• Victory

    Sluta med p-piller

    Hej!
    Jag har erfarenhet av biverkningar i samband med att jag slutade äta p-piller (Mercilon). Jag hade inga problem alls medan jag åt dem men när jag slutade kom problemen. Då fick jag finnar och oregelbunden mens. Det tog ganska lång tid innan detta rättade till sig. Sedan dess (detta är flera år sedan) har jag inte velat börja om med p-piller utan vi använder andra metoder. Vad som händer när man slutar är ju väldigt individuellt och jag kan inte svara på vad som kommer att hända för dig, men detta är i alla fall min erfarenhet. Fast biverkningarna (t.ex. finnar) kommer kanske inte på en gång, så du kanske klarar dig över bröllopet. Men tänk dig noga för är mitt råd!

  • Victory

    När jag har svårt att bestämma mig (vilket jag OFTA har) brukar jag tänka mig vilket som kan gå mest snett. Alltså vilket är viktigaste för dig: att inte ha minsta mens på bröllopsdagen eller att inte få sluta med p-piller nog snabbt? Fundera kring om båda alternativen skulle "bli fel", vilket skulle då vara minst farligt?

  • Victory

    För mig tog det ganska lång tid innan finnarna gav med sig. De kom kanske några månader efter att jag slutat med pillrena och höll i sig ett år åtminstone (minns inte riktigt då det var så många år sedan). De försvann väl gradvis. Jag tror finnarna beror på att kroppens egen hormonproduktion avstannat och när den kommer igång igen (vilket ju kan ta upp till ett år) så försvinner även finnarna. Det var väldigt jobbigt för mig ett tag och sedan dess vill jag inte börja om med p-piller (får inte heller p.g.a. att de orsakade högt blodtryck).

Svar på tråden Sluta med p-piller