• abnocto

    Berätta för ny partner om Herpes

    När i ett nytt förhållande berättar ni som har herpes det för partner? Och använder ni sedan alltid kondom för att vara säker på att partnern inte smittas.
    Jag har herpesutslag ofta så det där är jättesvårt. Ibland tror jag inte partnern inser att han kan bli smittad när som helst. Tänk om man kunde slippa eländet!

  • Svar på tråden Berätta för ny partner om Herpes
  • abnocto

    Ni får det alla att låta att jag inte berättade innan jag har sex. Nu har jag bara haft ett förhållande sedan min Herpes uppdagades och nu när jag träffat en ny är jag bara nyfiken hur andra gör. Frågan är om man ska berätta tidigt så killen har en chans att "backa", eller strax innan man har sex. Så roligt är det inte att berätta.... det är trots allt en könssjukdom man aldrig blir av med.
    Och hur var det med skyddet? Skyddar ni er alltid med kondom eller hur gör ni? Min nuvarande kille vill inte använda kondom så jag är livrädd för att han ska bli sjuk, men jag kan ju inte tvinga honom om han känner till konsekvenserna.

  • abnocto

    Jorå, killen vet hur barn blir till Men jag har skydd sedan tidigare och han tycker inte att vi ska behöva dubbelskydda oss. Vilket i och för sig jag håller med om då jag som många andra tycker kondom tar bort lite av känslan och gör ett avbrott i "hettan". Men man kanske måste vänja sig när man har Herpes, suck?

  • abnocto

    Kan också upplysa om att Herpes INTE går under "smittlagen" så jag kan sprida hur jag vill (huuu, hemska tanke, önskar inte ens min värsta fiende detta)

Svar på tråden Berätta för ny partner om Herpes