• Tine

    Sexproblem

    Jag undrar om det är någon av Er här på BT som känner/har känt som jag gör nu.

    Har ett förhållande sedan 9 år tillbaka. Vi har barn ihop. Sedan cirka 2 år tillbaka har gnistan i sexlivet försvunnit. För att säga det rakt ut, vi har jättedålig sex. Ger mig inte särskilt mycket alls.
    Och till följd av det så har min sexlust försvunnit. Har försökt att prata med sambon om det, men han tycker inte att det är något större fel. Han tycker mest att vi har sex för sällan.
    Jag tycker att vi har kört fast i sängen och kommer inte loss.
    Är det hopplöst eller går det att komma igång igen?
    Är det någon som känner igen sig det minsta?
    Är det så illa att vi kanske måste gå isär?
    Jag behöver råd.

  • Svar på tråden Sexproblem
  • Xite

    Jag och min sambo är väldigt olika när det kommer till sex. Vi har löst det på så sätt att vi har sex på varsitt håll med dem vi vill. Sedan delar vi det vi tycker om att dela ihop istället.

  • EmmaPemma

    Sexlivet går väl upp och ned för alla. Att ni skulle behöva gå isär pga detta tycker jag låter väl drastiskt. Är det annat som också är "dåligt" eftersom du går i dessa tankar?

    Om det bara handlar om sexet så är det nog viktigt att du talar om för din partner VAD som är fel, och inte bara ATT det är fel (eftersom han själv inte är missnöjd så är det viktigt att du är tydlig).
    Du kan ju fundera igenom vad du själv vill göra, och hur du tycker att du skulle vilja förändra ert sexliv och sedan komma med lite förslag....

    Lycka till!

  • majlis

    Xite:

    Hur kan man ha ett seriöst samboförhållande när man delar bädd med andra människor? Är inte sex en utav dom viktigaste ingredienserna i ett förhållande? Annars kan man ju bara vara vänner? Ursch blir mörkrädd.....

  • Tine

    Det är lite svårt att prata med honom om det eftersom han inte tycker som jag. Det kan nog vara som Xite säger att vi är väldigt olika i det avseendet. Men att gå så långt som att ha andra partners, det känns väldigt avlägset. Jag undrar Xite, hur får ni det att fungera? Har ni ett helt öppet förhållande?
    Vi är olika på det sättet att han är en "sex i sängen kille" och jag skulle vilja ha ett mer spontant sexliv. Alltså lite mer oplanerat. Som det är nu så är det väldigt inrutat och det är nästan sex efter alltid likadana regler. Urtråkigt! Hur ska jag få honom att göra något som han inte vill?

  • EmmaPemma

    majlis:
    bara för att ett förhållande "saknar" sex så behöver det inte vara likställt som ett kompisförhållande.

    Själv skulle jag sakna att ha sex med min sambo, men om det inte vore möjligt så skulle jag fortfarande ha ett kärleksförhållande till honom (som ju inte är samma sak som "bara" vänskap).

  • EmmaPemma

    Tine:
    självklart skall du inte "tvinga" honom att göra något han inte vill. Men du skall ju inte heller göra sådant som du inte tycker om eller tycker är tråkigt. Även om det är svårt så måste du ju prata med honom! Annars går det ju inte att lösa. I sådana fall då man verkligen inte vill göra samma saker så får man kanske försöka att kompromissa (ibland gör ni som han vill, och andra gånger så gör ni som du vill). Och det kanske blir så att ni båda lär er att uppskatta nya/andra saker?

  • Xite

    Det går hur bra som helst :)
    Vi gifter oss nästa sommar.

    Hur kan man bli mörkrädd över någon annans livsval?
    Ja, vi har ett så kallat "öppet" förhållande.

  • majlis

    Emma-Pemma:

    Skulle du även då välja att ha andra partner i sängen brevid ditt kärleksförhållande?
    Självklart skulle jag leva med min sambo om det hände något som gjorde att vi inte kunde ha sex....Självklart då av kärlek. Men att leva ihop med en man och låta någon annan kvinna kyssa, smeka och väcka känslor i min man skulle jag aldrig kunna tänka mig... När man lever i ett kärleksförhållande så är det ju "vi".
    Inte "vi" + "sexpartners" nån som förstår vad jag menar???

  • majlis

    Xite:
    Jag blir inte mörkrädd över andras livsval.
    Jag sa bara min åsikt...
    Tänk om alla skulle göra som NI.
    Gå omkring och ha sex med höger och vänster och hemma väntar barnen och mannen. och barnen frågar "vart har du varit mamma?"
    Jo, jag har träffat Trogny den här veckan...och nästa vecka känner jag för Lars....
    Men ni har säkert det jätte bra och har nog självklart inga barn med i bilden.
    Det funkar för er och det får man respektera.

  • Xite

    majlis:

    "Hur kan man ha ett seriöst samboförhållande när man delar bädd med andra människor? Är inte sex en utav dom viktigaste ingredienserna i ett förhållande? Annars kan man ju bara vara vänner? Ursch blir mörkrädd..... "

    Om alla gjorde som vi? Det vore toppen, tycker jag! Men folk ska göra som de känner. Jag ifrågasätter inte andras val. Men jag vill gärna berätta, för att folk ska få upp ögonen för att det finns andra sätt att leva och ha det bra. Och barn tycker det som de växt upp med är det naturligaste i världen.

Svar på tråden Sexproblem