• EmmaPemma

    Sexproblem

    Sexlivet går väl upp och ned för alla. Att ni skulle behöva gå isär pga detta tycker jag låter väl drastiskt. Är det annat som också är "dåligt" eftersom du går i dessa tankar?

    Om det bara handlar om sexet så är det nog viktigt att du talar om för din partner VAD som är fel, och inte bara ATT det är fel (eftersom han själv inte är missnöjd så är det viktigt att du är tydlig).
    Du kan ju fundera igenom vad du själv vill göra, och hur du tycker att du skulle vilja förändra ert sexliv och sedan komma med lite förslag....

    Lycka till!

  • EmmaPemma

    majlis:
    bara för att ett förhållande "saknar" sex så behöver det inte vara likställt som ett kompisförhållande.

    Själv skulle jag sakna att ha sex med min sambo, men om det inte vore möjligt så skulle jag fortfarande ha ett kärleksförhållande till honom (som ju inte är samma sak som "bara" vänskap).

  • EmmaPemma

    Tine:
    självklart skall du inte "tvinga" honom att göra något han inte vill. Men du skall ju inte heller göra sådant som du inte tycker om eller tycker är tråkigt. Även om det är svårt så måste du ju prata med honom! Annars går det ju inte att lösa. I sådana fall då man verkligen inte vill göra samma saker så får man kanske försöka att kompromissa (ibland gör ni som han vill, och andra gånger så gör ni som du vill). Och det kanske blir så att ni båda lär er att uppskatta nya/andra saker?

  • EmmaPemma

    majlis:
    Nej, jag skulle inte vilja ha andra partner i sängen bredvid mitt kärleksförhållande - men det är en helt annan diskussion.

    Precis som jag skrev så anser jag att kärlek inte är beroende av sex. Om man sedan väljer att ha sex med andra än sin partner är helt upp till var och en. Det passar inte mig, men andra måste kunna göra precis som de själva vill (jag tycker inte att man skall döma ut andras förhållanden som oseriösa bara för att de inte gör på samma sätt som en själv).

Svar på tråden Sexproblem