• reSearch01

    "Roligare" buffémat, tips tack!

    Hej!


    Vi vill ha buffé på vårt bröllop och vill INTE servera kallskuret och potatissallad.


    Jag önskar därför gärna tips och förslag på buffémeny där grejerna har en röd tråd mellan sig . Alltså att det ska gå att kombinera de flesta rätter. Vi vill gärna ha med vegetariska/veganska alternativ, men även kött alltså. Vi kan absolut tänka oss att kombinera både kalla och varma rätter och gillar "plockig" mat, men alltså går den typiska svenska kallskurna buffén bort (det är inte dålig eller tråkig mat alls, så ingen behöver känna sig dömd:) Vi vill bara inte servera det!)

    Vet ni vilket öl och vin som passar vore det också skoj! =) 

    Vi har en ganska begränsad budget och kommer vilja göra mycket själva, men kommer ha en kock på plats som även kommer kunna göra vissa grejer under dagen.

    Vi kommer servera förrätt och efterrätt också (Förmodligen blomkålssoppa med någon typ av skink-chips (typ) och någon brownie med hallonsås) för att underlätta för toastmaster/madame. 

    Tack snälla om någon vill och kan komma med lite råd i detta:)

  • Svar på tråden "Roligare" buffémat, tips tack!
  • MikaBröllop

    Och det går ju även att göra när man gör maten själv :) Vegetariska biffar är ju gott och mättande, soppor likaså. Veg.biffarna går ju också göra i förväg och frysa in. Soppa är bra för det kan man göra mycket av och relativt enkelt att hålla varmt :) 

    Lycka till! 

  • emsa

    Vi har valt buffe! Vi ska ha olika sorters pajer till förrätt med sallad.

    Svartvinbärs marinerad fläskfile el fläskfile med rosépeppar. Potatisgratän, smör stekta champinjoner och sallad. Svartvinbärs sås el rosépeppar sås.

    Vaniljsås med hallon el blåbär till efterrätt.

    Kaffe och tårta.

  • MCarlqvist

    Hej!

    Vi ska också bjuda på buffè på vårt bröllopGlad 
    Vi ska helgrilla lamm och gris och sedan duka upp massa goda tillbehör! Detta medför ju att man behöver ha någon som sköter grillningen under dagen. Men man skulle ju kunna reducera det till att man serverar några olika sortes filéer med passande marinad/kryddning tex och kanske någon form av lax som alternativ.

  • Sofia2015
    MCarlqvist skrev 2015-01-04 15:40:19 följande:

    Hej!

    Vi ska också bjuda på buffè på vårt bröllopGlad 
    Vi ska helgrilla lamm och gris och sedan duka upp massa goda tillbehör! Detta medför ju att man behöver ha någon som sköter grillningen under dagen. Men man skulle ju kunna reducera det till att man serverar några olika sortes filéer med passande marinad/kryddning tex och kanske någon form av lax som alternativ.


    Vi ville också ha helgrillad gris! Men vi fick det inte att funka rent praktiskt. Hur har ni gjort med det praktiska med ställning och grillplats?
  • Eriikah

    Ni som tänker ha förrätt och efterrätt till buffén hur server ni det? Som buffé också eller använda serveringspersonal?

  • MCarlqvist
    Sofia2015 skrev 2015-01-04 16:35:53 följande:
    Vi ville också ha helgrillad gris! Men vi fick det inte att funka rent praktiskt. Hur har ni gjort med det praktiska med ställning och grillplats?
    Vi fick tag på en kock som tillhandahåller ställningen oxå :) Och så kommer han att stå utanför festlokalen och grilla, den ligger på en sådan plats att det finns möjlighet att ha grillplatsen precis i anslutning. Så det funkar bra med övriga köket oxå! 

    Jag tror dock inte att det är särskillt svårt att bygga en ställning om man är lite händig. Har en bekant som byggt en som drivs med typ en gräsklipparmotor el. liknande :)
  • MCarlqvist
    Eriikah skrev 2015-01-04 17:19:29 följande:

    Ni som tänker ha förrätt och efterrätt till buffén hur server ni det? Som buffé också eller använda serveringspersonal?


