• pasadena

    Kondylom...

    Trådstartaren!

    Har inga egna erfarenheter, men sambon har tampats med det här i ca 2 år. Och visst, det kanske inte är lika illa som herpes och andra könssjukdomar, men jag kan säga att den är INTE enklare på något sätt!

    Vårtorna vägrar ge sig, han använder medicinen enligt föreskrifterna 3 dagar/vecka och de går inte bort! Det blir bara mer och mer och ser inte alls trevligt ut. Han har provat salvan men det blev nästan bara värre.
    Detta är individuellt, men ta inte så lätt på det här, strunta inte i att använda medicinen! Du kan ha den oturen att det inte ger sig. Hade inte min sambo haft medicinen vet jag inte hur det hade sett ut idag. Tyvärr så har den endast verkat bromsande (till viss del) för hans del, och läkaren vägrade att frysa/bränna bort eftersom han hade för mycket.
    Senaste gången han var på besök sa läkaren : "kör kuren 6-7 ggr till så ska du se att de försvinner, jag KAN det här, har sett det så många gånger".
    B***s*it säger jag bara. Han/vi har hållt på med kuren i över 10 ggr nu och det vill inte ge sig!

    Som svar på din fråga om medicinen kan ge kroniska smärtor: sambon har inga ialla fall, han/vi lider snarare mer av dessa vårtor som vägrar ge sig än något annat.
    Mitt råd är att fortare än kvickt försöka få bukt med dem. Väntar du på att de ska försvinna själv gör du ett misstag, för det försvinner inte - de blir bara fler och fler!

    Lycka till!

  • pasadena

    Vänersborgs Pia

    Sexfronten funkar hyfsat, vi använder kondom. Vi har aldrig haft sex utan, eftersom han hade kondylom när vi träffades. Jättetråkigt eftersom man inte kan ha spontan sex med sin partner och inte ens kan fundera på barn förrän detta h****te är över. Ursäkta uttrycket men det är verkligen det jäkligaste jag varit med om, ändå är det inte jag som är drabbad..

    Vi har sex mellan varven, alltså de dagar som han inte har medicinen på. det stramar och gör lite ont när man penslat och området blir mer ömtåligt.

    Prova du med salvan först, den kanske hjälper dig. Den var jättedyr har jag för mig så jag hoppas att de försvinner efter det.
    Jag har som sagt ingen egen erfarenhet av detta och vet alltså inte hur den ter sig på kvinnor. Sitter de innanför alltså uppe i slidan eller utanpå?
    Om de sitter "utanför" så kanske de kan bränna bort dem på en gång?

  • pasadena

    Vänersborgs Pia

    Ja vi är medvetna om det. Min gynekolog sa ioch för sig att vi kan ha sex när det inte finns några vårtor och hans läkare sa samma sak. Men man ska vara medveten om att det kan komma tillbaka.
    Det är det jag menar med att kondylom inte är mindre jobbig könssjukdom än någon annan.
    Hoppas det går bra med din medicinering. Var glad att det sitter på utsidan, hade varit värre och mer svårbehandlat om du haft det inne i slidan.
    Hoppas det försvinner fortast möjligt!

Svar på tråden Kondylom...