• Hanna h.

    Kondom för kvinnor!

    Gulla

    för att pessar inte skyddar mot könssjukdomar..?

  • Hanna h.

    Min erfarenhet av kondomer är tyvärr att de spricker... i 25%-50% av fallen. Jag vet inte, jag kanske är taggig inuti eller nåt så jag litar definitivt inte på dem.

  • Hanna h.

    Norrbottensbrud

    Nuvaring kanske kan vara ett allternativ. Mycket mindre hormoner än i p-piller. Alla tycker inte om att ha den vid sex, men det tar knappt två sek att dra ut den så jsg tycker inte det hindrar.

  • Hanna h.

    Ellte

    Det är ju inte krångligare att använda eftersom man bara behöver sätta in den en gång i månaden - och ta ut den tre veckor senare (har lagt in memon på min mobil, superlätt, behöver inte komma ihåg själv). Man behöver alltså inte komma ihåg det varje dag. Det är en lägre jämn dos som inte påverkas av t ex magsjuka(1/5 av vad mina tidigare p-piller innehöll). Påverkas heller inte av ämnesomsättningen, vilket kan ge tex mellanblödningar om man är stressad (allt skyndas på i kroppen).
    Jag har provat på många sorters p-piller av olika sammansättning och drabbats av massa olika biverkningar: tappat sexlust, blivit deppad, mellanblödningar, fått finnar etc. Men nu märker jag inget. Tycker det funkar toppen. Tycker mig även märka av viss viktminskning (!).
    Den är jättelätt att dra ut om man inte vill ha den vid sex. Bara att skölja i kallt vatten sen och stoppa in igen (man kan ha den ur 3 h/ dag utan att mista skyddet).
    Jag tycker det funkar jättebra. Alla gillar säkert inte detta, men det kan väl kanske vara värt att prova.

  • Hanna h.

    Ellte

    Jag har hört många som har positiva erfarenheter av Nuvaring, men som haft problem med piller (liksom jag). Beror väl antagligen på att hormondosen är så pass mycket lägre..?

Svar på tråden Kondom för kvinnor!