• MarieCaroline

    Gravid??? Mkt orolig

    Hej,
    jag slutade för några månader sedan med mina p-piller pga att jag inte tålde dem. Sedan dess använder jag och min kille kondom.

    Nu börjar jag bli orolig för att jag kan vara gravid. Jag var gravid för sex år sedan (var då bara 16), men det slutade med ett tidigt missfall (vecka 7).Mensen är nu fem dagar sen. Jag mår illa, dock inte bara på morgonen som jag har hört är tecken på graviditet, utan jag mår småilla hela dagarna. I övrigt känner jag mig allmänt trött.

    Vad tror ni, är jag gravid, eller är det (vilket jag hoppas) bara det att min kropp inte hittat tillbaka till sig själv efter p-pillren? Vet att jag borde ta ett test men jag orkar inte med det innnan jul.

  • Svar på tråden Gravid??? Mkt orolig
  • grön brud

    Det låter ju som en graviditet. Känner du något i brösten?

  • Electric Lady

    Det finns två sätt att ta reda på:

    1. graviditetstest

    2. vänta 9 månader och se om det ploppar ut en unge

    Nej men allvarligt, visst låter det som en graviditet kanske, men inte går det att avgöra över internet.

    Köp ett test, det är ju bra att veta så tidigt som möjligt.

  • faster

    Hej!!
    om du är orolig för att vara gravid o inte tänker att behålla det eventuella barnet tyckre jag absolut att du ska testa dej omgående!!
    Både för din egen skull o inte minst för det lilla liv du eventuellt bär på..
    Förstår om du tycker det kan kännas jobbiigt så här före jul...men ovissheten borde väl ändå vara värre???

  • Fii

    Hej

    Jag slutade också med p-piller för ett tag sedan och vi använder kondom. Min sista mens var en vecka sen och jag hann bli rejält nervös. Till sist köpte jag ett test som visade negativt, och då släppte nervositeten. Sedan kom också mensen på kvällen samma dag. Jag undrar nästan om det var något samband, att ju mer nervös jag var desto senare blev den

    Vad jag menar är: TESTA! Antingen får du veta att du inte behöver oroa dig för något, eller så får du veta att du är gravid och då kan du prata med din karl och ni kan tillsammans kolla upp alternativen. Vet du att ni inte vil ha barn och kanske tänker göra abort så är det ju lättare ju fortare det görs. Jag skulle tycka att det vore skönt att ha bokat en tid före jul i så fall.

  • KUS

    Tror du att det finns en praktisk chans att du är gravid då? Har ni slarvat med kondomen eller har den någon gång gått sönder?

    Är det inte så kan du ju sluta oroa dig, så ska du se att mensen kommer.
    Det blir ju ofta lite oregelbundet i början, när man slutat med p-piller.

  • MarieCaroline

    Hej igen,
    tack för alla svar. Jag behöver allt stöd jag kan få just nu. Är hemma hos mina föräldrar över jul och det har inte varit läge att gå iväg och köpa något test, men jag har beställt ett via nätet som kommer inom några dagar.

    Vi har använt kondom varje gång sedan jag slutade med p-pillren (men har dock vid några tillfällen börjat utan för att sedan ta på kondomen mot slutet).

    Min kille är hemma hos sin familj i tyskland så jag har ingen som jag kan prata med om det här (är inget som man vill ta upp per telefon).

    Kroppsligt har det inte hänt något, ingen mens, mår fortfarande illa och känner mig trött. Känner dock inget i brösten som jag hört är vanligt vid graviditeter.

    Är konstigt att vara hemma i sitt gamla rum och ligga och funderar över om man är med barn eller inte.

    Är fruktansvärt orolig och vet inte riktigt hur jag ska hantera situationen. Tack så mycket för alla svar och allt stöd!!!

  • grön brud

    Om du haft mycket runt omkring dej t ex stress, tränat mycket, hållit igen på maten mm kan det påverka mensen. Jag gick själv ganska långt över tiden i somras men sedan kom den som om inget hade hänt. Ha en god jul så får vi hoppas att allt löser sej på bästa sätt. KRAM!

  • TeaSpoon

    Graviditetsillamående är inte bara kopplat till morgonen, det är då man är illamående om man mår mycket lite illa elelr som mest illamående om man mår väldigt illa...

    Jag mådde illa hela dygnet runt i början... nu i v34 är det mest på morgonen elelr om jag äter för sällan...

  • 040404

    Hoppas du har fått svar nu. Om du inte är gravid kanske du ska fundera på om du stressar för mycket? Jag är sjukskriven för stress och mår som du jämt!

  • faster

    Hej!!!
    Tänker på dej och undrar hur det går??
    Skriv gärna o berätta!!

Svar på tråden Gravid??? Mkt orolig