Inlägg från: Jennie med ie |Visa alla inlägg
  • Jennie med ie

    ** Är du för eller emot abort?**

    MsKinsgton. Vem som har rätt att göra abort står ju klart och tydligt i lagen.

    Vem JAG tycker gör rätt som gör abort är däremot: ingen.

    Vad jag tycker är rätt att göra har inte alltid direkt koppling till vad lagboken säger.

  • Jennie med ie

    "Fortfarande har ni abortmotståndare inte gett något svar på vad man ska göra med alla oönskade barn????"
    Jodå, jag har gett svar, men vilket svar man som abortmotståndare än ger så tror jag inte det "duger" i förespråkarnas ögon så de känns ganska meningslösa att ange, och meningslösa för mig att upprepa.

  • Jennie med ie

    MsKingston. OK. Ja det kan man ju undra. Om man t ex skulle tillåta abort efter våldtäckt men inte annars kan jag tänka mig att antalet falska anmälningar om våldtäckt skulle öka rätt rejält och vem ska på kort tid kunna bevisa vad som är sant?

    Jag tycker att om man anser att livet startar vid befruktningen och att det är fel att medvetet avsluta ett påbörjat liv så är det ganska ologiskt att änd tycka att abort är rätt under vissa omständigheter. Om foster 1 som blev till vid ett ömsedisigt samlag är ett liv är ju foster 2 som blev till vid våldtäkt också det.

  • Jennie med ie

    Slående hjärta, rygg, armar och ben, huvud, smärtreceptorer, fingrar, tår = kropp.

    Att avsluta ett annat liv = ohumant tcker ag.

  • Jennie med ie

    "Hur skulle ni reagera om er dotter (låtsas att ni har en) kommer hem och säger att hon råkat bli gravid trots kondom. Och hon vill verkligen INTE ha barnet utan vill göra abort. Hon är under 18 år så ni har fortfarande något att säga till om.

    Hur skulle ni göra ?"
    Jag respekterar att andra har en annan syn på abort än jag har och det gäller såklart mina barn också. Jag har inget att "säga till om" när det gäller om hon ska göra abort eller ej, jag kan bara säga vad JAG tycker ifall hon frågar mig men respektera och stötta henne även om hon väljer annorlunda.

    PÅ förekommen anledning: min åsikt ändrades inte då det var jag själv som blev ofrivilligt gravid i en mycket pressad situation.

  • Jennie med ie

    Loka, utvecklats färdigt har man inte ens gjort då man föds....
    Redan kort tid efter att ett gravtest kan ge positivt slår hjärtat. Och kort tid efter det kan man tydligt urskilja armar, ben och huvud t ex.

  • Jennie med ie

    Utvecklingstadie är det ju som sagt på olika sätt hela tiden ;) Kan vi enas om det?

    Jag instämmer inte i att det i vecka 8+6 inte är en kropp men plötsligt i vecka 9+ (vecka 10) så är det det.

  • Jennie med ie

    Den medicinska terminologin kring gränsen mellan embryo och foster är ju en sak, men här diskuterar vi väl vad vi själva anser vara rätt resp fel ang abort och varför? Och inte ens den medicinska terminligon anger när det är en kropp resp inte en kropp.

    Ang liv, ca 16 dagar efter befruktningen börjar hjätat slå, jag själv kan inte se en mycket tydligare bild av liv än ett slående hjärta.

  • Jennie med ie

    Loka. Som jag redan skrivit (vilket i o f s inte bör behövas för utgångspunkten borde väl vara att man respekterar att andra inte tycka lika som en själv) så respekterar jag oc äen accepterar att andra har andra åsikter i abortfrågan än jag har. Och givetvis gäller det även dig. Har nåt jag skrivit fått dig att tro att jag INTE gör det?
    "Sen huruvida det ska kallas kropp innan vecka 10 eller inte, skiter jag faktiskt i."
    Nåja, skiter i det lär du ju inte göra etersom du deltagit i den delen av diskussionen ;)
    Jag har heller inte kallat dig eller någon annan i abortfrågan för mördare, så jag hoppas det där inte var riktat mot mig.

  • Jennie med ie

    Jag tycker inte det är dubbelmoral eftersom mord resp dråp är juridiska termer medans frågan om när livet startar handlar om personliga åsikter och värderingar. Enligt lagboken är inte abort mord det är nte en åsikt utan ett faktum.

Svar på tråden ** Är du för eller emot abort?**