• <:3 )~~~~

    Eftersom vi inte ska gifta oss.. (juridik)

    .. men vi vill skapa en trygghet för den av oss som skulle bli kvar om någon av oss skulle gå bort, vad är det vi ska skriva då?

    (Som det är nu så äger min sambo bostadsrätten vi bor i, han har köpt det mesta av möblemanget och betalar den största delen av alla löpande utgifter.
    Jag går som arbetssökande nu, mina sparade pengar som var tänkt att ha till min egen första lägenhet har gått åt till allt möjligt som har med vårt liv att göra. Med andra ord, skulle min sambo dö (hemska tanke) skulle jag inte ha rätt att ärva honom och jag skulle få stå här ute på gatan med min resväska med kläder.)
    För att förhindra att det skulle hända så tänker vi skriva papper, men vad ska vi skriva och var vänder vi oss?

  • Svar på tråden Eftersom vi inte ska gifta oss.. (juridik)
  • <:3 )~~~~

    Tack så mycket för alla svar, de har bringat lite mer klarhet.
    Vet någon vad det kostar ungefär att fixa ett testamente?

  • <:3 )~~~~

    Till alla
    Tack för era svar, nu vet vi hur vi ska göra. En sista fråga bara, om man gifter sig slipper man skriva sådana här papper? Jag menar funkar det per automatik då?
    Tack!

    Cheri

    Åh, det är ingen fara att du frågar.
    Vi är förlovade sedan ganska exakt 3 år tillbaka, det var tänkt att vi skulle gifta oss förra sommaren men _någon_ fick kalla fötter(?). Därför ställdes det in.
    Sedan, efter många tårar och stor besvikelse från min sida då vi redan bokat allt och klänningen hängde i garderoben, började vi planera på nytt för ett bröllop på hösten. Men det blev visst inget av det heller, för _någon_ fick kalla fötter igen (?).

    Jag har aldrig fått någon anledning egentligen för varför han plötsligt inte ville. Det är hans hemlighet, det enda jag inte förstår är hur han kunde riskera oss på det viset. För det gjorde hemskt ont, speciellt som det hängde en brudklänning i garderoben i ett år innan jag lyckades sälja den och en oerhört vacker vigselring låg och ligger fortfarande i byrålådan.

    Men jag tänker inte se mig själv som något offer, det tog ett tag men nu gör det mig inte så mycket. Det är klart att jag hemskt gärna vill gifta mig, jag suger i mig allt vad bröllop heter överallt, och förhoppningsvis så kommer jag göra det en dag. Men för nu så är det som det är.

    (Varför finns det ingen funktion där man kan skriva privat till varandra? Det vore så smidigt.)

  • <:3 )~~~~

    DramaQueen
    Han är bara seg, hoppades kanske lite på att han skulle förstå att det inte är någon större skillnad mellan att gå igenom hela baletten med att skriva papper och att gifta sig (juridiskt sett).. Men men, förhoppningsvis så får vi det här gjort iallafall.

Svar på tråden Eftersom vi inte ska gifta oss.. (juridik)