Inlägg från: Francoise Cactus |Visa alla inlägg
  • Francoise Cactus

    Kopparspiral och 6

    Hej alla ni med kopparspiral, fick ni ganska kraftiga blödningar de första gångerna ni hade s*x efter insättningen? Jag väntade tio dagar efter insättningen som barnmorskan sa, men har ändå börjat blöda... Hur var det för er?

  • Svar på tråden Kopparspiral och 6
  • Francoise Cactus

    Tack för alla svar!
    Och tack Miiiaaa för tipset om din tråd. Trots en del läskiga historier är det skönt att höra att fler har haft blödningar efter s*x. Stackars er som har haft blödningar i flera månader, jag hoppas verkligen att det inte blir så för mig..

    Jag pratade med min barnmorska igår, och hon bekräftade också att det är jättevanligt att man blöder och har lite mensvärk i början. Lite konstigt dock att det varken informationsbroschyrer eller barnmorskan pratar om att det kan blöda i samband med s*x, när det verkar vara så vanligt. Vill de inte skrämma oss förrän spiralen väl sitter där?

    Mia.Maria: Jag håller HELT med, det är så sjukt jobbigt att allt graviditetsskydd bara påverkar våra kroppar. Jag har en kompis som har kollat upp ett projekt på Karolinska eller var det var med p-piller för män, och man får tydligen ungefär samma biverkningar av dem som för våra p-piller: impotens, försvunnen sexlust, viktökning, finnar...

  • Francoise Cactus

    Mia.Maria - Ingen fara, snylta på du
    Jag har också hört att skelettet mjukas upp så att det är lättare att få foglossning om man äter p-piller länge, men jag tror inte att det är bekräftat av någon forskning. Men det kanske är nån annan här inne som vet bättre?
    Det verkar vara vanligt att foglossningsbesvär bara viftas bort och inte riktigt tas på allvar - det har jag åtminstone hört från kompisar som varit gravida.
    Så länge inte män drabbas av foglossning och de flesta forskare är män kommer vi nog inte att få veta säkert.

    /Francoise

Svar på tråden Kopparspiral och 6