• eymdbest

    Skilsmässor

    Min vana trogen så skriver jag så klart fel inlägg på detta forum. Men jag är inte inne på så många forum och här verkar man få så många kloka svar. Jag undrar lite grann vad ni tror om varför vi har så högt antal skilsmässor i Sverige? Någon som vet? Vore antalet lika högt i andra länder om det vore lika lätt att skilja sig där som här?

    Anledningen till att jag undrar är för att jag funderar på varför så många inlägg handlar om den "äkta och sanna kärleken" min "själsfrände" osv. Men med facit i hand så håller ju inte mer än 50% av de ingångna äktenskapen. Har man för snabbt gått och gift sig? Inte lärt känna varandra och därför går det ofta fel?

    Jag undrar själv om jag kunde ha gjort något annorlunda i min relation för att få den att fungera genom alla kriser. Vad har ni för tankar kring detta, vore läkande för mig att få höra!

  • Svar på tråden Skilsmässor
  • eymdbest

    Skrattar, jo, "Nyfiken gul" vilken fin sammanfattning du gjorde av alla mina tankar.

    Nu undrar jag. Tror du att det är en lag att alla förhållanden spricker efter ett tag.

    Det diskuteras ju mycket om "seriell monogami" på nätet. Alltså att man har 4-5 längre förhållanden med olika personer genom livet istället för ett livslångt förhållande. Är det så man ska se på det hela. Att en person man träffar kanske bara är en människa som man ska följa med en viss tid tills tiden är mogen för att man ska möta en annan? Att man då har tröttat och är i behov av en annan stimulans än vad man kan få i den relation man är i? Vad tror ni?

Svar på tråden Skilsmässor