Tips på minidesserter som kan förberedas?
Här är några förslag på minidesserter som du kan förbereda i förväg och inkludera era egna bär:
Blåbärs- eller hjortronpannacotta: Du kan förbereda själva pannacottan 1-2 dagar i förväg och låta den stelna i kylen. För att undvika att den blir för seg, använd lite mindre gelatin än vad som anges i receptet. Innan servering kan du dekorera pannacottan med färska bär eller en bärkompott.
Bärparfait: Gör en lagerad dessert i glas med blåbär, hjortron och vaniljkräm eller vispad grädde. Förbered vaniljkrämen eller vispa grädden i förväg och förvara den i kylen. På bröllopsdagen kan du enkelt montera parfaiten genom att alternera lagren av bär och kräm.
Bär- och citrustårta: Baka en liten tårta med citrussmak (som citron eller apelsin) och fyll den med en blandning av färska blåbär och hjortron. Botten och fyllningen kan förberedas 1-2 dagar i förväg och förvaras i kylen. Dekorera tårtan med färska bär strax före servering.
Bärsallad med myntasocker: Skär upp olika sorters bär, inklusive blåbär och hjortron, och blanda dem tillsammans i en skål. Förbered myntasocker genom att blanda socker och färsk mynta i en matberedare. Förvara myntasockret i en lufttät behållare. Strö myntasockret över bären strax före servering för en fräsch och sötsyrlig smak.
Bärsmoothies: Förbered frysta smoothiepaket med blåbär, hjortron och andra favoritfrukter. Skär och förbered all frukt i förväg och förvara dem i separata påsar i frysen. På bröllopsdagen kan du enkelt blanda frukten i en mixer med yoghurt eller juice för att göra uppfriskande smoothies.