Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
  • filibustern

    Vi som gifter oss 2015!

    Sofia2015 skrev 2014-06-03 16:11:13 följande:
    4-5000:- är ett jättebra pris, det ska du vara nöjd med :)
    Jag kan slänga ett öga på sidan! Vad är det för adress?
    emy-photography.com. har fått några fler bilder på min mail.. alltså.. en del är bra, men en del har konstiga störande bitar i bilderna, ljusreflektioner (som ibland visseligen kan vara snyggt), grenar i vägen.. etc... som sagt, en del fina, en del... njaa.. det är dock inga bröllopsbilder, mest frukter, blommor stadskort etc.. 
  • filibustern
    tessguss skrev 2014-06-05 20:15:30 följande:

    Hej!
    Jag ansluter till tråden! Vi planerar bröllop till i september 2015. Håller just nu på att undersöka festlokaler. :)

    Mamma har börja titta klänningar och köpt bröllopstidning åt mig, så där har jag bra stöd. Fästmannen är på väg att bli intresserad av planering också. :)

    Det här med gästlista och budget känns svårast för oss. Vi har så stora kompisgäng att ta ställning till.

    Hur tänker ni kring gästlista?


    hej och välkommen! vi ska också gifta oss september - den 5e för att vara mer exakt^^ 

    hur vi tänkte kring gästlistan? tja.. de närmaste helt enkelt tänkte vi. men även tänkte vi så få som möjligt, pga kostnad, vi är inte rik och sparandet går lite halvdåligt då vi båda är mer eller mindre arbetslös. så istället för att bjuda alla farbröder (karlns sida) så bjuder vi bara de vi verkligen vill ha där. bli typ.. 1 av 3 tro ja.. eller 2... 
    jag kommer inte bjuda några kusiner eller syskon från pappas sida, för jag har så lite att göra med dem, men vi kommer bjuda min enda moster och hennes karl, för dom är så frän :P Gubben kommer bjuda NÅGRA av sina kusiner.. typ  3 av 8 eller nåt. och så några kompisar. 3-4st på var sida. sen tar ju min familj upp en stor del då jag har 4 syskon varav två har respektive, och så föräldrarna. vi kommer ha barnfritt under middag/fest. men på vigseln är de välkommen. (mina tre syskonbarn och kusinbarnen till karln, då han är ensambarn)

    tjorvigt kanske, men hoppas du förstod ändå :P

    gällande kompisar så har jag förstått att många har problem med den delen av gästlistan, men vi har inte så många som vi VILL bjuda. som sagt. en 3-4st var kanske. 
  • filibustern
    Sofia2015 skrev 2014-06-05 20:39:19 följande:
    Vår gästlista exploderar! Det är ett jätteproblem. =/ Vi har båda stora släkter, men samtidigt känner jag att det är vännerna som gör festen. Helst skulle jag vilja bjuda ALLA vänner, men det går ju inte... vi är uppe i 85 pers och då har vi bara tagit med de "allra nödvändigaste".

    Sedan har vi en väldigt tajt budget också, för att toppa av liksom =)
    jobbigt! själv har man inte så jättestor släkt och uppå det så har man knappt kontakt med någon utan för familjen. så det är rätt så lätt för oss, vi ligger just nu på 35 pers tro ja
  • filibustern
    iidaa skrev 2014-06-08 19:34:35 följande:

    hej jag e ny här

    Jag heter Ida, bor i Malmö men min blivande man. är förlovad. Både han o jag föddes 1990.
    När jag jobbade hos en släkting som hembiträde 2010 i New York så träffade jag min blivande man. Min blivande man koimmer i från en rik släkt och de har blivit rika på fastigheter. ( kan inte klaga)
    Vi planerar att gifta oss sommaren 2015 i Skåne.
    Vi bor både i Sverige och i Usa


    kul! grattis och välkommen! :D
  • filibustern

    har idag äntligen fått svar på vad det skulle kosta att sätta in stenar i min befintliga, stenlösa titanring. 
    kan bara sätta in 0.01 eller 0.02ct. 
    3 st : 0.01-0.02-0.01: 1980kr ca
    5st  : 0.01 - 0.01 - 0.02 -0.01 - 0.01: 3020kr ca. 

     vet inte om det blir just någn av dessa, kanske bara kör 0.01ct. men vi har då något att gå på :) 

  • filibustern

    Yay! har beställt materiel till inbjudningskorten nu! hade en del hemma redan, och en del saker ska jag köpa lokalt. men det ska bli så kul att få hem allt! kostnad för 40 inbjudningar: ca 360kr. 

    med porto kommer det gå lös på MAX 20kr/inbjudan :D en del kommer vi dessutom att gå till och stoppa ner i brevlådan då de bor så nära oss. 

