• ina3

    uddevalla med omnejd

    Hej

    Finns det någon mer än jag som ska stå brud i maj i uddevalla trakten? Vore kul att träffas o dela idéer över en fika!

  • Svar på tråden uddevalla med omnejd
  • Danlin

    ina3..
    Jag bor inne i stan men ville ha Kurt Olsson som präst och han föreslog Herrestad kyrka.

  • Merlin

    Vi har inte bestämt oss än som sagt. Vi ska iväg på en långresa i mars-april till Hong Kong, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, så tanken var egentligen bara att komma hemifrån lite grann och slippa jobba direkt på måndagen. Men vi får se. Vi har börjat få lite Japan-sug så vi får väl se vad som händer.

    Förstår att det är svårt att be om ledigt precis när du bytt jobb. Inte lätt för honom att komma i väg heller som egenföretagare.

    Om jag ska rekommendera en minihelg så är Thorskogs Slott det bästa jag gjort på evigheter. De har små weekendpaket där. Vi var där en helg i januari och hade valt till slottsmiddag. Vi fick hela källarplanet för oss själva, egen kypare och kocken kom ut var och varannan stund och berättade om maten. Och vilken mat... Jag lovar-det är värt varenda spänn och det tar bara en helg. Otroligt mysigt slott. Jag har varit på ganska många slott med jobbet, men Thorskog stack verkligen ut.

  • ina3

    Ja, han är ju församlingspräst härute eller var..? Är han inte pensionerad? En bra präst är han iallfall! När ska du gifta dig?

  • ina3

    Merlin
    Vilket bra förslag! Det låter ju underbart, har dom någon hemsida?

  • ina3

    Hmm..vilken superresa ni ska göra. Nya zeeland är ett land som jag gärna vill besöka, står högt på listan. Skall du ha någon reseblogg el dagbok på nätet så man kan följa dig?

  • Januari-07

    Merlin> Vi ska också gifta oss i Trollhättan och ha festen på Villa Elfhög!

  • Orustbrud

    På ett par andra trådar jag varit på har vi lagt upp en lista över vigseldatum och plats. Kan vara lite kul att veta lite om er andra plus att det är lättare att hålla ordning på vem som är vem. Så jag startar en här så kan väl ni som vill lägga in er i förslagsvis datumordning.

    5aug-orustbrud, bokenäs nya kyrka, kärlingesundsgård

  • Merlin

    ina3
    www.thorskogsslott.se/
    Vi tog en miniweekend och lade till för slottsrum och slottsmiddag-det senare kan jag definitivt rekommendera. Vi var ju där mitt i vinterrusket och trodde det skulle bli lite trist, men vad man misstog sig. Källaren med alla tegelklädda väggar och tak, öppna spisar som brann mm. Helt otroligt!
    Man kan ju gifta sig där också. Det hade jag definitivt gjort om jag hade övervägt ett stort (läs dyrt) bröllop.

    Min blivande regade just en domän där vi kommer slänga upp någon hemsida i framtiden, mest resbilder antagligen. Vet inte om det kommer bli ngn liveuppdatering, men det kommer definitivt att bli någon form av dagbok när vi kommit hem.

  • Merlin

    Januari -07
    Vad kul! Vi hade en fundering på vinterbröllop alt påsk, men det brukar vara ganska söligt runt Villa Elfhög då. Vi brukar gå förbi där ganska ofta. Men i januari kanske det är fruset och jättefint. Då kan ni ställa marschaller över hela gårdsplan. Det kan bli hur fint som helst!

  • ina3

    Orustbrud, bra idé! Hakar på och hoppas fler gör det!

    25maj-ina3, Flatö kyrka, Flatö skola
    5aug-orustbrud, bokenäs nya kyrka, kärlingesundsgård

    Merlin, tack för tipset och websidan, det lutar verkligen åt att åka dit!

Svar på tråden uddevalla med omnejd