Inlägg från: liten å god |Visa alla inlägg
  • liten å god

    Samboekonomi

    vi gör också som Dea och nån annan. Sätter in pengar på ett gemensamt konto där alla räkningar dras från.
    Vi har också ett gemensamt sparkonto och så våra vanliga lönekonton, men vi är inte så strikta på vem som betalar vad. Eftersom jag pluggar blir det oftast min sambo som betalar när vi handlar mat, bensin etc. Men skulle jag inte ha några pengar kvar på mitt konto tvekar han inte att låna ut sitt bankomatkort till mig om det är nåt jag vill köpa.
    Ska vi köpa större grejer som TV eller stereo eller möbler tex så är vi alltid överens, jag skulle aldrig komma på tanken att gå och köpa saker på avbetalning som min sambo absolut inte ville ha eller tvärtom.

  • liten å god

    Jj?
    Jag tror du slog huvudet på spiken där! Visst är det så att pengar inte är något större problem om man har så det räcker.
    Jag skulle tro att bråk om pengar uppstår när det inte finns så det räcker till allt, och då måste man prioritera. Om två stycken vill göra olika saker med de pengar som finns så blir det säkert lätt konflikter.
    jag hoppas att vi aldrig kommer hamna i den situationen för jag tror att det kan slita ganska mycket på ett förhållande.

Svar på tråden Samboekonomi