Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Vilken sorts bröllopsmiddag föredrar du?

    Jag föredrar bordsservering. Men jag tycker att det är helt ok med buffé om den är bra planerad och skött.
    Det är inte roligt att köa bort halva middagen och få halvkall mat om det ens finns något kvar att välja på.

    Vi valde själva en halvbuffé-lösning där maten serverades på stora serveringsfat som skulle räcka till 6-8 personer och som ställdes fram på borden med jämna mellanrum.

    Långa sittningar kan en bra toastmaster styra upp och fixa. Dels genom att sprida ut tal, spex och liknande och att också planera in bensträckare som inte bara är för att ge gästerna möjlighet att sträcka på benen och mingla utan för att underlätta för serveringspersonalen som ska röja av och få fram nästa rätt Glad 

  • Chicita

    Att buffé alltid automatiskt blir mer avslappnat är tyvärr inte sant.

    En dåligt planerad buffé där man får köa länge och i slutänden får halvljummen mat om man har tur och det finns något kvar. Och där man missar 95% av alla tal eftersom de körs medans folk står och köar en bra bit iväg då det tog mycket längre tid för folk att ta mat än man trodde...
    Tja då blir man inte särskilt avslappnad.
    Har varit på ett bröllop där det tog en timme innan jag fick komma fram och ta mat. Ungefär en halvtimme fick vi sitta och vänta på att det blev vårt bords tur och sen när vi reste oss och ställde oss i kö så var det ett jädra spring på de som redan hade tagit mat innan oss som "bara skulle...."
    Och när jag kom fram som en av de sista så var det bara några enstaka bitar kvar. Dom där som mest består av fett och brosk (när det gäller köttet) och lite potatisgratäng som verkade vara ihopskrapad från flera olika bleck och som såg väldigt oaptitlig ut. Många saker var helt slut...
    Dessutom kände jag nästan ingen annan än bruden på det bröllopet. Så att resa sig för att "mingla" i kön kunde jag ju glömma. Alla pratade bara med dom som dom redan kände när dom ju kunde resa sig och köa bredvid vem dom ville och inte fick lov att stå bredvid någon ny och okänd - som dom satt vid vid bordet...

    En dåligt planerad buffé kan vara en rejäl katastrof och rent ut sagt skittråkig. Och en dåligt planerad sittande middag med dåligt genomförd (eller ingen alls) bordsplacering kan också vara katastrofal och skittråkig.

    Så  länge man planerar ordentligt så att det flyter på bra, och att man har bordsgrannar man har något gemensamt med (och inte blir instoppad mellan två gäng som känner varandra -gäng för gäng alltså) så spelar det ingen roll om det är bordsservering eller buffé.
    Inget är rent generellt och automatiskt stelare och tråkigare än något annat. Det är genomförandet som spelar in 

  • Chicita
    filibustern skrev 2013-08-17 20:00:17 följande:
    ja självklart kan det tyvärr vara så. jag tror mycket beror på vad för storlek det är på bröllopet. om det är en 50+ gäster tror jag itne jag skulle ha buffé, just pga de orsaker du just berättat om, men om man är en 20-30 pers blir det nog enklare. det är i alla fall vad jag upplevt^^
    Tja... Vi har ju haft en hel del bufféer på gamla hotellet jag jobbade på och då kunde det vara 3-500 matgäster.
    Men det var inga problem. Det fanns minst 2 bord och man kunde ta från båda sidorna på alla borden + att det var relativt enkelt för serveringspersonalen att komma åt och fylla på och byta ut tomma kärl.

    Och jag har varit på små släktmiddagar med runt 20 pers och det har varit trafikstockning vid buffén och saker tar slut ändå för att dom har räknat med att alla inte tar av allt Flört 

    Och samma med sittande middagar. Väldigt stora sällskap där det har varit för trångt mellan borden för personalen att komma fram (inte på hotellet dock utan middagar jag varit på) så att dom bara kan ta max 2 tallrikar i taget istället för till 3-4 personer. En gång var jag med om att dom fick ställa sig och langa tallrikar tvärs över borden från de ställen personalen kunde komma fram - till dom som satt där det var för trångt...

    Som sagt, genomförandet är nog viktigast. Vad det är för typ av middag har mycket lite med stämningen att göra anser jag Glad
Svar på tråden Vilken sorts bröllopsmiddag föredrar du?