• Lina2004

    Kondylom...

    Men man använder inte medel på vårtorna. Vad jag förstår så fryser man eller bränner man bort dem. Killar använder ju salvor...

  • Lina2004

    Ingen aning. Har inte hört det. Ring en gynekolog och fråga. De måste ju alltid svara ärligt. Jag har ett par kompisar som haft kondylom och de har inga problem alls efter behandling. Men de har frusit bort sina.

    Jag hade varit GLAD om jag vore du. Kondylom blir du av med. Herpes hade du fått dras med hela livet och hur trevligt kan det vara att ha herpesblåsor i underlivet. :(

    JÄTTEVANLIG sjukdom. Min gynekolog sa att 75% av alla tjejer har kondylomvirus, men det ger inte symptom hos alla så kroppen bekämpar det ibland utan att man vet om det.

  • Lina2004

    Pasadena,

    Det låter som att din kille haft oturen och fått ett kondylomvirus som är mycket aggressivt. Jag tror inte att det är det vanligaste att det är så svårbehandlat - jag har inte hört talas om det innan.

    Min pojkvän fick kondylom och smörjde sig med salva och blev av med det på 3 dagar, men behandlingen pågick under ca 3 veckor då vi inte skulle ha sex.

    Sen sa läkaren att man kan ha sex med kondom i 6 månader efter det för att vara "säker" på att allt gått bort. Men min gynekolog här i Stockholm sa att man inte behöver det i en fast parrelation. Kondylomet ger sig till slut och det är inget att hänga upp sig på om man inte har symptom.

    Min kille har inte haft några som helst biverkningar av salvan och har inga negativa upplevelser direkt, annat än upptäcka att han hade kondylom. :)

    Kondylom är bara vårtor. Det är ingen "sjukdom" som jag ser det. Det är vanliga vårtor som sätter sig på könsorganet. Inte trevlig, men ingen katastrof.

  • Lina2004

    Kondylom är verkligen inte som de andra könssjukdomarna! Pasadena har en extremt ovanlig situation, där hennes pojkvän reagerat väldigt starkt på ett virus. Ta inte det som måttstock

    Klamydia kan du bli steril av, det kan du inte av Kondylom.

    Herpes försvinner aldrig och ska vara fruktansvärt obehagligt. Kondylom försvinner och är mindre obehagligt.

    Klamydia ger inga symptom. Det ger Kondylom i de allra flesta fall, men om man inte får veta det så är ingen skada skedd. Det är bara vårtor, och det förstör inte ens könsorgan. Man kan till och med bli/vara gravid när man har kondylom utan att det påverkar något.

    Det är precis som med vårtor på tårna och fingrarna. En del blir smittade - andra inte. Vårtorna försvinner tids nog.

  • Lina2004

    Vänersborgs Pia,
    Nej, det ska inte skada barnaet och jag har för mig att det inte heller smittas till barnet.

    Vattuman,
    Jag tycker det låter som herpes, eftersom Kondylom inte ger sår - det ger vårtor. Har han ont och det är blåsor så är det nog Herpes.

    Stackars er, det låter som en jättejobbig situation. Men han måste ta ansvar för er bådas skull, annars får han ha inplastat sex för alltid! Det är hemskt att gå och oroa sig, så jag hoppas han tar mod till sig och testar sig igen snart.

  • Lina2004

    Om de smittas under förlossningen är det ändå inget de kommer att ha i könsmogen ålder. Immunförsvaret tar hand om kondylom och det är ingen fara.

    :)

Svar på tråden Kondylom...