• Kookai

    Naturlig födelsekontroll

    Har läst en del om just naturlig födelsekontroll i en annan tråd och blev mycket intresserad. Startade en tråd eftersom jag inte ville "sno" den andra tråden.

    Vore ytterst intresserad av veta hur detta funkar, vad för metoder det finns, vad skillnaderna är osv. All information emottages tacksamt.

    Jag kommer inte alls överens med mina p-piller (har tappat lusten helt, går upp i vikt osv). Har prövat hormonspiral men fick fruktansvärda pms-besvär av den. Kondom funkar inte (osexigt och inge skönt). Efter jag tagit ut spiralen och innan jag började med pillrena igen mådde jag jättebra, både fysiskt och psykiskt. Vore toppen om jag kunde hitta ett sätt att skydda mig utan att behöva proppa i mig massa hormoner.

  • Svar på tråden Naturlig födelsekontroll
  • Kookai

    vinterflickan... lovar att inte hålla dig ansvarig ifall jag skulle bli gravid

    Skämt åsido, jag kommer naturligtvis att prata med min läkare/gynekolog innan jag fattar något slutgiltigt beslut. Jag är mest intresserad av att höra andras erfarenheter. Hur/vart har ni lärt er? Hur lång tid tog det att lära sig? Vad tycker ni fördelarna resp nackdelarna är?

    Tror att jag kanske inte skulle använda mig av metoden om jag absolut absolut inte ville barn. Som det ser ut nu är det inget vi planerar men inte skulle världen gå under ifall det blev så i alla fall...

  • Kookai

    I och med att min naturliga mens är ganska riklig och ganska smärtsam är tydligen inte kopparspiral att rekommendera. Men i sanningens namn är det nog alla former av läkemedel/preventivmedel jag är emot. Känner att jag stoppat i mig så väldigt mycket läkemedel i mitt liv att det omöjligen kan vara bra i längden. Skulle önska att jag kunde bli"vän" med min menscykel och låta naturen ha sin gång liksom, obehindrad av onaturligheter såsom p-piller, hormoner, alvedon och penecillin (om ni fattar vad jag menar). Antar att jag är lite nyfiken på hur min kropp skulle fungera utan alla dessa tillsatser...

Svar på tråden Naturlig födelsekontroll