• kestra

    frågor om UVI...

    hej mitti!

    har haft problem i flera år med återkommande uvi, fast nu var det faktiskt tre år sen. Vet att jag då fick höra att, förutom allt du räknar upp, så kan man ju ha oturen att bakterierna lever kvar i lite skala och växer sig starkare med jämna mellanrum (som det gjorde på mig). Inte förrän jag fick en månads lexinor-kur i komb. med hiprex gav det sig.
    Då hade läkaren (som undrade om jag hade njursten eller annat) odlat på ett urinprov som visat "rent" vid in vitro-testningen, varpå han sen satte in det där eftersom det fanns en liten mängd bakterier kvar.

    Jag bytte p-piller också senare, efter de åtgärderna har inget mer hänt, så det kanske kan vara nåt...hoppas på tur för dig med!

    kestra

  • kestra

    Jag för min del vet då att jag hade mina första uvi när jag var elva- högst sexuellt inaktiv. Så det ska man absolut inte oroa sig för, Lisabet! Det är jättevanligt bland tjejer och kvinnor i alla åldrar.

    Att det sedan är vanligt när man är sexuellt aktiv är ju helt enkelt för att man får dit mer av sina egna och andras bakterier då än annars! Det är också vanligare bland kvinnor än män eftersom vi har kortare urinrör. Oftast är det som sagt innan colibakterier (tarmbakterier) som orsakar uvi, och man kan bli väldigt känslig mot t o m sina egna (som jag blev).

Svar på tråden frågor om UVI...