Inlägg från: MarieCaroline |Visa alla inlägg
  • MarieCaroline

    Gravid??? Mkt orolig

    Hej,
    jag slutade för några månader sedan med mina p-piller pga att jag inte tålde dem. Sedan dess använder jag och min kille kondom.

    Nu börjar jag bli orolig för att jag kan vara gravid. Jag var gravid för sex år sedan (var då bara 16), men det slutade med ett tidigt missfall (vecka 7).Mensen är nu fem dagar sen. Jag mår illa, dock inte bara på morgonen som jag har hört är tecken på graviditet, utan jag mår småilla hela dagarna. I övrigt känner jag mig allmänt trött.

    Vad tror ni, är jag gravid, eller är det (vilket jag hoppas) bara det att min kropp inte hittat tillbaka till sig själv efter p-pillren? Vet att jag borde ta ett test men jag orkar inte med det innnan jul.

  • Svar på tråden Gravid??? Mkt orolig
  • MarieCaroline

    Hej igen,
    tack för alla svar. Jag behöver allt stöd jag kan få just nu. Är hemma hos mina föräldrar över jul och det har inte varit läge att gå iväg och köpa något test, men jag har beställt ett via nätet som kommer inom några dagar.

    Vi har använt kondom varje gång sedan jag slutade med p-pillren (men har dock vid några tillfällen börjat utan för att sedan ta på kondomen mot slutet).

    Min kille är hemma hos sin familj i tyskland så jag har ingen som jag kan prata med om det här (är inget som man vill ta upp per telefon).

    Kroppsligt har det inte hänt något, ingen mens, mår fortfarande illa och känner mig trött. Känner dock inget i brösten som jag hört är vanligt vid graviditeter.

    Är konstigt att vara hemma i sitt gamla rum och ligga och funderar över om man är med barn eller inte.

    Är fruktansvärt orolig och vet inte riktigt hur jag ska hantera situationen. Tack så mycket för alla svar och allt stöd!!!

  • MarieCaroline

    Nu är jag förvirrad. Gjorde gravtest idag (CB). Det första var negativt, men för att vara på den säkra sidan så gjorde jag ett till bara en timma senare och det var positivt. Vad ska detta betyda????? Jag har väldigt ont i magen, ungefär som en korsning mellan mensvärk och vanlig hederlig växtvärk. Mensen är över en vecka sen, men jag hade hoppats på att den skulle komma av sig själv om jag slutade att tänka så mycket på den och bara slappnade av. Vad händer???

  • MarieCaroline

    Jag ska ringa direkt imorgon. Min kille är bortrest i två veckor till och jag är verkligen livrädd. Känner mig fruktansvärt liten just nu.

  • MarieCaroline

    Ringde MVC idag men fick tid först på fredag. Barnmorskan som jag pratade med var inte så förstående när jag frågade om det inte fanns någon möjlighet att få komma tidigare. Hon menade att är jag med barn så är jag och då spelar några dagar hit eller dit inte så stor roll. Det känns väldigt jobbigt att behöva vänta så länge på att få veta hur det verkligen ligger till.

    Har valt att inte ta upp det hela med min kille per telefon (han kommer hem först den 14 januari), men samtidigt skulle jag behöva prata med honom om det här ganska snart.

  • MarieCaroline

    Var iväg ock skulle köpa ett nytt test på morgonen, men då var alla gravtesten slut på mitt apotek (vad är oddsen för det egentligen).

    Jag känner nog också innerst inne att jag är gravid, men jag har väl inte riktigt velat inse att det är så. Hoppas hela tiden på att mensen ska dyka upp, men den lyser med sin frånvaro. Vet inte alls vad jag ska ta mig till riktigt. Det här var verkligen inte planerat

  • MarieCaroline

    Hej igen trådstarterska här,
    jag fick tillslut en ny tid hos BM, och jag skulle höra av mig till henne innan denna tid om någonting förändrades. Två dagar innan jag skulle dit så kom mensen tillbaka. Det var mitt i natten som jag vaknade av en huggande smärta och då hade jag fått en riktig störtblödning.

    Blödningen var inte som vanlig mens utan mycket kraftig under bara ett dygn. Nu en vecka senare håller den fortfarande i sig men dock mer som en brun flytning.

    Ringde BM och hon sa att jag nu inte behövde oroa mig eftersom jag helt klart inte är gravid då jag fått min mens. Att jag har så ont förklarade hon med att det kan bli så när all spänning släpper.

    En annan sak som jag tycker är konstigt är att det kommer en mjölkliknande vätska ur brösten om jag klämmer på dem. Pratade med BM om det och hon tyckte inte att det var något som jag behövde kolla upp utan att det skulle gå över av sig själv.

    Känner mig ganska förvirrad över vad det är som händer med min kropp egentligen. Jag hann prata med min kille om det innan mensen dök upp och han var precis så underbar som jag hade hoppats. Vi hade bestämt oss för att även om det inte var planerat så skulle vi behålla barnet. Nu känner jag mig lätt fånig när det inte var något. Konstigt att man kan ta så fel för innerst inne var jag övertygad om att jag verkligen var med barn. Det kändes verkligen så.

    Tack för allt stöd. Tänk att det finns så många underbara människor så engagerar sig så i någon som de inte känner. Ni har verkligen hjälpt mig!

Svar på tråden Gravid??? Mkt orolig