Inlägg från: reSearch01 |Visa alla inlägg
  • reSearch01

    "Roligare" buffémat, tips tack!

    Hej!


    Vi vill ha buffé på vårt bröllop och vill INTE servera kallskuret och potatissallad.


    Jag önskar därför gärna tips och förslag på buffémeny där grejerna har en röd tråd mellan sig . Alltså att det ska gå att kombinera de flesta rätter. Vi vill gärna ha med vegetariska/veganska alternativ, men även kött alltså. Vi kan absolut tänka oss att kombinera både kalla och varma rätter och gillar "plockig" mat, men alltså går den typiska svenska kallskurna buffén bort (det är inte dålig eller tråkig mat alls, så ingen behöver känna sig dömd:) Vi vill bara inte servera det!)

    Vet ni vilket öl och vin som passar vore det också skoj! =) 

    Vi har en ganska begränsad budget och kommer vilja göra mycket själva, men kommer ha en kock på plats som även kommer kunna göra vissa grejer under dagen.

    Vi kommer servera förrätt och efterrätt också (Förmodligen blomkålssoppa med någon typ av skink-chips (typ) och någon brownie med hallonsås) för att underlätta för toastmaster/madame. 

    Tack snälla om någon vill och kan komma med lite råd i detta:)

  • Svar på tråden "Roligare" buffémat, tips tack!
  • reSearch01

    I slutet av sommaren i början av hösten. Allt är väl egentligen inte bestämt då det hänt lite oplanerade "saker" :)

    Har du mer specificerade förslag? Just kycklingfilé och minipajer är väl rätt vanligt, så jag tänker antingen andra rätter eller annorlunda tillagningssätt (som passar ihop). Tack för dina förslag annars:)

    Jo, vi har varit på ett bröllop där maten (buffén) var "fel". Dvs smaklös, fantasilös och för lite. Jättejobbigt var det. Jag hoppas brudparet var nöjda, för det är huvudsaken. Men jag vill gärna ha en röd tråd i vår buffé och ha olika dryck som passar olika rätter. :)

  • reSearch01

    Åh vad roligt:) anledningen till att vi vill ha blomkålssoppa är för att det är typ enda soppan jag bemästrar utan att misslyckas. Jag älskar att laga mat men soppa är inte min starka sida;)

    Brownie är min favorit när min "styvmor" gör den och den är perfekt att frysa.

    Gjorde ni något själva?

    Hade ni toastmaster, i så fall, hur var upplägget? Gick det bra?

    Vad var dt för morotssoppa? Det lät spännande!

Svar på tråden "Roligare" buffémat, tips tack!