• jespers darling

    Lund-Malmöbor? Bröllop 2006

    Hur många är vi egentligen?

    Hade varit kul att kunna träffas och fika, eller bara dela med sig av erfarenheter och andra tips

    Jag ska gifta mig den 1 juli 2oo6. bor i Kävlinge

    Ni då?

  • Svar på tråden Lund-Malmöbor? Bröllop 2006
  • SimbaBimba

    nu är jag här! om ni bara visste vilken lång dag...vi åkte iväg med alla grejerna till lokalen kl.10,00 imorse och kom hem för ca 40 min sen! helt sjukt mycket att göra..men fy va snyggt allt blev! Det är ju helt klart långt över förväntningarna. Massor med ljus överallt, dukningen blev jättebra, rosblad, värmeljus, ett stort rött hjärta bakom vårt bord...allt super snyggt...:) skall visa er bilder sen..
    Nu är det inte mycket kvar alls, fixade vaxning och naglar idag..(kan knappt skriva hahaha) så imorgon är det smågrejer och packning till bröllopsnatten sen är det daxx!!!!! håll tummarna för mig stor kraaaam

  • Hur gör man?

    Vi tror att vi ska kunna lösa det fotograferingen samma dag), med en hel del pusslande...

    Leken... hur ska jag förklara... I VÄLDIGT korta drag: Bestman ska "förhandla" med hedersbrudtärnan om en viss summa för att hon ska öppna dörren för brudgummen. Sen får hon den summan. Vi kommer att ha en fotograf med under leken, men inte samma som tar porträtt-fotona.

    En annan fråga till er.
    Jag funderar på att ha min mammas brudklänning. Hon gifte sig Midsommarafton (som jag!!!)-75. (Lite vintage då ;))Den är väldigt annorlunda. Långa ärmar och visar inte speciellt mycket hud. Men å andra sidan behöver man väl inte göra det i kyrkan. Jag byter ju om till en annan klänning sen. Tyget är väldigt snyggt och storleken passar mig perfekt. Behöver bara sy in den pyttelite på ett ställe! Vad tror ni? Ser i alla mina tidningar att det inte finns så många långärmade klänningar nu för tiden...
    Råd och tips, tack???

  • lillabunny

    SimbaBimba: Hoppas allt går kanon imorgon! Sista förberedelserna nu... :)

    Hur gör man? Tycker helt klart att du kan ha din mammas brudklänning när du gifter dig, så kul att föra den vidare. Go 4 it!

  • Svemerikanskt bröllop

    SimbaBimba: Jag tror väl inte att du kommer att läsa inläggen här på ett tag nu men lycka till i alla fall. Hoppas allting går bra och att du inte gråter bort hela din make-up. Förhoppningsvis är du inte lika blödig som jag.

    Ja, det ska bli roligt att bli filmad. Jag har varit med i de här killarnas amatörfilmer för ca 10 år sedan så jag är ju nästan van... Är mest lite orolig att de ska visa dem på festen, jag var inte direkt någon naturbegåvning och om jag känner dem rätt så har de kvar de pinsammaste omtagningarna.

    Hur gör man? Om du kan ha din mammas klänning tycker jag att du ska ha den. Jag skulle också ha haft min mammas om det inte vore för att hon hade fått barn (mig) just innan bröllopet och för att den var mörkblå med oranga blommor i detaljerna. Att den såg ut på det viset skyller jag mest skyllas på 70-talet och bara lite på min hippi-mamma. Däremot har jag tänkt tvinga på mina kommande barn min klänning när de gifter sig. Om jag får flickor förstås.

  • Hur gör man?

    Tack för tipsen! Jag har funderat fram och tillbaka... Enda "problemet" är att den är långärmad. Man känner sig väldigt påklädd. Jag hade först tänkt mig en helt axelbandslös, så det är stor skillnad... Men det är sant. Känns mysigt att kunna ha den och att den verkligen passa perfekt!

  • hjartat73

    Min mamma gifte sig på 60-talet så jag skulle aldrig vilja gifta mig i hennes klänning....väldigt kort och hon vägde väl typ max 55 kg så den hade nog inte passat heller *skrattar*.
    Men kul om din mammas klänning passar och du kan tänka dig den.

    SimbaBimba jag blir pirrig bara av att vi ska börja med inbjudningskorten. Undra då hur du känner dig så här dagen innan??? *ler*

    Glömde berätta att jag var på Malmö Stämpelfabrik och frågade om kurser i stämpling. Det kostar 250:- att gå. Men mannen som stod där sa att för att göra egna inbjudningskort behöver man inte gå ngn kurs för de förklarar allt man behöver veta om man besöker dem i butiken.
    För er som ändå är intresserade av kurserna så får jag ett kursblad hemskickat till mig när de kommer som jag kan ta med till ngn träff.

  • ~emma~

    Hur gör man? - Är det så att du ska vara inne i kyrkan och att din blivande ska förhandla om att också få komma in? Jag tycker absolut att du kan ha din mammas klänning, så länge du verkligen gillar den och känner dig vacker i den! Långa ärmar kan ju vara jättesnyggt. Hur ser den ut annars?

  • ~emma~

    SimbaBimba - vet inte om du går in här sista dagen innan bröllopet, men om du läser detta så lycka till! Hoppas att din dag blir en sagodröm! Glöm inte att NJUUUTA :) Kramar

  • Svemerikanskt bröllop

    Jag tror jag är klar med våra inbjudningskort. Jag är klar med omslaget men har det inte på rätt papper ännu och vet exakt hur det ska se ut inuti också. Nu återstår det bara att min käreste godkänner dem. Jag kan ta med mig det somär klart till nästa fika i alla fall.

  • Hur gör man?

    ~emma~ Nej, de ska förhandla hemma hos mina föräldrar. Jag kommer att sova där natten till bröllopet.
    Klänningen är ganska enkel, lite typ kina-krage (fast utan knappar och så...) Det är ett mönstrat tyg (vi vitt) typ brokad... skuren under bysten... det är skitsvårt att förklara. Den är hellång inte jättevid kjol, men med en underkjol så får man lite prinsess-feeling tror jag ;) Jag kan fixa en bild på den, men jag vet inte hur jag ska kunna visa den för er...

Svar på tråden Lund-Malmöbor? Bröllop 2006