Inlägg från: HansiBansi |Visa alla inlägg
  • HansiBansi

    Unga brudar?

    Hej unga brudar!!
    Jag är väl i er ålder ungefär verkar det som. Fyller 24 i februari och min blivande man fyllde 25 i november. Vi gifter oss i maj så det börjar verkligen krypa närmare nu! Speciellt som vi egentligen inte börjat planera något ännu... jo i tankarna kanske men inte rent praktiskt. Vi bestämde deffinitivt datum idag så i morgon blir det till att ringa och boka kyrka och präst!

    Hur är det med er andra då? hur har ni tänkt allting??

    Ja just det, Englabarn: Jag är en skånetös! Var i vårt vackra landskap bor du?

  • HansiBansi

    Englabarn:
    Vad roligt med fler tösabitar här! Så när är ert bröllop då?

    "Redan i maj"? Tycker det är sååå länge tills dess =). Kan inte vänta! Som jag skrev i den andra tråden så bor vi i Broby men jag kommer från och ska gifta mig i Dalby utanför Lund. Är både döpt och konfirmerad där och det betyder mycket för mig att få ha mitt bröllop där också. Sen har det också av en slump blivit så att både mitt dop och konfirmation var första lördagen i maj, så jag hoppas med hela min själ att kyrkan är ledig 7:e maj i år. Ringer i morgon (bestämde oss för maj idag, egentligen skulle vi gifta oss om ett år men kunde inte vänta ;) ).
    Usch vad bladdrigt det blev nu då, inte meningen!! Lycka till med ditt planerande!!
    Kram på dej

  • HansiBansi

    Englabarn:
    Jag tycker att det låter jätte mysigt att göra som ni! Och augusti är ju inte så långt bort ändå!! =) Ja jag känner också så att jag vill pyssla med allting nu. Ut och köpa inbjudningskort och allting, men de ska inte gå ut förrens slutet på feb början på mars så...

    Vi kommer att ha ett riktigt budget bröllop. Mellan 50-60 gäster blir det, men vi bjuder på en super enkel buffet, tårta, mousserande vin att skåla i och vin till maten. Vi kommer att ha festen på församlingshemmet så lokalkyrhan är också försummlig. Kommer förmodligen att sy klänningen själv också. Det enda så där lyxigt vi kommer att kosta på oss är en natt på hotell för oss och de tre tjejerna som kommer att hjälpa mig med allting *pärlor*.

  • HansiBansi

    Kunde inte hålla med dig mer om att det känns skönt att kunna betala allting själv. Vet också att mina föräldrar vill hjälpa till lite, egentligen (de är lite traditionella) betala hela i egenskap av brudens föräldrar, men jag vet ju att de inte kan det och skulle aldrig tillåta det. Men visst är det kämpigt. Jag är student och det är ju inte så lukrativt precis. Som tur är har min sambo ett jobb med okej inkomst.

    De tre trallande jäntorna som jag har som hjälpredor ska fixa make och hår på mig, så jag ska alltså inte gå till någon studio eller så utan det blir högst amatörmässigt men säkert inte sämre för det! Är så fantastiskt glad för att få dela den dagen tillsammans med dessa tre fantastiska töser!

    Hur gör ni med allt sånt, inbjudningskort, tackkort och allt det och hår och make och så?

  • HansiBansi

    Woooh, vad coolt att göra smyckena själv och framförallt ringarna!! Nu blev jag jätte avundsjuk vill också göra våra egna ringar ;) Verkligen jätte häftigt, måste vara speciellt att få den möjligheten! Gör ni båda tillsammans då, eller du gör din och han gör sin, eller kanske du hans och han din? *nyfiken*

    Nä nu ska jag knyta mig *gäsp*

    Natti Natti

  • HansiBansi

    Hej Englabarn!

    Jo jag läste, är super sugen på att gå en sådan kurs. Men... vi har som sagt planerat ett riktigt budget bröllop och budgeten för ringarna är inte många tusenlappar (3 st) så jag tror inte att det är ett alternativ faktiskt =/
    Hoppas du kan skicka lite bilder på din ring när den är färdig det hade varit jätte roligt att se!!

    Jag har nu bokat kyrka, festlokal och catering! *lycklig*

  • HansiBansi

    bumbi_lola
    Jag sitter också i skolbänken och pluggar när vi gifter oss. Är färdig till Jul. Men det går ändå. Syr klänningen själv, kompisar fixar håret och make, hyr en lokal och tar catering dit i form av en väldigt enkel buffé. Gör inbjudningskort, och alla andra trycksaker själva o.s.v. ringen/ringarna kostar inte så mycket och ja, allt man kan spara in på gör att det blir billigare. Visst är det trevligt med en stor pampig fest med 3 rätters o.s.v. men man gifter sig ju faktiskt inte för festens skull...
    Jag tror att det kommer att gå alldeles utmärkt för er! =)
    Lycka till!

  • HansiBansi

    fritzh
    Japp, 7:e maj är datumet som gäller.
    Vi har bokat kyrka och festlokal och beställt catering. Gäslistan färdig och inbjudningskorten är klara (inte upptryckta och skickade). Tyg till klänningen är bestämt... det är väl typ det.
    När är ditt datum? Vad har ni gjort?

  • HansiBansi

    Vad roligt det är med glada och positiva människor!!! Kul att allting verkar gå din väg mmmajzannn!!
    Vi skickade inbjudningarna i torsdags, redan i fredags fick vi de första svaren! Det känns roligt, som att det är riktigt på riktigt nu!!!

  • HansiBansi

    mmmajzannn:
    Vi gifter oss den 7:e maj. Ja vi har väl egentligen inte gjort någonting... är inte så stressad över det heller... *cool* ;)
    Nä men allvarligt talat så har vi som sagt skickat ut inbjudningarna (utom till farmor och pappas syskon och deras barn. Vill nämligen ta det personligt med Farmor och det har vi inte möjlighet till förrens nästa helg, så då får hon och hennes gubbe inbjudan i handen samtidigt som vi tar en fika där. sen skickar vi till resten på måndag), mamma har fått mönster och tyg till min klänning, vi ska prova första gången på lördag :). Sen har vi fått en smoking till Mattias som mamma också ska fixa, sy in och lägga upp och sådär. Skor till M har vi köpt... på skopunkten ;)
    Som du märker är det ett väldigt budget bröllop och det känns hur bra som helst!!
    Kyrka, lokal och catering är bokad.
    Det är väl i princip det... =)

    Själv??????

  • HansiBansi

    mmmajzannn
    har inte så mycket att säga...
    är lite småbesviken på mina inbjudna vänner. Inte så att jag förväntar mig att alla ska slänga sig på telefonen och ropa rakt ut i förtjusning, men jag trodde att, åtminstone de som inte visste något, skulle höra av sig. Med ett litet sms eller mail och säga.... ja något! Grattis, vad kul eller vad som helst. Men jag har inte hört ett pip... =(
    Jaja, de hör väl av sig så småningom i alla fall när OSA datumet börjar närma sig!

  • HansiBansi

    mmmajzannn
    Hejsan hoppsan! Har varit dålig på att vara här på sista tiden, har milljoner andra saker att göra *trött*.
    Jo allting går bra... svaren från gästerna börjar trilla in (OSA senast fredag) och ja... det rullar på helt enkelt. Vårt datum är 7:e maj så det börjar ju faktiskt närma sig nu....
    Hur går det för dig???

Svar på tråden Unga brudar?