Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
  • filibustern

    Vi som gifter oss 2015!

    AnnelieK skrev 2014-07-25 21:53:20 följande:

    Vill du ha mer burkar till värmeljus så kan jag rekommendera barnmatsburkar! Finns i lite olika storlekar de med. Så släng ut en fråga på någon barnloppissida på fb (om du nu har det) så kan du nog få mänger :)

    Ja lingon och blåbärsris vore fint eller varför inte lite Hundkäx. Rallarros är också en fin blomma/ogräs men den är lite för hög för småburkar.


    tack för tipsen! ^^ det som kanske är lite problemet med VISSA blommor är väl att många har blommat ut i september. men det är ju en perfekt tidpunkt för lingon/blåbärsris eller varför itne en klase rönnbär? :)
  • filibustern
    litenkaka skrev 2014-07-27 09:13:50 följande:

    Sitter här och morgonfunderar lite: sparar ni ihop en klumpsumma som matchar er budget som ni sedan betalar allt med eller sparar och köper ni i etapper? Ex betalar inbjudningarna en månad och i gengäld inte sparar något den månaden. Eller tar ni av befintligt spar? Så här ett år i förväg har vi ca 1/7 av totala budgeten sparad... Och vad bokar man först: lokal eller kyrka?


    jag sparar på sparkontot, och så betalar vi allt eftersom. har nu lite drygt hälften av maxtaket på budget^^ 
  • filibustern
    litenkaka skrev 2014-07-27 11:13:36 följande:

    Vad har ni för budget, om man får vara nyfiken :) jag har kollat runt lite på vad saker vi vill ha kostar för att få en maxgräns men hoppas vi hamnar under den. Ca 70 000:- har ci nu och ungefär 70 gäster


    vi tänker "så billigt som möjligt" men vi försöker VERKLIGEN hålla oss under 30 000. kan hända det blir 35000.. men annars - så billigt som möjligt.^^ vi kommer ha ca 35-40 gäster. 
  • filibustern

    hittat några psalmer som jag gillar, mycket pga melodin som är "i denna ljuva sommartid", men det är annan text, den ena heter "lär mig skog att vissna" (låter tråkigare än nödvändigt) och den andra "liks vårdagssol i morgonglöd". 

    lite roligt kan det vara med annan text, men alla kan sjunga den, då alla hört melodin förut :) 

    dessutom tycker jag "lär mig skog att vissna" passar väldigt bra till vårt höstbröllop (och till temat skog). :) 

  • filibustern
    cecbj195 skrev 2014-07-30 16:22:34 följande:

    filibustern: jag ramlade över den här bilden på pinterest alldeles nyss och kom att tänka på ert skogsbröllop. Tyckte tårtdekorationen var så himla söt! :D


    hihi^^ gulligt av dig att tänka på mig^^ jo jag har sett dom där på etsy bl.a ^^ 
  • filibustern
    cecbj195 skrev 2014-07-30 17:53:08 följande:
    Ja, det är den känslan jag också har :) har börjat släppa det där med näbb, får ju ändå inte min lille kostymklädde pojke... (för jäkla synd att det var exet som hade en liten pojkkusin i helt rätt ålder! Tungan ute )
    filibustern skrev 2014-07-30 16:41:11 följande:
    hihi^^ gulligt av dig att tänka på mig^^ jo jag har sett dom där på etsy bl.a ^^ 
    Haha, jag tycker det är ett jättefint tema! Hade vi inte velat "lyxa" på vårt bröllop så hade det absolut kunnat funka för oss också! Men jag misstänkte att du redan hade sett dem :)
    tack^^ jag hoppas det blir lika mysigt som jag föreställer mig att det förhoppningsvis blir^^ 
  • filibustern

    vi har äntligen fått fram en andra psalm! blir "vigselpsalmen"!. aldrig hört den? samma melodi som 'den blomstertid nu kommer'. hade sagt nej till just den blomstertid, från första start, är sååå less den. MEN! vigselpsalmen hade en bättre text. ^^ och när jag sjöng den för gubben  tyckte han att vi måste ju ta den nu när jag sjungit den :P texten: 


    På bröllopsdagen ber vi till dig som kärlek är
    Du lever mitt ibland oss i glädjen nu och här
    Vi prisar dig som skapar och känner allt som sker
    Förnyare av livet, till dig, vår Gud, vi ber


    Om kärlek som får djupna, förlåta och förstå
    Om kärlek genom dagar då mörkret skall förgå
    Om goda ljusa dagar, då lyckan vänligt ler
    Om trohet i vår kärlek, till dig, vår Gud vi ber


    Om kärlek i gemenskap som rymd och frihet bär,
    om möjlighet att växa till dem vi innerst är,
    om hem där barn och vänner oss band i livet ger,
    om glädje i vår kärlek, till dig, vår Gud, vi ber. 
    Om kärlek stark som döden och liv som föder liv,
    om aktning för varandra och nya perspektiv,
    om ömhet från ditt hjärta som allt med kärlek ser,
    om godhet i vår kärlek, till dig, vår Gud, vi ber.

