Inlägg från: DramaQueen |Visa alla inlägg
  • DramaQueen

    Samboekonomi

    Är man sambo och planerar att leva tillsammans för all framtid tycker jag man ska dela lika på alla pengar, oavsett om någon tjänar mer. Man vill väl att den man älskar ska kunna leva efter samma standard som man själv om man är den som tjänar mest. Visst kanske du tjänar minder nu men vad händer om du börjar tjäna mer ska du då få mer pengar än din sambo? Tänk om ni då har barn, då har ni säkert gemensam ekonomi och du går i så fall miste om de extra pengarna du då skulle få.
    Jag tycker att har man planerat att man ska leva tillsammmans resten av livet så delar man på både skulder och inkomster.

  • DramaQueen

    Min man tjänar fyra gånger mer än jag. Ändå har vi gemensam ekonomi och har lika mycket pengar att röra oss med. Vi bråkar heller aldrig om pengar. För oss är det självklart att vi har gemensam ekonomi, för andra är det inte det. Huvudsaken är ju att båda parter i ett förhållande är nöjda så man inte bråkar om det. Jag skulle tex inte kunna vara tillsammans med någon som inte vill dela lika, oavsett om det är jag som tjänar mest heller han.

Svar på tråden Samboekonomi