september 2014
Kommer ha tre-rätters med vin (vitt-rött-dessert) dessa på flaska och sen avec till tårtan..och sen kommer vi ha en bar, ingen kostnad, men dock en bartender som serverar.. har bestämt oss för att ha tre olika drinkar, en med gin en med bacardi och en med vodka.. och cider, vin (på box) och öl... hehe.. jag blir yr bara jag tänker på det..men kanske finns det någon med jättebra tips på hur vi ska tänka när vi handlar? ;)
:)
Vi har 70 inbjudna (alla har ju inte osat ännu) men vi räknar i överkant på att ca 60 personer kommer dricka, och det tror vi ger en rätt bra sömsmån.
Vi tänker hellre lite för mycket än för lite;
- 1 glas med påfyllning till brudskålen (15 flaskor bubbel)
- 1 glas vin till förrätten (15 flaskor vitt)
- 1 glas rött vin med 2 påfyllningar till varmrätten (30 flaskor rött)
- 1 glas (5 cl) dessertvin till efterrätten (5 flaskor)
- Avec 3 cl, whiskey och baileys, till tårtan (2 av varje sort)
I baren kommer vi med ha rött och vitt boxvin, en drinklista med fyra drinkar och öl/cider på burk.
Här planerar vi att köpa 2 vita boxar, 3 röda, 6 flak öl, 2 flak cider. Det blir ca 12 liter sprit till drinkarna; 2 L Gin, 2 L rom, 2L vodka, 2 L passoa, 2 L vaniljvodka, 2 L Sourz Apple.
Både till maten och i baren kommer det även finnas alkoholfria alternativ. Tycker själv att det är så tråkigt när man går bort och inte vill dricka och det enda som finns är kranvatten eller coca-cola.