    ____________________________________________________________________
    Funderar dock på om man skulle tagit bort den tredje versen.. i den andra psalmen har vi också bara tre (av 5) verser.. sen funderar jag på om det då kanske blir för mycket gud och gullidull med en dikt som ajg gärna vill att en kompis läser upp: äktenskapsbönen
    ____________________________________________________________________
    Vid altaret i kyrkan står en kvinna och en man.
    De ger varandra löften om trohet livet ut.
    Nu börjar deras vandring, tillsammans ska de gå.
    Jag ber dig Herre, vandra med dem.
    De kommer inte leva för sig själva längre nu.
    Gemensamt har de ansvar för den framtid de ska få.
    Det Gud har fogat samman för evigt ska bestå.
    Jag ber dig Herre, ena dem du.
    De kommer möta glädje och bekymmer på sin väg.
    De kommer att få skratta och gråta med varann.
    För livet har så mycket som man inte kan förstå.
    Jag ber dig Herre, trösta dem du.
    I bland kan också oro och tvivel komma in, 
    och löftet som de gav dig kan kännas tungt och svårt. 
    Men kärleken är tålig. Den ska segra över allt.
    Jag ber dig Herre, visa dem du.
    Ett äktenskap i kärlek och ett hem med öppen dörr,
    Ger värme, kraft och glädje åt mänskor runt omkring.
    När bönen får fungera i familjens vardagsliv
    Då vet vi Herre, bor du hos dem
    ___________________________________________________________________
    även här funderar jag på att inte ta alla verser, blir så långt :P 
    men vad tror ni? blir det för gulligt och likt med dikten och psalmen? har en annan dikt jag tänkte läsa upp för min (vid tillfället make hihi) vid middagen.. 

    ursäkta för långt inlägg! 
  • filibustern
    cecbj195 skrev 2014-07-31 12:04:41 följande:
    Jag tycker äktenskapsbönen är jättefin! Funderar själv på om min tärna ska få läsa upp den. Eftersom jag är troende så tycker jag inte att det blir för mycket "gud och gullidull" eller för den delen en dikt, utan en förbön om att allt ska gå bra i ert framtida gemensamma liv. Även bröllopspsalmen var fin :)
    tack för åsikt^^ jo jag har den åsikten att det är viktigt för mig att få det bekräftat att ett äktenskap inte bara är guld och gröna skogar, det finns mörka stunder, men att man tar sig igenom dem med hjälp av varandra och en högre makt om man tror på det. så därför vill ajg ändå ha med den dikten. ^^ 
  • filibustern
    litenkaka skrev 2014-08-01 14:44:07 följande:

    Var hos frisören igår och frågade om uppsättning och de tar 2000:- för bara frisyren och lite tilltugg. Dock sa hon att hon typ aldrig tagit 2000:- för en frisyr i slutändan, idag vill brudar rent generellt ha enklare frisyrer. Av 13 backuppsättningen hon gjort en dag hade 7st haft med sig samma bild in: fläta på sidan som går bakåt och en rufsig "bulle" i nacken.... Men hon sa att om man vill ha en speciel frisör ska man inte boka långt i förväg, hon vet ju inte ens om hon jobbar den dagen om 1år.... Kommer förmodligen inte boka henne dock, hon lockade mitt hår igår och det blev inte alls snyggt.


    ja det blir ju trender i uppsättningar också, och det är väl därför jag inte hittar "min" frisyr.. för dels så har typ alla samma, men så ser ju alla likadana ut! känns de som i alla fall. nu verkar det soma tt fläta och specielt vattenfallsfläta verkar populärt.. så det går ju bort... ogillar att följa sånna modetrender.. vill gå MOT strömmen.. helst skulle jag vilja ha något urbant på något vis, något skogsaktigt och vilt, men finner ju fasen inget!
  • filibustern
    litenkaka skrev 2014-08-01 20:15:45 följande:
    Någonting sånt här www.google.se/imgres&imgrefurl=hairstylesonline.net/ponytail-hairstyles/celebrity-inspired-up-do-hairstyles/&h=900&w=708&tbnid=md7lj8kp9f9BhM:&zoom=1&docid=fE91d45_LfKrtM&hl=sv&ei=q9jbU6npOqifygOl34GwCg&tbm=isch&client=safari&ved=0CIYBEDMoYTBh i kombination med det här www.google.se/imgres%3A%2F%2Fstatic.becomegorgeous.com%2Fimg%2Farts%2F2010%2FJun%2F12%2F2248%2Furban_eromnff.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.becomegorgeous.com%2Fhair%2Fnewest_trends%2Furban_romantic_hair_styles-2248.html&h=400&w=353&tbnid=6PiBUX8TZfpyQM%3A&zoom=1&docid=B4a3Uo-smA6mdM&hl=sv&ei=q9jbU6npOqifygOl34GwCg&tbm=isch&client=safari&ved=0CBwQMygAMAA&iact=rc&uact=3&page=1&start=0&ndsp=6 ?
    fick inte upp andra länken. men har funderat på kanske någon finare hästsvans (min gubbe gillar hästsvans..^^) typ som såhär: 





    och helst med lugg då.. eller något liknande lugg. inte alldeles stramt bakåt. 

    har förresten pysslat lite till: 
    Två ljusstakar av en likörflaska och en vinägerflaska, två småvaser till (med blåbärsris och lingonris i) samt så gjorde jag ett försök att linda handtaget till tårtkniven. blev väl ok.. :P 
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!