• Tera

    När sexlusten sviker...

    Hej på er !
    Läste er diskussion i detta ämne och kände att jag måste dela med mig av mina erfarenheter.
    Jag har tidigare tyckt att detta med romantik och sådant är överskattat mer pinsamt än något annat. Nu har jag dock ändrat mig. Efter att ha varit sjukskriven för utbrändhet och därmed fått tid till att fundera på vem jag är och vad jag vill så insåg jag att sex tidigare för mig hade mest handlat om att få bekräftelse och under en period när jag var sjukskriven hade jag ingen sexlust alls. Detta skapade panik för jag ville inte att min fästman skulle vara besviken på mig (vilket han aldrig var för vi pratade om det) men känslan fanns där. Det jag nu till slut insett är att om inte jag känner mig älskad viktig och uppskattad är inte jag sugen på sex.
    Så har vi inte en bra realtion och jag mår bra och känner mig trygg i den eller att det på jobb eller liknande är körit och tungt så blir jag inte sugen...
    När min fästman inte är på så gott humör av någon anledning (vilket är helt naturligt alla har d ippar ibland) och jag då tappar tron på mig själv och inte känner mig viktig så är det omöjligt att bli sugen. Om jag inte känner mig sexig och attraktiv är det omöjligt att bli sugen.
    Så tillbaka till romantiken jag tidigare tyckt var löjlig.
    När min fästman gör något romantiskt, verklineg gör något för att visa att jag är viktig, gör något extra bara för att han vet att jag blir glad av det. DÅ blir jag sugen ;.)
    Dessutom visade det sig att den som älskar gärna gör saker för att göra sin älskade lycklig bara jag talar om vad jag behöver ;.).

    Så mitt tips är, se till att göra saker ni tycker är roliga och mår bra av och be er älskade om uppmärksamhet och berätt vad ni behöver från dem för att känna er älskade och viktiga !

    Det finns undersökningar som visar att vi kvinnor tänder emetionellt och killar visuellt, så det är klart att vi behöver känna oss viktiga !

    kramar från mig

Svar på tråden När sexlusten sviker...