Inlägg från: litenkaka |Visa alla inlägg
  • litenkaka

    Vi som gifter oss 2015!

    Vi funderar på novemberbröllop så varför inte? Marschaller, eldkorgar, levande ljus osv...


    AnnelieK skrev 2014-08-13 22:00:16 följande:

    Tror tyvärr inte att det blir något bröllop nästa år för oss  Jag har kommit in på utbildningen jag sökt och kommer bara kunna jobba 50% (förhoppningsvis). Sparkontona är inte feta då jag precis kommer gå tillbaka från 1,5 års föräldraledighet. Och dessutom ska vi bygga nytt badum, göra om den vi har på övervåningen till mindre toalett och walk in closet. Men jag fortsäter hoppas och kommer vara kvar här tills nyår nästa år . Såg idag att jag fyller 30 på en lördag näsa år så man skulle ju kunna kombinera de två kalasen, men ja fyller år i slutet av november, mitt uppe i alla julbord etc.

    Får hoppas på en trissvinst!!!


  • litenkaka

    Nej jag förstår att det är en stor detalj för dig men i jämförelse med att du får gifta dig med din andra hälft är den väl ändå rätt liten. Det är väl äktenskapet som är viktigast? Tänker du framåt kommer ni ju kunna ha dop osv i den kyrkan istället... Jag har många saker som är väldigt viktiga för mig rörande bröllopet men inte så viktiga att de skulle få mig att ställa in/skjuta upp ett planerat bröllop....


    cecbj195 skrev 2014-08-14 12:00:35 följande:

    Fast det är ingen liten detalj för mig. Datumet är en mindre detalj än kyrkan. Den här kyrkan har verkligen varit ett andra hem för mig under mina tonårsår. Det har församlingshemmet också varit, men det känns inte som samma sak att gifta sig där. Det absolut viktigaste är ju givetvis att jag gifter mig med min fästman (försöker intala mig detta för att hålla inne min inre bridezilla) men kyrkan och prästen kommer definitivt som tvåa i prioritetsordningen.

    Däremot är datumet bra rent logistiskt, eftersom jag kommer ha gott om tid inför bröllopsdagen att fixa och förbereda, samt 1,5 veckas semester efter (som min sambo också har) att åka på en minisemester eller bara ta igen oss tillsammans.


  • litenkaka

    Åh jag AVSKYR fester utan bordsplacering ???? Alla sitter i sina vanliga grupperingar och de som kanske inte känner så många sr ingen att prata med...tråkig

  • litenkaka
    antligen skrev 2014-08-27 21:16:35 följande:

    Ooo....hjälp! Om vi nu kastar oss in i placeringsträsket,hur gör man med par där man aldrig träffat deras respektive,

    ett helt gäng på ett företag kommer bli bjudna, räknar dom då med att man bjuder deras resp också? Ser framför mig "hejsan, o hur känner du brudparet? Ingen aning vilka dom är, det är min fru som känner dom "


    Det är väl ändå rätt vanligt? Min sambo är rätt bundis med sina kollegor men känner inte deras respektive men om vi bjuder kollegor bjuder vi även "tillhörande man/fru/sambo" :)
  • litenkaka

    Hur går det för er andra? :) här står det lite stilla just nu då vi funderar mellan höst- och sommarbröllop. Höstbröllop lockar mig mest, typ september/oktober eller oktober/november... Har lite smått börjat ge upp hoppet om lokalen jag drömmer om, 15000:- är rysligt mycket pengar när det inte ens ingår porslin. Funderar istället på en för oss välkänd hembygdsgård där allt finns och istället hyra in runda bord (vill INTE ha E-dukning) och köpa tyg och sy stolsöverdrag. Och massa meter tyll att klä fula väggarna med. Vill dock inte gifta mig i kyrkan som ligger i anslutning till lokalen, den är så mörk och tråkig. Ligger dock en fin ljus domkyrka inne i stan som jag gillar, där är vår stora tjej döpt. Kan förmodligen arrangera med hyrbuss från kyrka till lokal... Tusen tankar nu :)

  • litenkaka
    Sofia2015 skrev 2014-09-01 19:05:53 följande:

    Vad duktiga alla är med planering och pyssel! Jag har köpt in papper till Save-the-date och inbjudningar, men väntar på lite prylar från ebay innan jag kan sätta igång.

    Dock fick jag veta i helgen att vi väntar barn och efter att ha försökt till och från i typ 1,5 år kan man ju inte vara annat än överlycklig, men det ställer onekligen till det! Om vi fortsätter planeringen som tänkt kommer bebisen vara typ två månader när vi gifter oss. Vad tror ni om det? Är det för tätt inpå? Orkar man? Vi har inga barn sedan innan, så det känns svårt att förutse. =P

    Och hur gör man med klänningen?!

    Jag tror att om vi skjuter upp bröllopet ett år så finns det risk att vi bara fortsätter skjuta upp det, och det vill jag inte. Jag hatar dessutom vinter och kyla, så ett vinterbröllop innan magen blivit för stor vill jag inte heller ha. =P

    Tips eller förslag någon?


    Grattis! När är bebisen beräknad :) jag har två små varav den minsta är 4,5 månad och nä, jag hade inte klarat att gifta mig när hon var 2mån... Vi har haft tur med en bebis som sover men det ät det inte alla som har och krångla med amning i brudklänning ät heller ingen dröm. Måste ni gifta er på sommaren? :) eller kör ett vårbröllop med mage?
  • litenkaka

    Jag som varit gravid "på riktigt" tre gånger kan tipsa om bröllop mellan v20-30: då har de flesta slutat må sådär sjukt illa men är inte så otympliga att de inte orkar stå och gå :)

  • litenkaka

    Vi har egna barn och vill ha med dem på vigseln och efsm vi inte vill att någon o vår närhet försvinner efter vigseln med dem får de vara med på middagen också. I övrigt kör vi en barnfri kväll. MEN alltid undantag för ammande och barn under 1år.

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!