ha ha...gratinera med västerbotten...mohahaha...
Till förrätten föreslår jag ett vitt vin, ett tyskt faktiskt som heter Königsbacher Ölberg. Den tycker jag är fantastisk till fisk o skaldjur, frisk med inlag av honung. Passat till smakrika rätter och det tycker jag onekligen att er förrätt låter. Inte så dyrt tror att det kostar 90 spänn. Ett mellanvin mycket prisvärt.
Ett annat lite billigare är oxå vitt Kleine Zalze från sydafrika. Ganska torrt men har endå en smak av söthet lite inslag av citru..kostar kanske 60:-
Till huvudrätt givetvis ett rödvin som ska passa till vilt och vi äter vilt ofta och det vinet jag brukar köpa oftas är ett shiraz vin som heter Penfolds Thomas Hyland, har inslag av vanilj och choklad o bär.Smakar väldigt mkt. Ligger runt 100 lappen
Mitt favorit vin i rött i alla kategorier är Roodeberg ett sydafrikanskt. Har inte provat det till vilt men fy vilket gott vin.
Gran Mauro är ett fruktigt osmakrikt vin, lagrat på ekfat, mörka bär o tobak...man kan få upplevelsen av att den e rökig samtidigt som den e frisk..svårt att förklara kostar typ 80...
Det är vad jag kan komma på nu, jag har ju en vinbok som jag skriver alla viner i...ska kolla i den oxå...
Jag har så att säga en kärlek o passion till viner...