• Nibla

    Fikasugna Göteborgsfruar träffas vidare...

    inte fikar...DUKAR!

  • Nibla

    Tez, vad är Castello?

    Carma, ja, träden står nära huset.......

  • Nibla

    TYvärr ska man undvika mögelost när man bakar bullar......

    Vissa menar att det är ok om man hettar upp den, men vissa säger att man ska utesluta det helt. Jag kör på helt!

  • Nibla

    Jo, det också, men alla dessertostar skall helst undvikas. Typ Brie, Camembert och mögelostar eftersom de kan innehålla skadliga bakterier. Fast jag har ätit Brie....

    Nides,
    Nej inga direkt cravings (tror inte det finns nåt direkt svenskt ord till det) men jag känner starkare för vad jag vill äta just då. Häromdagen tvingade jag N att göra falukorv i ugn med potatismos. Vissa dagar MÅSTE jag ha sushi till lunch (mamma-sushi då!)

  • Nibla

    Mmmm, nu äter jag knäckebröd med skagenost! (mjukost)

  • Nibla

    Angående Damernas Afton på Vattenpalatset i Lerum:

    Hett & Svett m. Björkris & Is
    En härlig sittning där vi låter temperaturen i bastun stiga högt. Under första omgången har bastuvärden med sig björkruskor och låter er uppleva bastubad i sann finsk anda. Efter badpaus återvänder vi in i bastun för att ännu en gång låta värmen stiga i kroppen, ni blir nu serverade is som ni låter smälta på kroppen. Temperaturskillnaden blir en häftig upplevelse. Färsk frukt och isvatten serveras i pausen. Söndagar vecka 3, 7, 11, 16, 20.

    Aroma Amore:
    Sittningen startar i ångbadet. Här peelas hela kroppen med malda kaffebönor. Efter 15 min av ?kaffekokande? ångbad tar vi en paus för att fylla på med vätska och njuta av ett exotiskt fruktfat. Nästa sittning blir i aromabastun där kroppen ska få uppleva underbara dofter och de starka kontrasterna mellan hett och i i i iiiskallt.
    Söndagar vecka 4, 8, 13, 17.

    Len & Fin med Bin Här börjar vi med att skrubba rent kroppen och få igång blodcirkulationen med hjälp av havssalt. Tillsammans med en frisk doft och ett snabbt bad i kallt vatten kommer ni känna er härligt uppfriskade. Efter pausen återvänder vi in i bastun för att lugna ner kroppen med en kroppsinpackning av honung och en rogivande och harmoniserande doft. Färsk frukt och isvatten serveras i pausen.
    Söndagar vecka 5, 9, 14, 18.

    Öl & Korv
    Bastuvärden fördelar den varma luften samtidigt som ni bastubadare får en chans att njuta av de kulinariska dofterna från korven som grillas inne i bastun. Efter detta kliver ni ut i kylan där ni serveras kall öl att avnjuta tillsammans med den nu grillade korven. Vi avslutar med en andra sittning där vi andas varma malt och humle aromer.
    Söndagar vecka 6, 10, 15, 19.

  • Nibla

    Oh, den 3/2 kan inte jag. Min syrra sticker och backpackar i Australien och Asien den 5:e så vi ska ha avskedsmiddag för henne.....

  • Nibla

    Mig spelar det ingen roll heller, fast öl och korv låter inte så lockande!

  • Nibla

    Jag skickar ett mail till allesammans hemifrån sen, så blir det lättare att se vilka som är intresserade och vilka datum man kan.

    Vore ju bra att boka så snart som möjligt då det är begränsat med platser....

Svar på tråden Fikasugna Göteborgsfruar träffas vidare...