• Alexa44

    att vara eller inte vara ihop

    Hej!

    En klassisk fråga som kanske kanske börjar bli aktuell för mig:
    När är man ihop, alltså när kan man anses vara ett par? Några speciella kriterier som ska vara uppfyllda? Folk har ju många olika åsikter i frågan.. t.ex.
    - man är ihop när man går hand i hand på stan mitt på dagen (men det känns inte helt vattentätt).

    Självklart är det enda raka att fråga personen i fråga, men ändå...vore kul att höra era åsikter.
    Jag och herr X har:
    - setts i ett par veckor
    -hörts av flera gånger om dagen i drygt en månad
    -han har sovit över hos mig och jag hos honom
    -vi har båda berättat om varann för våra kompisar
    -vi har planerat lite inför helger ihop
    -vi ska fira midsommar ihop

  • Svar på tråden att vara eller inte vara ihop
  • Swiss!

    hmm... när man var yngre så var man ihop såfort man hånglat och träffats varandras kompisar, typ, haha!:) idag tycker jag dock att man är ett par när... det känns så. svårt att förklara, och det finns ingen kriterielista att pricka av! känns det som han och du? eller dejtar ni bara? och så tidigt i ett förhållande kanske det inte är så viktigt om man är det eller inte, man är ju i alla fall på väg att bli det (verkar det som). ta det som det kommer och när du inte behöver fråga dig själv om ni är tillsammans längre, ja, då är ni det:) haha, luddigt? jag har alltid tyckt att det är svårt att säga ett datum när man blev tillsammans, för man glider liksom gradvis in i ett parförhållande, det är inget som är svart eller vitt eller sker på en dag... förstår du hur jag menar? fast det är klart, det kan ju vara skönt att veta om man är "exclusive" eller inte.

  • Soon

    *ler* Min fästman frågade chans på mig, trots att vi var över 20 år båda två, bara för att vara på den säkra sidan. Gulligt!

  • Alexa44

    Jo, exclusive är jag i alla fall... det har han sagt.

  • blivande fru J

    När man får svara i telefonen hemma hos den andre.

    Jag dejtade en kille och det kändes som om det började bli allvarligt. Vi var hemma hos honom och han gick iväg för att handla mat, han lämnade mig med orden "Svara inteom det ringer, det kan vara min mamma!" Då insåg jag att jag bara var ett strul.

    När man börjar träffa släktingar, hör honom hälsa från sin mamma osv kan man nog vara ganska säker. Strul får kompisarna gärna träffa, men inte ens mamma.

  • snuttepuffan

    Jag svarar inte gärna i min fästmans mobil.. :)

    Jag tycker att man är ett par när man börjar planera grejer tillsammans som är mer än en dejt. T.ex. fira midsommar ihop.

  • NokGroda

    Man kan inte lita på några regler när det gäller att "vara ihop".

    Folk har så skilda åsikter. Och oavsett om man är ihop eller inte måste man ändå prata ihop sig om reglerna..

    Man är ihop om det känns som att man är det och man sagt att man är det. Gäller att båda är överens förstås.

    Skit i vilka regler som finns och fråga killen istället! Eller säg "det är vi nu, eller hur?" och kolla om han börjar springa eller inte.

  • blivande fru J

    snuttepuffan: mobilen är en helt annan sak, den är mycket mer personlig. Jag syftade på hemtelefonen.

  • blivande fru J

    En vän till mig bad mig fråga hennes dejt om de var ihop. Alltså så att det verkade vara av mitt eget intresse att veta. Han sade att jo, det var de nog. Tips för blygisar.

  • Psh

    blivande fru J

    Den har jag oxo använt mig av ...flera gånger

  • Cecilia J

    Håller med om att det är svårt med kriterier. Värst är när kompisar frågar och man vet inte vad man ska svara... Jag visste att min sambo sa att vi var ihop innan vi hade pratat om det. På något sätt kändes det skönt, han visste ju vad han ville iaf. Efter någon månad så pratade vi om det och bestämde ett datum så vi kunde fira månaden därpå. *skratt* Och nej, vi var inte tonåringar utan detta var förra hösten...

Svar på tråden att vara eller inte vara ihop