Å så efterrätten... OBS! Detta är klippt från GI... Även om man inte kan tro det...
En klassisk chokladmousse är en läcker och GI-riktig avslutning på festmiddagen.
Ingredienser:
Till 6 personer behöver du:
200 g mörk choklad, 70%
3 dl vispgrädde
Smaksättning:
1 msk pulverkaffe eller
1 msk konjak
Till dekoration:
hyvlad choklad
Så här gör du:
1.
Börja med att hyvla av lite choklad från chokladkakan med osthyveln. Detta ska vara till dekoration. Bryt sönder chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad. Låt chokladen svalna medan du vispar grädden.
2.
Vispa grädden till skum, inte så fast som till exempel till tårta.Rör ner eventuell smaksättning. Rör sedan ner chokladen, lite i taget. Grädden tjocknar något när du rör ner chokladen.
3.
Sleva upp smeten i 6 vackra glas, kaffekoppar eller serveringsskålar. Ställ svalt under plastfolie till servering. Strö över hyvlad choklad strax före servering.