Inlägg från: vinterflickan |Visa alla inlägg
  • vinterflickan

    Naturlig födelsekontroll

    Det gäller att sätta sig väl in i det om man inte vill få "överaskningar". Det finns barnmorskor som är väl insatta i hur man gör men jag vet inte hur vanligt det är. Min mamma som är barnmorska har vidareutbildat sig inom naturlig familjeplanering och det är hon som har lärt mig. Jag vill egentligen inte ge några "tips" eftersom jag är rätt lite insatt i det och jag vill inte "orsaka något". Men hon har lärt mig hur jag kan se på flytningarna om det är säkert eller inte.

  • vinterflickan

    Kookai
    För mig skulle världen absolut inte gå under om jag blev gravid och det är väl därför jag vågade testa.

    Fördelarna är många; Inget strul med kondomer, inga biverkningar av hormoner (om jag äter p-piller tappar jag helt lusten, snacka om säkert preventivmedel!), man kan ha sex nästan när och var som helst och den dagen du bestämmer dig för att bli gravid så vet du exakt vilka dagar du ska försöka och du behöver inte vänta på att hormonerna ska lämna kroppen.

    Nackdelen är väl att man får låta bli eller använda kondom under de osäkra dagarna men för övrigt är jag väldigt positiv.

    Det finns tydligen olika mätinstrument man kan använda sig av om man är osäker i början men jag har aldrig provat det.

    Min mamma (barnmorska) förklarade för mig hur jag kunde se på flytningarna och det tog kanske tio minuter. Sen var det bara att sätta igång! Men jag vet faktiskt inte vart man ska vända sig om man inte har min mamma. Testa hos din vanliga barnmorska/gynekolog, om de inte kan hjälpa dig där kanske de kan hänvisa dig?

  • vinterflickan

    Jag funderade på spiral innan men det verkar som om det ökar risken för infektioner...

Svar på tråden Naturlig födelsekontroll