• Lisa1

    favorit i repris: smalt godis/snacks

    KESELLA!!! Ett sånt himla bra universallivsmedel som kan användas till typ allt! Prova t.ex. att använda istället för creme fraiche/gräddfil i dip - eller i skagenröra - SÅÅ gott och himla låg fetthalt OCH hög proteinhalt (menar den naturella lättvarianten med 1% fett). Tycker man att det blir lite väl tjockt då man gör dip kan man späda ut det med en klick lätt mild yoghurt. Kanske krydda med lite nyklippt gräslök och lite färska örtkryddor?
    På dessertfronten finns jättemkt man kan göra med kesella dessutom, prova att ta lättkesella och tillsätta mosade hallon och en aning vaniljsocker. GOTT!! Eller kanske vispa upp en äggvita till hårt skum, blanda kesellan med äggulan och tillsätta rivna citronskal. Häll sedan ned den vispade äggvitan och tillsätt ca 1/2 dl socker. Prova dig fram med proportionerna... Smakar som en blandning mellan cheesecake och en len dessertkräm. Sockret är iof inte jättebäst (högt GI) men i jämförelse med andra desserter är detta ett himla fint alternativ! Serveras med lite färska hallon eller kanske kiwi och garnera med citronmeliss. Viola - en näringsmässigt helt ok dessert!

Svar på tråden favorit i repris: smalt godis/snacks