• TonyTiger

    Tjej som ogillar sig själv

    Jag har ett litet problem med min tjej som går ut över vår relation... hon tycker hon har blivit fet(are) och ful vilket lett till att hon tycker hemskt illa om att visa upp sig eller över huvud taget kramas/kelas, visa sig naken osv.
    Detta går ju givetvis ut över vår relation ganska ofta och trots att hon inte pratar om det eller skulle få för sig att erkänna det så lyser det igenom. Hon blir ofta arg på mig trots att jag lägger ner mycket tid på både relation, hushållsarbete, hund, presenter/överraskningar och komplimanger. Jag försöker låtsas som om det regnar men det är inte lätt när man ständigt blir påmind om allt man skulle ha gjort istället för att skura golvet/ gå upp mitt i natten med hunden/ tvätta bilen/bygga om hemma...
    Hur vänder man en sån här trend?

    Mvh Tony

  • Svar på tråden Tjej som ogillar sig själv
  • TonyTiger

    Tack för alla svar!

    Problemet är att jag älskar henne precis som hon är. Jag behöver ingen som klär upp sig eller sminkar sig och donar bara för att ligga hemma och slappa i sängen. Jag behöver ingen som överdrivet påpekar hur enormt bra jag är. Men i ett förhållande så utgår jag ifrån att man som par gör sitt bästa för att vårda relationen och passionen. MAn kan inte skylla på någon annan om det går fel eftersom allt man gör utgår ju faktiskt från en själv. Jag uppskattar inte allt som min sambo gör eller säger, men jag försöker också ignorera det eller ta en diskussion om saken om det känns som att det rubbar mina tankevalar alldeles för mycket. Om jag gör något bra vill jag höra det, likväl som om jag skulle göra något mindre bra. Men framför allt vill man ju ha stöttning oavsett vad som hänt.
    Jag försöker stötta henne i trivselfrågan genom att göra så mycket som möjligt hemma som annars skulle bli ytterligare en last/anledning till att inte träna eller vara aktiv.
    Det är en svår fråga som man inte bara lyfter upp till ytan utan att orka driva den helt igenom dvs att man startar den diskussionen vid rätt tidpunkt. Annars rinner det ut i sanden och det blir bara ytterligare en oroshärd.

Svar på tråden Tjej som ogillar sig själv