  • filibustern
    cecbj195 skrev 2014-06-13 15:20:10 följande:
    Vad roligt, längtar tills jag får sätta tänderna i sånt med! :) Hur tänker du dig att de ska se ut?

    Själva var vi och kollade på lokaler igår. Två lokaler som ligger nästan granne med varandra men med heeeeelt olika karaktär!

    Det ena är en cateringrestaurang i en ganska gammal byggnad som också fungerar som lunchrestaurang åt det närliggande företaget. Ljust och fräscht, rymliga lokaler och en krögare som verkade kunnig och var noga med att vi skulle få säga vårt om maten. Han verkade väldigt bra! Vi ska nog dit i augusti igen och få tjuvkika hur det ser ut när det är bröllopsdukat där, så svårt att föreställa sig det när man ser restaurangen vara dukad till lunch... Det enda vi har emot det är att det kanske inte är så mysigt och att omgivningen är sådär.

    Det andra stället är ett litet slott med otroligt häftig inredning! Problemet är rymligheten - de har en gräns på 60 personer i matsalen och vi såg inte riktigt hur de hade tänkt sig få till det. Det såg trångt ut att få in tjugo personer i det lilla rymmet. Just nu är gästlistan 54 personer, men tänk om vi kommer på några till? Plus att det förmodligen skulle bli väldigt varmt därinne. Dessutom är det betydligt dyrare än cateringrestaurangen, slottet tar 12 000 kronor bara i lokalhyra...

    Så det lutar åt det första stället, men det ska bli kul att se det bröllopsdukat i augusti! :D
    ja du det tog tid,jag och göbben satt i säkert 40 min och försökte komma fram till nåt, men det enda vi kom fram till var att vi inte skulle ha blått :P 

    men tack vare chicita så kom ja på att man ju kan återkoppla till dekorationen, och då specifikt servetterna som ser ut såhär: 

    så alltså kommer korten bli med skogsgrön bakgrund, jutesnöre några varv runt, och så björkhjärta i mitten av jutesnöret, och så ett enkelt "inbjudan" längst upp. :D insidan håller jag på med även där kom chicita med en idé som jag gjorde om lite - jag har tagit en bidl från google föreställande björk, och så har Jag gjort bilden mer transparent och så text på den bilden. kommer nog bli skitsnyggt! och enkelt å billigt :) 

    gällande lokal och gästantal är jag också lite gruvsam till hur vi ska få plats i vår lokal, som är en byastuga. vi är ca 36st just nu. och det känns som att vi inte skulle kunna få plats på övervåningen där matsal och kök är. men så frågade jag min karls kusin som hade festen i just den byastugan för typ.. 20 år sen... frågade lite diskret sådär - vart var ni? över eller nedervåningen? dom var på nedervåningen och dom var 54 st om jag inte minns helt galet. så.. det kan bli nedervåningen då :)
  • filibustern


    efter mycket om och men fick ajg till det någorlunda. såhär ska vår insida till inbjudningarna se ut. typ. säg gärna om ni tycker texten verkar knas, för den var svår att få till.. och om ni tycker jag ska göra bilden mer genomskinlig... man blir som lätt "hemmablind"
  • filibustern

    Haha. Sitter med måttstocken och mäter min förlovningsring i alla vinklar och vrår. Har mailat med en smed i norrköping om att sätta in stenar. Han är mycket tillmötesgående och ger smakråd och annat. Funderar på om 0.01ct eller 0.02ct skulle passa bäst. Vill ju inte att stenarna ska ta över så att säga. Så ja mäter ringens bredd, utrymmet där stenarna ska vara, hur mycket plats de skulle ta etc. Haha! De e så jobbigt att bo så långt ifrån ibland. Men dom är rätt så billig. Billigare än guldfynd. För 5x0.01 skulle de ta 2375. Guldfynd skulle ta några hundringar mer.

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!