Så hittar ni er bröllopsstil – tips för att få festen personlig 

Hur gör man för att skapa en bröllopsfest som inte bara är vacker, utan också personlig. Hur hittar man sin bröllopsstil? Nedan listar vi några tips på hur man hittar sin stil till bröllopsfesten. 

Så hittar ni er bröllopsstil

Man går ofta igenom en uppsjö av känslor när man planerar den viktigaste festen i livet – sitt bröllop. Det är en av de mest spännande och minnesvärda stunderna i livet och en tid man kommer titta tillbaka på. 

Det absolut första man bör bestämma si för är hur man vill ha sin unika bröllopsstil, stilen man vill ha på festen bör reflekteras i lokalen, klänningen och dekorationen. 

Att hitta en stil som reflekterar er personlighet kan i många fall vara svårt. Nedan listar vi ett antal punkter som kan vara till hjälp i början av planeringsstadiet, så att ni kan hitta och forma er personliga bröllopsstil. 

7 tips för att hitta er personliga bröllopsstil

Skapa en moodboard 

Samla bilder, färgprover, textilier och andra element som ni gillar. En visuell representation kan hjälpa er att se vad ni dras till och skapa en sammanhängande stil. 

Dröm er bort och ta inspiration från andra bröllop, utan att ha en budget i åtanke – vad ser ni framför er när ni visualiserar ert drömbröllop? 

Några frågor ni kan ställa er är exempelvis: 

  • Vilken stil vill vi ha? Bohemiskt, klassiskt, romantiskt? 
  • Hur stort bröllop vill vi ha? 
  • Vilken årstid vill vi gifta oss på? 
  • Vilken klädkod tänker vi oss? 
  • Vill vi gifta oss utomhus eller inomhus? 
  • När ni landat i vad ni vill, så kan ni börja konkretisera era idéer. 

Välj en färgpalett 

Bestäm er för en färgskala som passar både er smak och säsongen ni ska gifta er i. Färgpaletten kommer att sätta tonen för hela bröllopet, från inbjudningarna, dekorationer, blommor och detaljer klädseln. 

Bestäm ett tema

Ett tema kan vara allt från vintage, rustikt, bohemiskt, modernt eller klassiskt. Temat hjälper till att skapa en enhetlig känsla genom hela festen. Då kan ni också börja bestämma er för lokaler. 

Hitta ett signaturelement 

Ett signaturelement kan en liten detalj som binder ihop hela looken för ert bröllop. Ni kan inkludera detta på allt från inbjudan till tårtan. Elementet kan till exempel vara ett mönster, en form eller en symbol som förmedlar er stil. Men tänk på att inte överanvända motivet. 

Inkludera er personliga stil 

Tänk på vad ni gillar att bära och hur ni inreder ert hem. Er personliga stil kan vara en bra utgångspunkt för att skapa en bröllopsstil som känns äkta och naturlig för er.

Vilken stämning vill ni förmedla? 

Stämningen är viktig att ha i åtanke när man ska hitta sin stil. Väljer ni att ha bröllopsfesten i en balsal med kristallkronor och stuckaturer, ger det en mer högtidlig stämning och ställer högre krav på gästerna och etiketten. Än om man har sitt bröllop i en trädgård, som ger en mer avslappnad stämning. 

Läs mer: Hur får man till stämningen på bröllop? Johanna Kajsons bästa tips för en lyckad bröllopsfest

Lita på er magkänsla

Det viktigaste är att ni känner er nöjda och bekväma med era val. Följ er intuition och gör det som känns rätt för just er, oavsett vad som är trendigt just nu eller vad andra tycker.

Läs mer: 6 största trenderna för ditt bröllop 2024 – det ska du satsa på enligt Tiktok

Powered by Labrador CMS