som helst. Tyvärr får man ju lite vad man betalar för i den branschen. 
    Plättis skrev 2014-06-03 14:32:46 följande:
    Klart du får! Jag och min sambo funderar på samma tidsperiod, och det kliar redan i fingrarna på mig att fixa allt. 

    Idag hittade jag två klänningar av samma modell som jag blev kär i förra sommaren, och jag är hur sugen som helst på att beställa! Dessutom har jag och min karl börjat prata om tårta, så idag slängde jag iväg ett mejl till ett bageri i stan och ska bara ringa för att boka tid med en av deras konditorer för konsultation :D Bäst är att de bakar allt laktosfritt och fixar glutenfritt utan problem, så våra alla våra gäster kommer kunna äta. 

    Egentligen är jag alltid ute i sista minuten, så det här känns helt overkligt. 
    jo precis. det vore ju ett drömpris för OSS om dom OCKSÅ kunde ta bra bilder. har faktiskt skickat några frågor till dem. och dom hade tyvärr inga fler bilder att visa då dom nystartat, men att jag inte skulle ångra mig. det LÅTER ju bra det dom säger, men det är så svårt att veta! 

    hehe, ja er fotograf kommer kanske få det svettigt hahaha!
  • filibustern
    Miss BW skrev 2014-06-03 15:34:10 följande:

    Men det är ganska vanligt att det kommer någon B-fotograf och spammar lagom när bröllopstiderna drar igång eller hur? Tycker lite synd om de stackarna som bokar en sådan fotograf och förväntar sig att få proffessionella bilder efter personen hade en hemsida. Men kan ju inte göra om sitt bröllop liksom.


    ja precis. jag brukar alltid ställa frågor till de fotografer jag kan tycka verkar intressant, dessa verkade intressant mest för priset.. man liksom "är dom 4 real???" då måste man ju undersöka hahaha! fast skeptisism-hatten är på!
  • filibustern
    Sofia2015 skrev 2014-06-03 15:40:30 följande:
    Det bästa är att ta någon som man har fått rekommenderat, eller verkligen se till att de har en portfolio som tilltalar er. Men det är klart att det är lockande med ett så bra pris! Jag känner ju själv hur det rycker i snåltarmen... =P
    *ASG*!!! jag DÖR!! hahahaha! snåltarmen!! hahahaha! u made my day. ne men som du säger - man, och speciellt vi, är ju ute efter billigaste bästa så att säga. hon vi har sopm första alt. är skitduktig, tar 4-5000 för två timmar, och 40 bilder tro ja det var. hon bor bara 6 mil ifrån vilket är bra! hon förstår naturen här så att säga :P
    Miss BW skrev 2014-06-03 15:39:28 följande:
    Kan de inte visa andra bilder då så man får en känsla för vad de tar för bilder. Är de vana att fotografera i kyrka (om ni ska ha kyrkobröllop) för det akn jag av erfarenhet säga är ganska svårt med ljus och allt. Gudtjänsten fortsätter ju trots att fotografen trilskar med inställningarna.

    Har de inte tagit bröllopsbilder förut så skulle i alla fall jag backa. Långt, långt bort.
    dom har ju lite bilder på sin hemsida, på barn, och jag menar - dom är inte dålig tycker jag. fina bilder! men det är ju vad JAG tycker. dock kan jag inte bilda mig någon uppfattning på så få bilder...  kanske Sofia2015 kan kolla in deras sida och säga sin proffs-åsikt om de få bilderna? ;P
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!