Inlägg från: Jennie med ie |Visa alla inlägg
  • Jennie med ie

    ** Är du för eller emot abort?**

    Jag anser att livet börjar vid befruktningen. Jag anser att det är fel att bestämma at ett annat mänskligt liv inte ska få fortsätta Alltså anser jag abot vara fel. Likaså dödsstraff.

  • Jennie med ie

    CyberPet. Eftersom jag inte sätter likhetstecken mellan celler och eget liv så blir den parallellen inte relevant för mig. Cancferceller bildandes en tumör är inte ett eget liv, är inte på väg att utvecklas till en fristående mänsklig individ. Parallellen känns onekligen långsökt.-...

  • Jennie med ie

    "Men ni som är emot - i fall där säg en ung flicka blivit våldtagen och gravid? Ska man tvinga en säg så ung som 11-12-årig flicka att föda en våldtäktsmans barn?"
    Nej jag tycker inte man ska tvinga någon, jag har aldrig varit ute efter att tvinga och jag förespråkar heller inte ett totalt abortförbud. Däremot tycker jag att det är fel att göra abort även i fall av våldtäkt, själva handlingen och "det" man tar bort är ju detsamma oavsett. Förståelsen för at man gör det är dock större i sådana fall än om kvinnan t ex lever i ett stabilt förhållande och hade ömsesidig sex.

  • Jennie med ie

    Jag har barn.
    Jag har blivit sexuellt utnyttjad, men inte vaginalt våldtagen.
    Jag har blivit ofrivilligt gravid.
    Nå, vad har det med saken att göra? Gör det min åskt mer eller mindre OK?

  • Jennie med ie

    Är något automatiskt rätt för att det funnits i alla tider?

    "Jag tycker alltså att det är naivt att tro att aborter skulle försvinna bara för att man lagstiftar bort rätten till fri abort"
    Vem har skrivit att man tror det? Åtminstone inte jag.....

    "Det är kvinnans kropp och det är hon som skadas!
    Det är även fostets/det ofödda barnets kropp, en egen kropp med hjärta och ben och armar och känselreceptorer osv även om den befinner sig inuti kvinnans.
    Hade det enbart rört sig om kvinnans kropp hade saken varit en annan..

    "om valet står mellan mammans liv och fostrets liv (hon kan av medicinska skäl inte föda), vem ska få leva då?"
    Den ena extrema ytterligheten eter den andre *s* Jag anser att fosrters liv är lika mycket värt som kvinnans. Inte mer, inte mindre, utan lika mycket. Så är det fastslaget att bara det ena kan fortsätta så anser jag det därmed lika fel/rätt oavsett vilket liv man väljer att rädda.

  • Jennie med ie

    "Jag var/är helt enkelt nyfiken till varför så många vill ta bort kvinnans rätt att bestämma över sitt eget liv och sin egen kropp"
    Det är inte det abortmotstånd handlar om, utan att det finns ett liv och en kropp till, dvs fostrets, och att även det livet och den kroppen har en rätt att finnas. Jag är FÖR varje människas rätt att bestämma över sin kropp och sit liv, så länge det inte handlar om någon annans kropp och någon annans kliv också... och det menar jag att det gör här.

  • Jennie med ie

    MsKingston, handlingen = aborten.

  • Jennie med ie

    Jennifer E.

    Självklart vill jag inte att det föds oönskade barn, i en drömvärld föds alla barn önskade och älskade såklart. Nu lever vi dock inte i en drömvärld tyvärr.. och adption är ETT sätt att göra så barnen blir önskade och älskade fast hos andra vuxna än de som tillverkade dem. Bätre stöd, socialt och ekomoniskt, till t ex unga eller ensamma föräldrar är ett annat.

    Men, givetvis är det allra bästa om kvinnor inte blir ofrivilligt gravida. och en attitydförändring till sex, en attitydförändring till preventivmedel och en störe kunskap kring riskeran att bli gravid t ex är önskvärt för att få ner antalet oönskade gravditeter.

  • Jennie med ie

    Jennifer E. Vad man ska göra då barnet kan födas med skador? Låta även icke-perfekta människor födas och leva.... Att det faktum att de kan vara skakade eller sjuka gör att det är rätt för oss att bestämma att de inte ska få födas och leva alls är för mig helt främmande.
    Vad man ska göra med gravida 13-åringar? Respektera dem i deras val, inte göra VÅRT (=samhällets och de vuxnas) val till deras, och ge dem stöd praktiskt, socialt och ekonomiskt.

  • Jennie med ie

    Som sagt Jennifer, jag har heller aldrig förespråkat att vi ska införa totalförbud mot aborter.

    "Jag vill inte att barn ska må dåligt om det går att undvika!"
    Nej jag vill självklart inte att barn ska må dåligt heller. Men jag ycker det fnns gränser för vad som är OK att göra för att försöka undvika det. Och gränser för det har säkert du också, men de går på andra ställen än mina.

    Vad som är icke värdigt liv för någon annan anser jag inte är rätt av oss att bestämma.

Svar på tråden ** Är du för eller emot abort?**