    Vi fick rådet att ha sittande förätt. För att samla upp gästerna efter minglet och låta allting lugna ner sig lite. Och så tyckte toastmaster och toastmadame att det kändes som att det kommer underlätta för dem när de ska sparka igång programmet om alla sitter stilla en stund :)
  • Sofia2015
    MCarlqvist skrev 2015-01-04 22:29:26 följande:
    Vi fick tag på en kock som tillhandahåller ställningen oxå :) Och så kommer han att stå utanför festlokalen och grilla, den ligger på en sådan plats att det finns möjlighet att ha grillplatsen precis i anslutning. Så det funkar bra med övriga köket oxå! 

    Jag tror dock inte att det är särskillt svårt att bygga en ställning om man är lite händig. Har en bekant som byggt en som drivs med typ en gräsklipparmotor el. liknande :)
    Åååh... kan ni inte skicka hit honom också?? Vi har verkligen letat med ljus och lykta! Är han dyr? Vart finns han? :P
  • litenkaka

    Vi ska också ha buffé och kommer inte köra på "rätter" utan mer tapas. En mix av saker vi älskar :) jag måste ex ha med varmrökt lax med nån kall sås och min sambo kräver hjortcarpaccio...

  • Gubidom

    Landstema för maten brukar gå att fungera med övrig dekoration. T.ex. Mexikanskt med lite banjomusik, kaktus, glada färger (grönt, rött).

    Finns väldigt god mat runt om i världen, mexikansk är nog sämsta exemplet faktiskt 

  • MCarlqvist
    Sofia2015 skrev 2015-01-05 09:48:58 följande:

    Åååh... kan ni inte skicka hit honom också?? Vi har verkligen letat med ljus och lykta! Är han dyr? Vart finns han? :P


    I Växjötrakten :)
  • MikaBröllop

    Vi gifte oss på nyårsafton och hade buffé. Mycket lyckat! Det var en klimatanpassad och ekologisk meny. Det innebar att det fanns soppa, kyckling men också grönsaksbiffar och röror och sallader. Så alla kunde plocka som de ville. Fördelen med buffe tyckte vi var att då kan folk ta det de gillar för det finns alltid någon som inte kan äta, inte gillar etc. något när man väljer specifika tre rätter. Vi hade vintertema och dukade upp borden enligt det samt borden där buffematen stod också så det skulle kännas enhetligt :) 

    Sedan hade vi fixat tårtan på annat håll och köpt kaffe och dricka själva (billigare så, annars betalar man per person). Men serveringspersonalen fixade sedan med allt. Dukade upp och fyllde på buffén, dukade upp tårtorna (hade sju stycken på en ställning vi fått låna av bageriet) och fixade kaffe och te och varm choklad. Vi hade även en välkomstdrink i form av glögg och varm choklad. Drycken, då det var så många människor, ställde de fram på borden så alla kunde ta som de ville (hade dock alkoholfritt bröllop, kanske svårare att ställa fram alkohol och få koll på gästerna) medan ett bord i taget hämtade mat. 
    Efter maten tog vi kaffe och te.

    Ett par timmar senare tog vi kaffe och tårta. Däremellan hade vi olika aktiviteter som fotobås, quiz och så :) 
    Efter tårtan blev det första dansen, dans och vid 23 egna gjorda snittar (cateringen hade innan de gått hem ställt fram bubbelglasen och snittar och snacks) och skål i bubbel vid tolvslaget. 

    Lycka till!! 

  • MissGreen

    Bekanta hade ett bröllop med helgrillad gris, de kunde vara i trädgården och grillarna kom dit med ställningar, grillar och alla tillbehör som sallad, såser, chevrepotatis och bröd etc. De skötte allt och tog med sig restaurangdisken, mycket smidigt! På mitt eget bröllop gjorde vi mycket själva med hjälp av vänner men la sen stora delar av dagen efter på att städa kök *suck*

    Det finns många företag i Skåne Som grillar. De anlitade Kolgrillarna (www.kolgrillarna.se) lätta att ha att göra med och fixade även veggomat utan att knorra, ha ha ursäkta ordvitsen :)

Svar på tråden "Roligare" buffémat, tips tack!