här var det mest kött...då får jag väl ta och komma med lite fiskrecept då!
2 vardagsfavoriter:
* wok med teriyakilax & grönsaker
* sweetchili-fisk
teriyakilax
ca 4 pers
600-800 g laxfilé, skinn- och benfri
1 gul paprika
1 purjolök
sockerärtor
teriyakisås/marinad
Skär laxen i små kuber och marinera dem i teriyakisåsen, ju längre desto bättre. strimla paprikan och purjolöken.
hetta upp olja i en wok och woka grönsakerna.
Häll av marinaden från laxen, men spara den. Tag upp grönsakerna ur woken och woka istället laxen. Häll tillbaka grösnakerna i woken samt på med marinaden + ev mer teriyakisås.
servera med jasminris + rostade sesamfrön
chilifisken
1 pkt fryst fiskfilé, 400 g
1 purjolök
1 dl mellangrädde
1 dl lättcreme fraiche
sweet chilisås
dill, fryst går bra
salt, peppar
Tina fisken. hacka purjon och fräs den lätt. Lägg sedan över purjon i en ugnsform. Lägg fiskfiléerna ovanpå och krydda ordentligt med salt & peppar.
Blanda samman mellangrädde, lättfraiche,sweet chili & dill - häll detta över fisken.
Ställ i ugnen ca 30 min
servera med potatis, gärna pressad & grönsallad